Copy
Maart brengt weer heel wat Scivilnieuws. Het programma voor onze tweede Netwerkdag Citizen Science volledig, we konden Maarten Larmuseau van MamaMito strikken voor een interview, er zijn weer heel wat interessante artikels en tools gepubliceerd, en we hebben jouw hulp nodig!

n i e u w s    o v e r    s c i v i l

Inschrijvingen netwerkdag geopend!

Op 21 april 2020 organiseert Scivil de tweede 'Netwerkdag Citizen Science', samen met de Jonge Academie en EOS - Iedereen Wetenschapper.

Ben je klaar voor een reeks boeiende praatjes en sessies over verschillende aspecten van burgerwetenschap? Bekijk dan het volledige programma op onze website en schrijf je in!
Ik schrijf me in!

Burgerwetenschappers in kaart gebracht

De Vlaamse burgerwetenschappers; wie zijn ze, welke onderzoeken houden hen bezig, hoe betrokken zijn ze bij het project? Scivil zoekt het uit! Om een beter zicht te krijgen op de deelnemers aan citizen science projecten, houden we een bevraging onder burgerwetenschappers.

We doen een warme oproep aan jou, onze nieuwsbrieflezer, om de bevraging in te vullen en door te sturen naar alle burgerwetenschappers die je kent. Leid je zelf een project, dan vragen we om de link naar jouw deelnemers door te sturen.

De bevraging vind je hier: https://nl.surveymonkey.com/r/KHPB9CV. Bedankt!

n i e u w s    o v e r    l o p e n d e    p r o j e c t e n

Burgerwetenschap. Van aan de kust tot in je eigen tuin.

De Grote Schelpenteldag van Eos, het Vlaams Instituut voor de Zee (VLIZ), Natuurpunt, Kusterfgoed, de Strandwerkgroep en de provincie West-Vlaanderen komt eraan! Tel op 14 maart schelpen op het strand en help onderzoekers een beter beeld te vormen van onze kust. Meer info via www.groteschelpenteldag.be.

De 'Teach the teacher'-sessies van Invrivi waren een heus succes. Maar wist je dat je ook buiten de klas kan deelnemen aan het project? Schrijf je in voor Invrivi@Home via www.hogent.be/projecten/invrivi/invrivi-home/ en ontvang in april je monitoringpakket.
Wil je jouw citizen science project ook in de kijker zetten? Laat het ons weten op info@scivil.be en we nemen je nieuws op in onze volgende nieuwsbrief.

Interview met Maarten Larmuseau (MamaMito)

 

"Het enige nadeel aan stamboomonderzoek is dat wanneer je eenmaal gebeten bent door het genealogisch virus, je er echt verslaafd aan kunt worden. Maar daar zijn we graag verantwoordelijk voor!

– Maarten Larmuseau, coördinator bij MamaMito.
Wij interviewden Maarten Larmuseau over het project 'MamaMito'. Hij vertelt over het belang van onderzoek naar voormoeders, hoe het project burgerwetenschappers bereikt, over het genealogisch virus en nog veel meer. Je leest het volledige interview op onze website.

Het project is overigens sinds begin maart live gegaan. Neem een kijkje op https://mamamito.be/ en neem zelf deel!

l i n k s

Interessante handleidingen en publicaties

  • MICS, Measuring Impact of Citizen Science, publiceerde een verslag rond het co-designen van citizen science activiteiten. Lees het volledige verslag hier.
  • Het EU-Citizen.Science project interviewde Emily Dawson, Associate Professor in het Department of Science and Technology Studies bij University College London, over inclusie in citizen science. Lees het interview hier.
Publiceerde je in 2019 jouw citizen science onderzoek in een wetenschappelijk journal? Laat het ons weten op info@scivil.be! Wij stellen een lijst op van al het Vlaamse citizen science onderzoek dat vorig jaar gepubliceerd werd.

k a l e n d e r


EUSEA Conference

De European Science Engagement Conference (EUSEA) gaat door op 15 en 16 april 2020 in Cork, Ierland.

ECSA Conference

De derde internationale European Citizen Science Association Conference (ECSA) gaat door van 24 t.e.m. 26 mei in Trieste, Italië.

PCST Conference

De Public Communication of Science and Technologie Conference (PCST) gaat door van 26 t.e.m. 28 mei 2020 in Aberdeen, Schotland.

Citizen Science: a scientific diamond?

Het slotevent van de COST Action over citizen science.
Wil je jouw Citizen Science event ook in de kijker zetten in onze kalender? Laat het ons weten via info@scivil.be!
Copyright © 2020 Scivil, Alle rechten voorbehouden.


Wil je de wijze waarop je deze mails ontvangt aanpassen? 
Je kan je voorkeuren updaten of jezelf uitschrijven

Email Marketing Powered by Mailchimp