Copy
Inkább a böngészőmben olvasom el!

Macademia Blog

Bejegyzések mailben. Apple, Macintosh, iPad és iOS - róluk szól ez a blog. Nevét a 15 éven át megjelent  Almalap  magazintól kapta. Bejegyez Ferenczy Gábor,Macademia oktatója.
Szomorúan vettem észre, hogy a hírlevélre válaszolt üzenetek valahol eltűnnek a neten. Tesztelem, hogy hol a hiba. Ha írnál, kérlek, erre a mail címre írj: gaborferenczy@me.com

Ne fulladj meg az emailjeid alatt!

Jó, nehéz lenne, de. Inkább vágj rendet! Loptam négy ötletet, amelyekkel egyet is értek. Azt előrebocsátom, hogy munka nélkül nincs eredmény, ingyen ebéd csak édesanyánknál. Viszont olyan megtérülést, mint a levelezés fapados-automatizálásával el lehet érni, kevés más produkál.


Külön hírlevél előfizető email cím(ek)
Hajlamosak vagyunk egy-egy hírlevélre előfizetni, amit aztán nem olvasunk, csak gyűlik, gyűlik. Esetleg, GDPR ide vagy oda, más hírlevek is elkezdenek sorjázni. Ha el akarjuk kerülni, akkor készítsünk egy csak hírlevelek előfizetésére használt email címet. Én biztos, hogy a Gmailt választanám (választottam) erre a célra. A Gmail fiókot simán megtaníttattam a Maillel. Így csökkentem az esélyét, hogy a fő email címem kavarogjon a neten (fog), és könnyebb elbánni egy leiratkozhatatlan hírlevéllel.

Email alias (Aljas Ímél)
23 év után tudtam meg, hogy szabvány szerint a ferenczygabor@gmail.com, a ferenczy+gabor@gmail.com vagy a f+e+r+e+n+c+z+y+g+a+b+o+r@gmail.com mind ugyanaz az email cím (Ez elvileg ponttal is megy. Kivéve az Apple-t, ahol az @icloudnál nem ment két éve, amikor tanultam). Tehát bármelyikre írnak, megkapom. Viszont a Mailben már tudom szűrni, hogy melyikre érkezett. Persze, szűrni kell! A legegyszerűbb szűrés az Intelligens Postafiók (Postafiók > Új intelligens postafiók). Az így létrehozott postafiókban nincs egy darab levél sem, minden a Bejövő-ben van. Amikor az Intelligenst kiválasztjuk, ő abban a pillanatban kiválogatja azokat a leveleket, amelyek megfelelnek létrehozásakor megadott szabályoknak. A létrehozásuk tíz perc macera, a hasznuk megfizethetetlen.

Sign in with Apple
Ha lehet, jelentkezz be az Apple-lel. Így nem kerül ki az email címed. Akkor így hogy kapok hírlevelet? Sehogy, ahhoz tényleg meg kell adnod egy email címet. De ha csak be kell jelentkezni, akkor az Apple-ös bejelentkezés elég, a másik oldal nem kapja meg az email címedet. És nem a Facebook vagy a Google, hanem az Apple fogja tudni, hogy hova jelentkeztél be. Ha ezt sem szeretnéd, akkor jön a hozz létre egy "bejelentkező" email címet. Amivel bárhova bejelentkezel, mivel nincs rajta értéked, le... lényegtelen, mi jön rá.


Szabályok és szűrők
A szabályokkal, szűrőkkel afféle levél előfeldolgozást tudsz végezni, automatikusan. Használd őket. Mutattuk, hogy az intelligens postafiók szétkapkodja a leveleket. Példa: adott céggel kapcsolatos összes levél a @cégnév.hu, erre kell az intelligens tudását alapozni. Példa kettő: a megrendelés szó szerepel a tárgyban? Kapjon lila zászlót, legyen a háttere zöld...
Böngészőben olvasom el!

Korábbi írásaink

Olvashatatlan apró bolha betűk nagyítása Macen
10000 email kicsit sok egy iPhone-on
Maces alkalmazások: Az Omni Group
Maces alkalmazás ajánló: Ulysses
XLOOKUP / XKERES: új, szuper jó függvény Numberben 3/3
Megosztom
Tweetelem
Elküldöm
Megosztom

Csoportos képzéseink:

Mac OS :: iMovie :: Pages :: Numbers :: Keynote :: Adobe

Copyright © 2020 Macademia, Minden jog fenntartva.


Adataid módosításához kattints ide! :: Leiratkozáshoz kattints ide!

Email Marketing Powered by Mailchimp