Copy

Het einde van de zomervakantie brengt weer heel wat Scivil-nieuws. Op zoek naar funding voor je project, een nieuwe projectpartner of algemene tips en tricks? Of lees je liever een interview rond een lopend Citizen Science project? Met deze nieuwsbrief ben je weer op de hoogte van het laatste nieuws!
 

Funding voor Citizen Science projecten

De projectoproep Citizen Science van het departement Economie, Wetenschap & Innovatie is nog steeds open. De deadline voor het indienen is 9 september 2019, 12u. Wil je nog indienen? Wacht dan niet te lang!
Naar de oproep van het departement EWI!
Heb je een idee voor een Citizen Science project rond vervuiling? Meld je dan aan voor de oproep van het Actionproject. Deze oproep staat open voor zowel burgerinitiatieven als wetenschappers. In totaal krijgen 10 projecten funding, elk goedgekeurd project krijgt 20.000 euro toegekend. De oproep is geopend op 1 augustus en loopt tot in oktober 2019
Naar de oproep van het Actionproject!
Kan Scivil je bijstaan bij het opstellen van je fundingaanvraag? Laat het ons weten op info@scivil.be, we helpen je graag verder.

Partner zoekt project

Beweging.net brengt een breed netwerk aan sociale organisaties en duizenden vrijwilligers samen. Samen zoeken ze oplossingen voor maatschappelijke uitdagingen. 

In het verleden werkte beweging.net al mee aan de Citizen Science projecten 'Luchtpijp' en 'Airbezen'. In de toekomst wil deze onganisatie opnieuw meewerken aan Citizen Science projecten.

Heb je een projectidee, zie je in beweging.net een ideale partner en wil je hun groot netwerk en vele vrijwilligers inzetten? Neem contact op via contact@beweging.net!
Neem jij als partner ook graag deel aan een citizen science project of heb je een projectidee en ben je nog op zoek naar partners? Laat het ons weten op info@scivil.be en we nemen je oproep op in onze volgende nieuwsbrief.

Interview met Karel Schoonvaere (Vespa-Watch)

“Onder de imkers is er een duidelijke toename in de herkenning van de Aziatische hoornaar. Berichten in magazines, folders en voordrachten hebben de kennis van de imkers rond de Aziatische hoornaar verduidelijkt.

Onder burgers is het moeilijker om zo'n trend waar te nemen. De participatiegraad is door het opstarten van het meldingsportaal fors toegenomen. Anderzijds worden nog steeds fouten gemaakt in het onderscheid tussen de Aziatische hoornaar en andere insecten. Herkenning en alertheid is een werk van lange adem, waar we de volgende jaren actief verder op willen inzetten."

– Karel Schoonvaere, coördinator Vespa-Watch
Wij interviewden Karel Schoonvaere over het project Vespa-Watch. Hij vertelt over de aanpak van het project, wat hij geleerd heeft en wat hij van de toekomst verwacht. Je leest het volledige interview op onze website.

Survey van EU.Citizen-Science project

Het EU.Citizen-Science project heeft jouw hulp nodig!

Vul de survey in en help hen in kaart brengen welke tools, richtlijnen en materialen er al zijn, of in de toekomst nodig zijn om nog meer en betere Citizen Science projecten uit te rollen.
Naar de survey!

Interessante handleidingen en publicaties

  • Het Youtubekanaal van de Citizen Science Association biedt heel wat interessante tips en tricks. KIJKTIP! Kijk zeker naar de webinar rond privacy en ethiek!
  • Het MICS project 'Developing metrics and instruments to evaluate citizen-science impacts on the environment and society'. Lees er alles over via https://mics.tools/.
  • De National Academies of Sciences, Engineering and Medicine (VS) brengen in hun boek 'Learning through Citizen Science: enhancing opportunities by Design' het potentieel van citizen science in kaart om ook écht wetenschap te leren, en formuleert aanbevelingen over het opzetten van projecten. Via deze link kan je het boek gratis downloaden!

n i e u w s    o v e r    s c i v i l

Scivil organiseert een expo

Noteer het alvast in je agenda: Scivil organiseert van 1 oktober tot 24 november een expo en workshops over Citizen Science in De Krook in Gent. Meer info volgt later!

k a l e n d e r


 

Deadline tweede oproep

De Vlaamse Regering lanceert een tweede oproep voor Citizen Science projecten. Projecten kunnen ingediend worden tot 9 september 2019, 12 uur.


EUSEA Conference

De European Science Engagement Conference (EUSEA) gaat door op 15 en 16 april 2020 in Cork, Ierland.

ECSA Conference

De derde internationale European Citizen Science Association Conference (ECSA) gaat door van 24 t.e.m. 26 mei in Trieste, Italië.

PCST Conference

De Public Communication of Science and Technologie Conference (PCST) gaat door van 26 t.e.m. 28 mei 2020 in Aberdeen, Schotland.
Wil je jouw Citizen Science event ook in de kijker zetten in onze kalender? Laat het ons weten via info@scivil.be!
Copyright © 2019 Scivil, Alle rechten voorbehouden.


Wil je de wijze waarop je deze mails ontvangt aanpassen? 
Je kan je voorkeuren updaten of jezelf uitschrijven

Email Marketing Powered by Mailchimp