Copy
Inkább a böngészőmben olvasom el!

Macademia Blog

Bejegyzések mailben. Apple, Macintosh, iPad és iOS - róluk szól ez a blog. Nevét a 15 éven át megjelent  Almalap  magazintól kapta. Bejegyez Ferenczy Gábor,Macademia oktatója.
Szomorúan vettem észre, hogy a hírlevélre válaszolt üzenetek valahol eltűnnek a neten. Tesztelem, hogy hol a hiba. Ha írnál, kérlek, erre a mail címre írj: gaborferenczy@me.com

Mekkora az emailem? (Mac és Mail)

Gyors kérdés: a Mail (egyeseknél) nem mutatja, hogy mekkora az adott email, hány kilobájtot, megát foglal, hol tudom megnézni? Gyors válasz: Nézet > Üzenetméret megjelenítése paranccsal. Valójában ennek az opciónak a bejelölésével.


És a teljes fióké?
Ez már fogósabb kérdés, de mi annyira okosak vagyunk, hogy nem is keresek rá hasonlatot, mert nincs, ahogy a Súgóban sem segítség ehhez. Ahogy a képen látható, a Bejövő fiókra kattintva kapott helyzetérzékeny menüből a Fiókinfók beolvasása parancsot adjuk ki. És lám, kis türelem, és a Mac Mail összeszámolja fiókonként, hogy mennyi helyet használunk. Sőt, ezt "könyvtárakra" lebontva teszi meg.


A felső kvótalimit nem minden fióknál működik. A Feliratkozási lista halott fül, bár jó lenne, ha működne, mert akkor itt lehetne leiratkozni azokról a hírlevelekről, amelyeket előfizettünk és soha sem olvasunk el. Az iCloud esetén találhatunk olyan részt is, mint az "Apple Mail To Do", amely több oprendszerrel ezelőttről maradt itt, és itt van, és nem férünk hozzá, de kitörölni sem tudjuk.


Böngészőben olvasom el!

Korábbi írásaink

Hivatkozás (link, URL) helyes megosztása
Warren Buffet pénzt ad avagy a mesterséges fordító és a Büfé alapítvány
Az akkumulátor
Böngészés titokban Macan (Safari, Chrome és Firefox)
Olvastass hangosan külföldiül a Mac-kel!
Megosztom
Tweetelem
Elküldöm
Megosztom

Csoportos képzéseink:

Mac OS :: iMovie :: Pages :: Numbers :: Keynote :: Adobe

Copyright © 2020 Macademia, Minden jog fenntartva.


Adataid módosításához kattints ide! :: Leiratkozáshoz kattints ide!

Email Marketing Powered by Mailchimp