Copy
september 2019

Nieuwsbrief Wolfert Tweetalig

In deze nieuwsbrief: | Welcome back! | 'Computer says no'| Promovendi | Nieuwe leden gezocht voor de oudercommissie | Chidi is geboren! | Snuffelstageplekken gezocht | Wecycle | Webinar over studiefinanciering | Belangrijke data in september
 

Welcome back!

Na een heerlijke zomer waarin we genoten van het zonnige weer en wij mooie reizen maakten, zijn wij inmiddels al weer een paar dagen aan het werk. Met onze studiedagen (bijna) achter de rug, kijken wij er erg naar uit om alle leerlingen morgen weer op school te mogen verwelkomen. Hopelijk hebben jullie net zoveel zin in het nieuwe schooljaar als wij. Welcome back!

'Computer says no'

Zoals jullie weten, hanteren wij met ingang van dit schooljaar nieuwe lestijden. De eerste lessen beginnen vanaf nu stipt om 9:00 uur. De brugklasleerlingen starten echter drie keer in de week om 8:30 uur en spreken dan een half uurtje met hun mentor voordat zij naar de lessen gaan. Dit half uurtje hadden we graag uur nul genoemd, but alas, computer says no. Magister heeft ons laten weten dat hun roosterprogramma alleen maar met het getal 1 kan beginnen. Op iedere creatieve suggestie die wij deden, kwam hetzelfde antwoord: Computer says no. Maar niet getreurd, flexibel als we zijn noemen wij dat half uurtje aan het begin van de dag dus gewoon uur 1. De lessen starten dan voor iedereen vanaf lesuur 2. Voor de volledigheid sturen we de tijden in deze nieuwsbrief mee. Er gaat vanaf nu nog maar één bel om aan te geven dat de les of pauze is afgelopen. Alleen aan het begin van de dag maken we daarop een uitzondering, dan gaat er een bel om 8:25 en 8:30 uur en een om 8:55 en 9:00 uur.

Promovendi

Vol trots, willen wij jullie laten weten dat twee van onze collega's in de maand september promoveren. Silvia Hoeboer, technisch onderwijs assistent, verdedigde op 3 september haar proefschrift "Potential new y-globin regulators: in vivo analysis of their role in the hematopoietic system" en op 24 september zal Süleyman Tursucu, docent natuurkunde, zijn lekenpraatje houden over zijn proefschrift "Successful transfer of algebraic skills form mathematics into physics in senior pre-university education".

Van harte gefeliciteerd met deze bijzondere prestatie Silvia en Süleyman!

Nieuwe leden gezocht voor de oudercommissie

De oudercommissie van Wolfert Tweetalig bestaat momenteel uit 8 zeer betrokken en enthousiaste ouders die zo veel mogelijk een afspiegeling zijn van de verschillende jaren en niveaus binnen de school. De commissie is een klankbord voor de schoolleiding en behartigt de belangen van ouders en leerlingen om het onderwijs op de school steeds te blijven verbeteren. Als het u leuk lijkt om daar een bijdrage aan te leveren, dan kunt u uw belangstelling kenbaar maken door een mail te sturen naar wtoudercommissie@wolfert.nl

 

Chidi is geboren!

Saskia Vugts, docent drama, is op 6 augustus bevallen van een prachtige zoon, Chidi Severio. Wij wensen Saskia veel geluk met haar gezinsuitbreiding!

Snuffelstageplekken gezocht

Alle leerlingen uit leerjaar 3 zullen zich dit schooljaar gaan oriënteren op hun profielkeuze. Op maandag 16 en dinsdag 17 december gaan zij op 'snuffelstage'. Zelf rondsnuffelen in een bedrijf of een organisatie geeft hen een kijkje in welk werk zij later mogelijk met hun profiel kunnen gaan doen. Kunt u hen helpen aan een stageadres? Voor meer informatie zie dit formulier. Bedankt!

Wecycle

Van september tot en met november fungeert Wolfert Tweetalig als inzamelingspunt voor stichting Wecycle. Wecycle voert de regie over de inzameling en recycling van afgedankte elektrische apparaten en energiezuinige lampen, kortweg e-waste. Wecycle recyclet deze apparaten en lampen tot nieuwe grondstoffen, waar weer nieuwe producten van kunnen worden gemaakt. Zo ontstaat een cirkel van produceren, gebruiken, inleveren, recyclen en wederom produceren. Dit wordt circulaire economie genoemd. Naast de circulaire economie draagt Wecycle ook bij aan de sociale economie omdat de stichting mensen inzet die actief werken aan een terugkeer op de arbeidsmarkt. Recycle je met ons mee? Lever dan nu al je oude elektrische apparaten of kapotte spaarlampen (e-waste) in bij de inzameldoos bij de entree van de school.

Webinar over studiefinanciering

Als je dit jaar eindexamen doet, dan ga je volgend jaar waarschijnlijk studeren aan een HBO of Universiteit. Vraag jij je wel eens af hoe dat dan zit met studiefinanciering? Is het echt allemaal een lening? Wat als je ouders niet kunnen meebetalen? En gratis reizen, hoe werkt dat precies?

Op donderdag 26 september om 19:30 uur geeft DUO een webinar met uitleg over studiefinanciering in het hoger onderwijs. Als je dit webinar wil volgen, kan je je hier aanmelden. 

Belangrijke data in september 

5 september        : startdag alle leerlingen
10 september     : informatieavond TV2 en TV3
18 september     : informatieavond TH2 en TH3
19 september     : informatieavond TTO 1
23 september     : informatieavond V4, V5 en V6
24 september     : informatieavond H4 en H5
 
Twitter
Facebook
Website
Email
Copyright © 2019 Wolfert Tweetalig, All rights reserved.


Want to change how you receive these emails?
You can
update your preferences or unsubscribe from this list.