Copy
Inkább a böngészőmben olvasom el!

Macademia Blog

Bejegyzések mailben. Apple, Macintosh, iPad és iOS - róluk szól ez a blog. Nevét a 15 éven át megjelent  Almalap  magazintól kapta. Bejegyez Ferenczy Gábor,Macademia oktatója.
Szomorúan vettem észre, hogy a hírlevélre válaszolt üzenetek valahol eltűnnek a neten. Tesztelem, hogy hol a hiba. Ha írnál, kérlek, erre a mail címre írj: gaborferenczy@me.com

MBA, MBP 13 és 15 teljesítmény teszt

Egyik kedvenc forrásunk, az iLife, elvégezte a MacBook Air 13“ (1,6 GHz, 2 mag, 2019), a MacBook Pro 13“ (1,4 GHz, i5, 2019) és a MacBook Pro 15“ (2,4 GHz, i9, 2019) tesztelését. Jön egy csomó grafikon, a sötétebb csíkok mutatják az új gépek értékeit. És a figyelmeztetés, hogy ne higgyünk vakon az adatoknak, erre a bejegyzés végén példát is mutatunk.

Összes eddigi teszt

A videó szakembereknek szánt Blackmagic Design szerkesztő eszközében egy effektusokkal terhelt 2,5 perces projektet exportáltunk H.264 formátumba. Korlátoztuk, hogy egyszerre csak egy grafikus processzort használjon a Mac és az alkalmazás.

Ez teszteli egy processzormag képességét. A Macen a legtöbb alap-feladat egyetlen magot használ csak*. Az Intel Turbo Boost technológiája itt játszik szerepet.

MacBook Pro 13"

Itt a legelső az új gép.
Tomb Raider teszt: Valós játékteszthez ebben a játékban a benchmarking eszközt használjuk, a grafikus minőség magasra (High) állítva, a kijelző felbontása pedig a korábbi három Macnél 1920x1080, a mostaninál 1920x1200 képpont volt.
Handbrake teszt: Egy Blu-ray minőségű videofájlt H.264 formátumba kódoljuk a HandBrake használatával a többmagos processzor teljesítményének tesztelésére, ekkor minden mag maximálisan kihasznált (elvileg).

MacBook Pro 15"

Itt is a legelső az új gép.

Hol a bibi?

Az első két grafikont kell megnézni. A most bekerült MacBook Air (2019) alapadataiban megegyezik a tavalyival. A Geekbenchben egy pont a különbség (4334 vs. 4335), ez bőven belül van a mérési hibán, de mutatja, a kapott szám nem szent írás. A Da Vinci-s teszt (2:54:22 vs. 2:02:33) már több, mint mérési hiba. Szerintem. Persze a gépek esetén csak a fő műszaki paramétereket adták meg a teszt elvégzői, egy év alatt az Apple is javíthatott a többi alkotó-elemen. Azért fura, hogy a 2019-es gép lenne a lassabb.

Korábbi tesztes írásaim:

* Rendszerinformációk / System Information > Hardware és itt lehet megnézni, hogy hány proci és hány mag van a Macben.
Böngészőben olvasom el!

Korábbi írásaink

Miért nem telepítem azonnal az új macOS-t, a Catalinát?
Keresés Macen II. (Spotlight)
Saját ikon Macen
Külföldön olcsóbb a Mac? (2019/10)
Animáció készítés iPaden Keynote-tal
Megosztom
Tweetelem
Elküldöm
Megosztom

Csoportos képzéseink:

Mac OS :: iMovie :: Pages :: Numbers :: Keynote :: Adobe

Copyright © 2019 Macademia, Minden jog fenntartva.


Adataid módosításához kattints ide! :: Leiratkozáshoz kattints ide!

Email Marketing Powered by Mailchimp