Copy
Inkább a böngészőmben olvasom el!

Macademia Blog

Bejegyzések mailben. Apple, Macintosh, iPad és iOS - róluk szól ez a blog. Nevét a 15 éven át megjelent  Almalap  magazintól kapta. Bejegyez Ferenczy Gábor,Macademia oktatója.
Szomorúan vettem észre, hogy a hírlevélre válaszolt üzenetek valahol eltűnnek a neten. Tesztelem, hogy hol a hiba. Ha írnál, kérlek, erre a mail címre írj: gaborferenczy@me.com

Öt Mac trükk (újszülöttnek és veteránnak)

Mutatok öt trükköt Macen. Veterán Maces vagy? Akkor fejből vágod, hogy lehet a menüs soron, ott jobbra fent, az ikonokat átrendezni. Akkor tudod, melyik billentyű-kombinációval érhetők el az emojik, 👩‍💻! Tudod, hogy lehet gyorsan szöveget asztalra menteni? Mi történik a cmd+tab lenyomására? És azt, hogy a Dockot hogy lehet elrejteni? Miért, el lehet?


A Command lenyomása mellett fogjuk meg az elmozgatandó ikont, és vigyük oda, ahová szeretnénk. Az oldalsávot előcsaló (Ma és Értesítések panel), jobb szélső ikon nem mozdítható.


Controll + Command + szóköz. És előttünk az emojik – ha ez az adott alkalmazásban lehetséges. A vágyott emojik könnyebben megtalálhatók, ha kedvenccé tesszük őket, de az egy másik történet.


Ha gyorsan szeretnénk kinyerni egy szöveget, akkor azt jelöljük ki, majd húzzuk ki az Asztalra! A kihúzott fájlt megnyitva elérjük a tartalmát, így kész a további feldolgozásra. Nem állítom, hogy nekem ez bejönne, de ahány ház, annyi szokás.


Könnyen válthatunk egyik alkalmazásról a másikra, a Command + Tab használatával (fent). Persze van egy négy ujjas megoldás is (lent), de erről máskor.

És végül, ha útban van a Dock, vagy szeretnénk, hogy mindig látható legyen, akkor az alkalmazások és doksik közti elválasztón - függőleges vékony vonal - hívjuk elő a helyzetérzékeny menüt (két ujjas kattintás a legtöbb esetben). És a megjelenő menüt használjuk kedvünkre.Böngészőben olvasom el!

Korábbi írásaink

Ne fulladj meg az emailjeid alatt!
Olvashatatlan apró bolha betűk nagyítása Macen
10000 email kicsit sok egy iPhone-on
Maces alkalmazások: Az Omni Group
Maces alkalmazás ajánló: Ulysses
Megosztom
Tweetelem
Elküldöm
Megosztom

Csoportos képzéseink:

Mac OS :: iMovie :: Pages :: Numbers :: Keynote :: Adobe

Copyright © 2020 Macademia, Minden jog fenntartva.


Adataid módosításához kattints ide! :: Leiratkozáshoz kattints ide!

Email Marketing Powered by Mailchimp