Copy

Abildgaardkredsen nyhedsbrev nr. 17 2019

Regnearksledelse har smadret vores system.

I sidste nyhedsbrev skrev vi om manglen på faglig ledelse iveterinærvæsenet og sundhedsvæsenet. Problemet er meget større og omfattende, det drejer sig om hele vort system ifølge professor Steen Hildebrandt. Læs her fra Fyens.dk. Samme artikel findes også her i jv.dk.
Abildgaardkredsen - baggrund
Faglig opdatering 

Afrikansk Svinepest

ASF er nu overalt i Kina, samt Vietnam og Cambodia, Kina overvejer at åbne op for import af russisk svinekød fra sygdomsfrie regioner efter alle kinesiske provinser er ramt af afrikansk svinepest. Hidtil har Kina ikke villet acceptere regionalisering, men lukket for al import fra ramte lande.  læs her fra landbrugsavisen.  80% af besætningerne i Kina vil ikke indsætte nye svin før epidemien er under kontrol. Det massive udbrud giver en række følger som voldsomt stigende priser på svinekød, stærkt reduceret efterspørgsel fra Kina på soja til svinefoder, samt høj risiko for global mangel på heparin, som fremstilles ud fra svinemucosa. Læs her fra PigProgress
 
Vigtigt at grise er registreret, hvis Danmark rammes af svinepest 
Grise skal mærkes, og grisebesætninger skal - uanset griseantal - registreres i det Centrale Husdyrbrugsregister. Læs her fra Fødevarestyrelsen. 

Infektioner og zoonoser

Flere og flere kvægbesætninger smittes med Salmonella Dublin. Dyrlæger peger på, at smittebeskyttelsen ikke tages tilstrækkeligt seriøst og efterlyser større fokus på de skærpede krav, som smittede besætninger mødes med i 2020. Læs her fra Landbrugsavisen
 
Her er alt, du skal vide om Malaria. Videnskab.dk har samlet en række artikler om klodens største dræber.
 

Non-antibiotika/non-anticancer, Antibiotika og resistens 

Non-antibiotika – Non-anticancermidler:
Scandion Oncology har underskrevet en samarbejdskontrakt med Københavns Universitet om udvikling af en klasse mulige lægemiddelkandidater som fjerner resistensen over for
anti-cancermidler. Læs her fra spotlightstockmarket.com
 
Princippet i det samme som non-antibiotika, som Jette E. Kristiansen fra AK har forsket i i årevis. Nemlig, at gamle lægemidler, som er kendt i forvejen, kan fjerne en udviklet resistensen i en bakterie over for et antibiotika.  
Et par referencer til Jettes artikler findes her:
  1. Gængse antibiotika kan atter anvendes - Abildgaard Kredsen. Læs den her
  2. En review artikel: The Accepted ”Clinical Interaction Model”: A Special Case of Reality. J Bioequiv Availab 2017, 9:3. Linket her fra natchemdrugs.eu.
De sidste to referencer  har vi desværre ikke links til, men her er referencerne, hvis man vil vide mere:
  1. Antimicrobial Activity of Nonantibiotics. Unusual properties of nonantibiotic drugs create unexpected therapeutic possibilities and lead to new basic insights. Kristiansen Jette Elisabeth: Features: ASM News Vol.57, No.3, 125-139, 1991
  2. Kristiansen JE. Experiments to illustrate the effect of chlorpromazine on the per- meability of the bacterial cell wall. Acta. Pathol Microbiol Scand B. 1979 Oct;.
 
I modsætning til non-antibiotika kan ny viden om bakteriers evne til at producere et stressmolekyle måske danne grundlag for en helt ny type antibiotika. Forskere afslører, hvordan bakterier kan tilpasse sig til at modstå antibiotikabehandling. Læs mere her fra mbg.AU.dk
 

Veterinært 

Sådan reducerer du dit indtag af pesticider fra frugt og grønt. Gå efter det rød-hvide flag på emballagen, hvis ikke du vælger det økologiske alternativ, lyder budskabet fra Forbrugerrådet Tænk. Læs her fra Jyllandsposten.dk .
 
Det bliver svært at undgå pesticider, hvis de også findes i drikkevandet: Nye målinger afslører 75 pesticider i det danske grundvand. Læs her og her fra Ing.dk
 

Diverse 

Det er nok ikke en speciel stor nyhed, men alligevel godt at få det videnskabeligt bevist. Hundeejere har fire gange større sandsynlighed for at dyrke nok motion end folk uden hund. Læs her fra Videnskab.dk
 
Måske lidt perifert, men alligevel spændende. Hvorfor bliver man afhængig af kokain, og hvorfor bliver hjernen aldrig den samme igen efter kokain indtag. Superboost af dopamin, som er farligt og livsvarigt påvirkede. Her fra Videnskab.dk
 
Glem alt om 2050, landbruget kan blive klimaneutralt lang tid før.
Klaus Riskær (som jo er en kreativ sjæl) udtaler i Effektivtlandbrug, at landbruget kan konvertere sin gæld i et point system til statsgaranterede  lån.
"Her vil jeg i princippet bede Nationalbanken om at gå ud at opkøbe bankernes yderste lån til landbrugssektoren. Derudover skal de også gå ud i realkreditten og købe alle lånene fri, så vi får samlet al landbrugets gæld i en ny statsgaranteret realkreditfond, siger han.
Ifølge Klaus Riskær Pedersen drejer det sig om cirka 70 milliarder kroner i bankgæld og cirka 270 milliarder kroner i realkreditgæld.
- Bagefter går vi så til landmændene og siger, at hvis I rykker over i det her system, og leverer en modydelse, så tilbyder vi at fjerne jeres gæld, og så får I et obligationslån, der ligger i måske 20-30 år, og afdragsfrit i hvert fald i 10 år. Det vil sige, at vi fjerner den afdragsbyrde, som fjerner likviditet ud af lommerne på landmændene."
Modydelsen vil være klimatiltag som udtagning af lavbundsjorde fra dyrkning, pløjefri dyrkning etc.
 

Husk de tidligere nyhedsbreve finder du på hjemmesiden her
 

Har du en bekendt, som gerne vil læse nyhedsbrevet, så videresend det til vedkommendes e-mail adresse. Modtageren trykker herefter på abonnér, og kan tilmelde sig - enkelt og i overensstemmelse med person dataforordningen.
Husk at de listede emner kan diskuteres på Abildgaardkredsens lukkede facebook side. Vi opfordrer samtidigt interesserede til at debattere emnerne på f.eks Twitter.

Har du spørgsmål, gode idéer eller indlæg så kontakt os

Kontakt
Abildgaardkredsens nyhedsbrev er uden ideologisk ståsted, men bringer debatindlæg, analyser og kommentarer. Indlæggene er ikke nødvendigvis Abildgaardkredsens holdning, men alene udtryk for skribentens egne meninger.
Abonner på nyhedsbrevet
Copyright © 2018 Abildgaardkredsen, All rights reserved.


Vores mailadresse er:
mail@abildgaardkredsen.dk

Ønsker du at ændre dine indstillinger?
Du kan ændre dine indstillinger eller afmelde nyhedsbrevet.

 


This email was sent to <<Email Adresse>>
why did I get this?    unsubscribe from this list    update subscription preferences
Abilgaardkredsen · Hallundbækvej · Ejstrupholm 7361 · Denmark

Email Marketing Powered by Mailchimp