Copy

Abildgaardkredsen nyhedsbrev nr. 40 2018

Her i Julefrokost tiden er nyhedsstrømmen og så fyldt med den dårlige nyhed, om et salmonellaudbrud blandt mennesker sandsynligvis stammende fra medister pølse. Udbruddet strækker sig tilbage til Oktober, men julen starter også tidligere og tidligere år for år. Læs mere om udbruddet på DR her eller landbrugsavisen her. Fødevarestyrelsen anbefaler kogning af medister 10 minutter før stegning.

Mere Salmonella - men dublin. Vi har ikke i tidligere nyhedsbreve fået den efterhånden gamle nyhed med, at Danmark nu skal være Salmonella dublin frit. Målsætningen har været fremsat ofte, men fra 1. januar 2019 træder en række skærpelser i kraft - herunder pålagt rådgivning for besætningsejers egen regning. Læs mere på landbrugsinfo her.

Hvis ovennævnte skulle give nogen hovedbrud eller sågar "Tømmermænd" er der råd at hente (forebyggende) hos Videnskab.dk - læs de gode råd her.
Abildgaardkredsen - baggrund
Faglig opdatering 
 
Infektioner og zoonoser
Husk at de listede emner kan diskuteres på Abildgaardkredsens lukkede facebook side. Vi opfordrer samtidigt interesserede til at debattere emnerne på f.eks Twitter.

Har du spørgsmål, gode idéer eller indlæg så kontakt os

Kontakt
Abildgaardkredsens nyhedsbrev er uden ideologisk ståsted, men bringer debatindlæg, analyser og kommentarer. Indlæggene er ikke nødvendigvis Abildgaardkredsens holdning, men alene udtryk for skribentens egne meninger.
Abonner på nyhedsbrevet
Copyright © 2018 Abildgaardkredsen, All rights reserved.


Vores mailadresse er:
mail@abildgaardkredsen.dk

Ønsker du at ændre dine indstillinger?
Du kan ændre dine indstillinger eller afmelde nyhedsbrevet.

 


This email was sent to <<Email Adresse>>
why did I get this?    unsubscribe from this list    update subscription preferences
Abilgaardkredsen · Hallundbækvej · Ejstrupholm 7361 · Denmark

Email Marketing Powered by Mailchimp