Copy
Veure al navegador
FES-TE SOCI

Associació

Vacuna col·lectiu FQ

Benvolguts / des socis / es,

Gràcies a les gestions de l'Associació Catalana de Fibrosi Quística s'ha complert el procés de vacunació dels pacients de FQ majors de 16 anys de Catalunya a les Unitats de referència (Hospital Vall d'Hebrón, Hospital de Sabadell. Parc Taulí i Hospital Sant Joan de Déu) .Si l'Agència Europea de Medicaments l'aprova i el Consell Interterritorial entre el Govern i les autonomies el ratifica, a Espanya seran vacunats els nens i les nenes de 12 a 16 anys a principis del pròxim curs escolar. L'Associació vetllarà perquè el nostre col·lectiu sigui considerat com a prioritari.Constatem que tot i la gestió realitzada per part nostre, no ha estat igualitari la vacunació dels progenitors. Continuem insistint en la seva importància.

Webinar 20 anys de cribratge neonatal FQ a Catalunya

El 24 d’abril va tenir lloc per videoconferència la jornada “20 anys de cribratge neonatal de la Fibrosi Quística a Catalunya” amb motiu del Dia Nacional de la Fibrosi Quística que enguany es va celebrar dimecres dia 28 d’abril.
Va ser una jornada molt interessant, participativa i també emotiva. Durant tot el matí, vam poder escoltar ponències molt didàctiques i que explicaven molt bé els 20 anys del Programa de Cribratge Neonatal.

Més informació >>
 

#bailaporlafq

La campanya #bailaporlafq que les supermamis van engegar per a ajudar a donar visibilitat a la malaltia en el marc del Dia Nacional de la FQ, va suposar tot un èxit amb més de 125 balls de totes les edats i sectors.
L'Associació Catalana de Fibrosi Quística vol donar les gràcies per la participació i per donar visibilitat!
En l'enllaç podreu trobar un vídeo recopilatori de la campanya. I si sou usuaris d'Instagram, amb el hashtag #bailaporlafq veureu, els vídeos complets.

#bailaporlafq_instagram >>

Farmàcia de l’Hospital Universitari Vall d’Hebron

En els pròxims dies del mes de maig, el Servei de Farmàcia de l’Hospital Universitari Vall d’Hebron inaugurarà la nova Unitat d’atenció farmacèutica i dispensació de medicació per a persones amb FQ.

Més informació >>

El coneixement sobre la Fibrosi Quística avança
 

En els darrers dos mesos s’han presentat tres tesis doctorals sobre el coneixement de la Fibrosi Quística. Totes elles fruits del treball transversal i de la implicació de l’Associació Catalana de Fibrosi Quística en la investigació.
Volem destacar l’excel·lent treball que han realitzat els doctorands i felicitar-los per la seva gran tasca investigadora i clínica.


Més informació >>

Articles

Mecanismo y tratamiento en la FQ

Como funcionan los nuevos medicamentos para el tratamiento de la Fibrosis Quística

Descubren un mecanismo de regeneración del tejido pulmonar


Descubren un mecanismo de regeneración del tejido pulmonar

Una nueva investigación realizada en modelos de ratón por la Escuela Perelman de Medicina (Penn Medicine), de la Universidad de Pensilvania, en Estados Unidos, muestra, desde el punto de vista mecánico, cómo el pulmón infantil regenera las células después de una lesión de forma diferente al pulmón adulto. Los resultados de este estudio, publicados en 'Cell Stem Cell', demuestran que la suposición que se ha mantenido durante mucho tiempo de que las células AT1 y AT2  se comportan de la misma manera en los niños y en los adultos es falsa.

 
Comparteix Comparteix
Reenvia Reenvia
Instagram
Facebook
Website
L'Associació Catalana de Fibrosi Quística tractarà les teves dades personals per a gestionar la teva sol·licitud, informar-te de les campanyes, activitats i iniciatives similars -fins i tot per mitjans electrònics - així com proposar-te noves accions de participació.

Associació Catalana de Fibrosi Quística.
Passeig Reina Elisenda de Montcada núm. 5
08034 Barcelona.
Telèfon: +93 427.22.28
E-mail: fqcatalana@fibrosiquistica.org
G-58769670      


Has rebut aquest correu electrònic perquè estàs subscrit a Notificacions de l'Associació Catalana de Fibrosi Quística.
Donar-se de baixaModificar la meva subscripció

© Copyright Fibrosi Quística - All Rights Reserved


This email was sent to <<Email>>
why did I get this?    unsubscribe from this list    update subscription preferences
Associació Catalana de Fibrosi Quística · Passeig Reina Elisenda de Montcada nº 5 · Barcelona, B 08034 · Spain

Email Marketing Powered by Mailchimp