Copy
Ook in februari brengt Scivil je heel wat citizen science nieuws. In deze nieuwsbrief brengen we je een interview over ¿Burgerpraat!, een wereldwijde uitdaging, bezige bijen bij projecten en nog veel meer!

n i e u w s    o v e r    s c i v i l

Website met succes gelanceerd

Op 30 januari lanceerden we onze vernieuwde, uitgebreide website scivil.be. Dankzij de vele positieve feedback konden wij ons geen beter feest voorstellen voor onze eerste verjaardag. Bedankt!

n i e u w s    o v e r    l o p e n d e    p r o j e c t e n

Over insecten, Ciara, moeders en meer

In de klas aan de slag met citizen science en STEM? Dan moet je bij Invrivi zijn! Je kan je nu inschrijven voor hun 'Teach the teacher'-sessies. Op 19 februari is er een sessie voor het lager onderwijs, op 4 maart voor het secundair onderwijs.

Alle weerstations van het VLINDER-project zijn nu in werking getreden. Burgerwetenschappers rapporteerden al heel wat interessante weersverschijnselen, bijvoorbeeld tijdens storm Ciara.

Het platform van MamaMito gaat vanaf 2 maart live op mamamito.be. Wie al benieuwd is naar dit project kan zich al inschrijven voor een infosessie 'Op zoek naar onze voormoeders'.

In december werden er 7 projecten uitgekozen voor de tweede EWI-oproep voor citizen science. Op 12 maart komen de nieuwe projectleiders zichzelf voorstellen aan elkaar en aan Scivil. Binnenkort volgt dus meer info over deze projecten!
Wil je jouw citizen science project ook in de kijker zetten? Laat het ons weten op info@scivil.be en we nemen je nieuws op in onze volgende nieuwsbrief.

Interview met M. Claire Van de Velde (¿Burgerpraat!)

 

"De progressie van computers en technologie wordt niet altijd even positief voorgesteld. Niet alleen in films als 'The Terminator' en 'The Matrix', ook in de media worden AI en computers vaak als kil en onpersoonlijk getypeerd. Met ¿Burgerpraat! willen we net technologie mogelijk maken die op mensenmaat communiceert."

– M. Claire Van de Velde, onderzoeker bij ¿Burgerpraat!
Wij interviewden M. Claire Van de Velde over het project '¿Burgerpraat!'. Zij vertelt over de opzet van het project, hoe burgerwetenschappers de communicatie met AI leren verbeteren en begrijpen, over de toekomst van technologie en computers en nog veel meer. Je leest het volledige interview op onze website.

i n t e r n a t i o n a l e    c a l l s

City Nature Challenge

De City Nature Challenge is geen call voor financiering, maar een internationale oproep om meer (burger-)onderzoek te voeren naar planten en wilde dieren in steden. Spread the news in jouw netwerk, zodat ook jouw stad kan meedingen in deze wedstrijd. Deze editie loopt van 24 tot 27 april (foto's nemen van planten en wilde dieren) en van 28 april tot 3 mei (foto's analyseren). Meer info hier.
Kan Scivil je bijstaan bij het opstellen van je fundingaanvraag? Laat het ons weten op info@scivil.be, we helpen je graag verder.

l i n k s

Interessante handleidingen en publicaties

  • De Citizen Science Association lanceerde de webinar 'Engaging volunteers for long-term monitoring program success'. Je kan dit bekijken via hun Youtubekanaal.
  • De Citizen Science Association maakte een verzameling van interessante artikels en onderzoeken rond beleidsperspectieven in citizen science. Raadpleeg de collectie hier.
Publiceerde je in 2019 jouw citizen science onderzoek in een wetenschappelijk journal? Laat het ons weten op info@scivil.be! Wij stellen een lijst op van al het Vlaamse citizen science onderzoek dat vorig jaar gepubliceerd werd.

k a l e n d e r


Flamenco Project Event

Event over het Flamencoplatform, waarmee projecten zelf apps kunnen bouwen. In de voormiddag zijn er lezingen over citizen science en het project, in de namiddag een praktische sessie.

COST Action Event: WG1

Workshop van COST Action Event: 'Inclusiveness and equal opportunities in Wikipedia publishing'.

Open Belgium Conference

De Open Belgium Conference is een conferentie over Open Knowledge en Open Data, vol met interessante lezingen en discussies.

COST Action Event: WG5

Workshop van COST Action Event: 'Creating a citizens' information pack on ethical and legal issues around ICTs: what should be included?'.
 

EUSEA Conference

De European Science Engagement Conference (EUSEA) gaat door op 15 en 16 april 2020 in Cork, Ierland.

ECSA Conference

De derde internationale European Citizen Science Association Conference (ECSA) gaat door van 24 t.e.m. 26 mei in Trieste, Italië.

PCST Conference

De Public Communication of Science and Technologie Conference (PCST) gaat door van 26 t.e.m. 28 mei 2020 in Aberdeen, Schotland.

Citizen Science: a scientific diamond?

Het slotevent van de COST Action over citizen science.
Wil je jouw Citizen Science event ook in de kijker zetten in onze kalender? Laat het ons weten via info@scivil.be!
Copyright © 2020 Scivil, Alle rechten voorbehouden.


Wil je de wijze waarop je deze mails ontvangt aanpassen? 
Je kan je voorkeuren updaten of jezelf uitschrijven

Email Marketing Powered by Mailchimp