Copy
Van Wijnen actueel
Van Wijnen logo

Aan de hand van vijf inspirerende praktijkvoorbeelden nemen we je graag mee in de wereld van de toekomst. Die toekomst is dichterbij dan je verwacht. Wat dacht je van het duurzaamste onderwijsgebouw ter wereld (Eindhoven), hippe gedeelde voorzieningen (Den Haag), of een spraakmakend systeem tegen wateroverlast (Leiden)? De visie van een grensverleggende pionier, plus die van een startende calculator, maken deze Actueel compleet.

‘Samen kunnen we bergen verzetten’ 

Moet de bouwsector eigen verantwoordelijkheid nemen als het gaat om klimaatdoelstellingen? Het antwoord komt van visionair Hilbrand Katsma, directeur Van Wijnen Noord en keynote spreker op het Duurzaam Gebouwd Congres 2019 It giet om! Doe toekomstbestendige inspiratie op met het tweede deel van onze serie ‘Grensverleggende pioniers’.
Laat je inspireren!

TU Eindhoven is een icoon rijker

Iconisch, innovatief en inspirerend. Zo laat het door Van Wijnen gerenoveerde hoofdgebouw ‘Atlas’ van TU Eindhoven zich het best omschrijven. Atlas is nu het duurzaamste onderwijsgebouw ter wereld; een prachtige plek waar studenten, wetenschappers en hightech bedrijven onderzoek doen, elkaar ontmoeten en samenwerken. 
Kijk je mee?

Ruimte om te delen  

Mijndert en Antonie (21) delen een woning in appartementengebouw Harvest, dicht bij het ‘toffe centrum van Den Haag’. De daktuin die ze met de andere bewoners delen is een uitkomst. Daar komt straks een gezamenlijke moestuin bij. Ontdek de plek van deze trotse broertjes, waar delen de norm is.
Ontdek meer

Revolutionair waterbergingssysteem

Door klimaatverandering veranderen neerslagpatronen. Regenbuien worden heviger en in stedelijke gebieden staan straten vaker blank. Gelukkig zijn er verschillende oplossingen om wateroverlast tegen te gaan. In nieuwbouwproject Lorentz, rondom station Leiden Centraal, passen we een bijzonder waterbergingssysteem toe. Lees meer over dit bijzondere systeem.
Lees meer

Calculeren is ‘kicken’

Lennart van Dalen (23) werkt een klein half jaar als junior calculator bij Van Wijnen. Hij leert het vak van ervaren collega’s en krijgt alle ruimte voor eigen inbreng. ‘Gaaf om als team iets slims te bedenken waardoor we de opdracht krijgen.’ Calculeren (én de dagelijkse potjes tafeltennis) geven hem een kick. Lennart beter leren kennen? 
Lees verder

Bezoek ons op PROVADA 2019

Op 4, 5 en 6 juni staan we op de vastgoedbeurs PROVADA in de RAI Amsterdam. Kom bij ons langs op stand 02 en 03 in hal 11 en ontdek meer over de invulling die we geven aan het thema ‘Are we fit for the future?‘

Kom jij ook?
2019 Van Wijnen


Geen nieuwsbrieven meer ontvangen?
Meld u hier af voor deze mailing