Copy

Netwerkevent Scivil

Op maandag 20 mei 2019 organiseerde Scivil samen met het Provinciaal Natuurcentrum Limburg haar eerste netwerkdag. Samengevat in cijfers betekent dat:
  • meer dan 150 aanwezigen
  • 60 verschillende organisaties
  • 20 standjes op de netwerkmarkt
  • 26 gastsprekers verspreid over 9 sessies
  • 72 gebruikers van de netwerkapp
Op www.scivil.be/artikel/netwerkevent-20-mei vind je een overzicht van de dag en de verschillende presentaties. Onze fotograaf maakte ook heel wat foto's, die je op onze Facebookpagina kan zien.

Op het netwerkevent werd ook de tweede oproep voor Citizen Science projecten toegelicht. Op de website van het departement Economie, Wetenschap en Innovatie van de Vlaamse Overheid kan je de oproep nog eens nalezen. 

Survey over communicatietactieken

Welke communicatietactieken komen er kijken bij een burgerwetenschapsproject, hoe stel je een communicatieplan op, op welke manier werf en behoud ik burgers... Deze en nog veel meer communicatievragen komen kijken bij een Citizen Science project.

Om initiatiefnemers van projecten hierbij te helpen, stelt de werkgroep Communicatie en Participatie een communicatiegids op aan de hand van reële vragen en problemen. En daar heeft de werkgroep jouw input voor nodig! Vul jij de vragenlijst in?
Naar de survey!

Scivil op Sound of Science

Op 24 en 25 mei was Scivil aanwezig op Sound of Science, hét openlucht wetenschapsfestival van België. Dankzij onze stand, samen met Citizen Science project Oog voor Diabetes, konden bezoekers een blik op Citizen Science werpen en ontdekken aan welk burgerwetenschapsproject zij willen meewerken!

Interview met Ilse Vermeulen (HASSELair - UCLL)

“Met een relevante maatschappelijke problematiek kan je burgers goed motiveren om zich in te zetten. Laagdrempelige en zeer specifieke communicatie over het opzet van je project is wel cruciaal. Voor alle betrokken partners en voor mezelf als onderzoeker is het absoluut een meerwaarde om met citizen scientists aan de slag te gaan."

– Ilse Vermeulen, onderzoeker HASSELair
Wij interviewden Ilse Vermeulen over het HASSELair-project en hoe zij het samenwerken met burgers ervaart. Je leest het volledige interview op onze website.

Citizen Science in de klas: het BRITEC rapport


BRITEC (Bringing Research Into The Classroom) maakte een zeer uitgebreid en interessant rapport rond Citizen Science in de klas. Ook enkele Belgische projecten worden toegelicht!
Naar het rapport!

k a l e n d e r


 

iSTEM-studiedag

Op 5 juni 2019 organiseert de STEM-coördinatie haar derde iSTEM-studiedag voor leerkrachten. Scivil is aanwezig voor een lezing en met een informatiestand.


Deadline tweede oproep

De Vlaamse Regering lanceert een tweede oproep voor Citizen Science projecten. Projecten kunnen ingediend worden tot 9 september 2019, 12 uur.


EUSEA Conference

De European Science Engagement Conference (EUSEA) gaat door op 15 en 16 april 2020 in Cork, Ierland.

ECSA Conference

De derde internationale European Citizen Science Association Conference (ECSA) gaat door van 24 t.e.m. 26 mei in Trieste, Italië.

PCST Conference

De Public Communication of Science and Technologie Conference (PCST) gaat door van 26 t.e.m. 28 mei 2020 in Aberdeen, Schotland.
Wil je jouw Citizen Science event ook in de kijker zetten in onze kalender? Laat het ons weten via info@scivil.be!
Copyright © 2019 Scivil, All rights reserved.


Want to change how you receive these emails?
You can update your preferences or unsubscribe from this list.

Email Marketing Powered by Mailchimp