Copy

#17 - December 2019

Hierbij ontvang je de laatste Climate Campus nieuwsupdate van 2019, waarin wij je informeren over de onderwerpen die spelen binnen ons netwerk. 
Veel leesplezier en natuurlijk ook hele fijne feestdagen en een fantastisch 2020 toegewenst!

Gespot op:

  • Twitter: Woningcorporatie SWZ bouwt 15 energiezuinige, sociale huurwoningen. De eerste sleuteloverdracht is een feit!
  • Twitter: Stichting meergroen Haarlemmermeer geeft boompjes weg. Welke hovenier pakt in onze regio de handschoen op?
  • de Stentorgrondwaterstanden in het gebied van het waterschap Drents Overijsselse Delta keren terug naar normaal niveau
  • LinkedIn: Climate Campus partner Dijk53 zoekt naar de mogelijkheden om een parkeergarage in een waterkering te realiseren. 
  • LinkedIn: Studenten van het Zone College Tuin & landschap werken mee aan het project 'stenen eruit, groen erin' van provincie Overijssel.
  • Heb jij nieuws dat je met de overige Climate Campus partners wilt delen? Mail ons, wij delen het graag in onze nieuwsupdate! 
Een geslaagde Climate Campus Winterborrel!
Informatie over succes- en faalfactoren bij klimaatadaptatie in projecten, ‘UN Habitat's City Prosperity Initiative to facilitate the indexation of Zwolle’, een ‘speelse vogelvlucht’ door Climate Campus 2020 en diverse zeepkist-pitches over Klimaatbalkons in Haringvliet/Dollard en over de Doe Het Zelfpakketten voor groene daken en waterbuffering.
Uitslag themasessie quiz Winterborrel 2019
Tijdens de winterborrel werd in de vorm van een quiz gevraagd aan welk thema de aanwezigen hun voorkeur geven om een themasessie te organiseren. Zie hieronder de uitslag. 
Neem een voorbeeld aan... Jan! 
De tuin van Jan, in Amsterdam-West, is een echte ‘spons’ voor de wijk. Waarom en Hoe? Check het filmpje!
i-Tree laat zien hoeveel euro's een boom oplevert. Lees meer over dit Amerikaanse software programma op onze website
In november brachten deltacommissaris Peter Glas en de interdepartementale werkgroep Brede Maatschappelijke Heroverwegingen ’Klaar voor klimaatverandering’ een werkbezoek aan de regio IJssel-Vechtdelta. Lees erover op onze website.
Kennis van het verleden draagt bij aan oplossing waterproblematiek Kampen. Het Oversticht dook in de geschiedenis om te kijken wat de mogelijke oorzaak is van de wateroverlast in het gebied Bolwerk Buitenwacht. De cultuurhistorische kennis heeft nu mede het ontwerp bepaald voor de herinrichting. Lees het hier
Gespot op facebook 
Na de inwoners van Stadshagen en Holtenbroek mocht ook de gemeente Zwolle natte voeten sensoren bouwen! 

Groen, Groener, Groenst! Wie wordt de groenste sportclub van Overijssel? Dat is de titel van de prijsvraag die provincie onlangs uitschreef voor sportclubs in de provincie Overijssel. Daarmee wil zij sportclubs uitdagen om hun buitenruimte te vergroenen. Lees er meer over op onze website.
Op het filmpje Gedeputeerde Gert Harm ten Bolscher met de vraag: 'Doe jij ook mee aan de prijsvraag?'

In juli 2019 presenteerde de gemeente Zwolle de Zwolse Adaptatie Strategie, een roadmap naar een leefbaar en aantrekkelijk blauwgroene stad. Over het ontwikkelingsproces en de uitkomsten verscheen onlangs in het laatste kwartaalnummer van Water Solutions, een artikel geschreven door Nanco Dolman, leading professional in Water Resilience bij Royal HaskoningDHV, in samenwerking met waterschap Drents Overijsselse Delta en gemeente Zwolle. Lees er meer over op onze website

Hoe je steden omturnt in reusachtige sponzen, een idee van professor Kongjian Yu bekijk je in dit filmpje en lees je op onze website
 

Op zoek naar een groen, duurzaam en lokaal kerstcadeau? Kom stekjes shoppen bij STECCK! Lees het hier. 
(Alweer) groendoeners gespot in Zwolle. Parkeerplaats Assendorp wordt door 50TintenGroen i.s.m. gemeente Zwolle omgetoverd tot kerstbomenplaats. Lees er meer over op onze website
Innovation Sprint WDODelta
Lees
hier meer over de challenge van 5 jonge waterschappers. 
Stain is jarig, bekijk hier de terugblik 2019. 
Nog meer lezen? Ga naar onze nieuwspagina
Volg onze social media kanalen:
Vragen, nieuwsupdate frequentie wijzigen of uitschrijven?
Mail naar climatecampus@gmail.com


This email was sent to <<Email Address>>
why did I get this?    unsubscribe from this list    update subscription preferences
Climate-Campus · Lubeckplein 68 · Zwolle, Overijssel 8017 JS · Netherlands