Copy
Van Wijnen actueel
Van Wijnen logo

Het creëren van een leefomgeving die toekomstbestendig is en aansluit bij de veranderende woonwensen. Kan dat? Wij denken van wel. Door nieuwe samenwerkingsvormen. Door in gesprek te gaan en blijven over de uitdagingen waar we samen voor staan. Door samen te renoveren. Laat je inspireren en lees er meer over in deze uitgave.

Samen wonen met jong en oud 

Hoe is het om samen met je toekomstige buren een hele nieuwe buurt op te zetten? In Geworteld Wonen in Rijswijk deden ze het. Daar verrees een modern landgoed met toekomstbestendige woningen, appartementen en penthouses. Een bijzonder resultaat van collectief particulier opdrachtgeverschap.
Bekijk hier het resultaat

Plekken die bijdragen aan de kwaliteit van leven

We staan voor grote uitdagingen op het gebied van klimaat en circulariteit. Bovendien moeten er 1 miljoen extra woningen bij komen. Dat vraagt veel van de bestaande omgeving. Het transformeren daarvan tot plekken die werkelijk bijdragen aan de kwaliteit van leven vraagt om een veel bredere blik. We spraken erover met onze gasten op de Provada. Lees er meer over op onze website.  
Bekijk de video

Romy koopt huis in aardbevingsgebied

Wonen of werken in een aardbevingsgebied kan heel ingrijpend zijn. Om te weten wat dit betekent en vooral hoe we hierbij kunnen helpen kocht Romy, namens Van Wijnen, midden in dit gebied een oud postkantoor. In Ten Post onderzoeken we hoe we kunnen bouwen aan veilige en duurzame ruimtes die tegen een schok kunnen.
 
Meer weten of dit project volgen?

#PLEK: "Oude bomen moet je niet verpoten"

Mevrouw Van Santen woont al sinds 1961 met veel plezier in ‘s Nederlands grootste naoorlogse woonwijk: de Geitenkamp in Arnhem. De renovatie van de wijk bleek niet alleen een logistieke maar ook een sociaal-maatschappelijke uitdaging. Met als resultaat: een plek om te blijven. 
Bekijk de video

Doe mee met het eerste Lagerhuis-debat

In 2050 moet de CO-2 arme economie staan. Onder deze ambitie willen we, ook samen met corporaties, onze schouders zetten. Technisch lukt dat wel, maar is het ook te betalen? Praat mee aan de tafel met Van Wijnen, Trebbe en Talen Vastgoed tijdens het Lagerhuis-debat op donderdag 27 september aanstaande in ANNE Utrecht.
 
Meer over dit debat en aanmelden

Innoveren op het water

In 2025 willen wij 100% toekomstbestendig werken. Daarvoor zetten we stappen op allerlei niveaus. Én steunen we initiatieven op dit vlak. Zoals Solar Sport One, een stichting die via het organiseren van zonnebootraces innovatie op het gebied van duurzaamheid een geheel eigen draai geeft. Techniek, jeugd, watersport en fun komen hier samen en maken duurzaamheid cool en van iedereen.
Lees over Solar Sport One

Comfortabel binnen vijf dagen

Om te zorgen dat huurwoningen voor 2021 voldoen aan energielabel B, is het project ‘Dikke Jas’ gestart. Daarin verduurzamen we in vijf dagen woningen die her en der in de wijk liggen. Daarmee zitten bewoners er weer comfortabel bij, zowel in de winter als in de zomer.
Meer weten over dit project?
2018 Van Wijnen


Geen nieuwsbrieven meer ontvangen?
Meld u hier af voor deze mailing