Copy

Abildgaardkredsen nyhedsbrev nr. 4 2019

Genmodificering og Ancient DNA analyse

Amerikanske forskere har genmanipuleret mus DNA, så den ændrede arvemasse nedarves med højere frekvens, og således kan spredes i vilde pouplationer. Teknologien har stort potentiale til udbredelse af f.eks modstadsdygtighed mod sygdomme, men er også kontroversiel, da det kan udgøre en fare for hele økosystemer - læs mere her.

Personlige holdninger, antagelser om det beståendes sammensætning - ja, nærmest antropologiske forhold kan påvirke tilgangen til forskning og implementering af nye metoder til at beskrive og påvirke vores forståelse af omverdenen. Genetiske analyser, hvor mennesker ønsker at kende deres ophav er blevet en mode dille, og analyser af uddøde arters DNA er en anden spændende forskningsgren. Men som alt nyt bør også disse tilsyneladende "revolutionerende" metoder til gås kritisk - læs mere her
 
Abildgaardkredsen - baggrund
Faglig opdatering 
 
E. Coli fravænningsdiarré og Resistens breakere.

En ny dansk publikation "In vitro synergy of sertraline and tetracycline cannot be reproduced in pigs orally challenged with a tetracycline resistant Escherichia coli" har for en gangs skyld veterinært islæt. Selvom effekten ikke genfindes, er det vigtigt at området udforskes - læs mere her 

Fødevarestyrelsen har i en bestilling fremsendt d. 4. maj 2016 via Miljø- og Fødevareministeriets forskningsbank bedt DCA – Nationalt Center for Fødevarer og Jordbrug – om at udarbejde en vidensyntese om muligheder for forebyggelse af fravænningsdiarré hos grise i såvel økologisk og konventionel produktion. Rapporten opsummerer en lang række multifaktorielle forhold, men kritikere af dansk svineproduktion, vil især hæfte sig ved fravænningsalderen, selvom betydningen heraf er mangelfuldt belyst. Læs rapporten her.

Fase 1 forsøg med thioridazine kombination med cytarabine mod Myeloid leukæmi - læs mere her.
 

Toksikologi

Ny bakteriestamme isoleret, som kan reducere forekomsten af zearalenon. Læs mere det Europæisk baserede projekt i All about feed her.

Baby bleer rapporteres at indeholde over 60 problematiske stoffer i en fransk avistikel - men som med plantebeskyttelse (de fandt f.eks  glyphosphat) og antibiotika, er det relevant at se på detektions grænser såvel som koncentrationer - Læs om bleer her
 

Svinepest

Frankrig har besluttet at nedskyde vildsvin op mod den belgiske grænse - læs her
 
Husk at de listede emner kan diskuteres på Abildgaardkredsens lukkede facebook side. Vi opfordrer samtidigt interesserede til at debattere emnerne på f.eks Twitter.

Har du spørgsmål, gode idéer eller indlæg så kontakt os

Kontakt
Abildgaardkredsens nyhedsbrev er uden ideologisk ståsted, men bringer debatindlæg, analyser og kommentarer. Indlæggene er ikke nødvendigvis Abildgaardkredsens holdning, men alene udtryk for skribentens egne meninger.
Abonner på nyhedsbrevet
Copyright © 2018 Abildgaardkredsen, All rights reserved.


Vores mailadresse er:
mail@abildgaardkredsen.dk

Ønsker du at ændre dine indstillinger?
Du kan ændre dine indstillinger eller afmelde nyhedsbrevet.

 


This email was sent to <<Email Adresse>>
why did I get this?    unsubscribe from this list    update subscription preferences
Abilgaardkredsen · Hallundbækvej · Ejstrupholm 7361 · Denmark

Email Marketing Powered by Mailchimp