Copy
Vi på Storumans näringslivskontor önskar er en riktigt skön sommar! Vi tackar för en intressant och lärorik vår och är tillbaka efter sommaren med nya projekt och aktiviteter. Trevlig sommar!
Projektet Möjligheternas Region går in på slutspurten
Nu är snart projektet Möjligheternas Region slut. Det har varit ett intressant och lärorikt projekt både för oss på näringslivskontoret och för många av er företagare. Vi hade höga mål med projektet och är på det stora hela mycket nöjd med resultatet.
 
26 kvinnor och 25 män har fått hjälp inför en eventuell företagsstart där 19 personer valde att starta företag. Vi har coachat åtta innovatörer så de har tagit steg för att börja sälja sin produkt eller tjänst. Vi har hjälpt 41 befintliga företagare med affärsutveckling och flera av dem har vi hjälpt under en längre tid. Utöver detta har vi genomfört företagsträffar, dialogmöten, workshops inom olika ämnen, träffar som har genomförts både på plats och digitalt.
 
Vi valde att rekrytera externt till projektet, vilket vi är nöjd över. Karin Lundberg har jobbat för oss i Tärnaby och Coenraad Coster i Storuman. Som ni säkert vet så valde Coenraad att sluta hos oss redan förra hösten, han gick vidare till en tjänst som distriktschef på Lidl. Karin är sedan mitten av juni barnledig, hon kommer tillbaka till oss efter barnledigheten. Att ha en person på plats i Hemavan Tärnaby har vi under projektet sett är mycket bra och det kommer vi försöka fortsätta ha även i framtiden. I höst kommer nya spännande saker att hända på projektfronten som vi kommer uppdatera er om framöver.

 I början på juni lanserades en ny hemsida för Storumans besöksnäring: Storumanlapland.se. Turistinformation för kommunens östra del finns nu lättillgänglig för hela besöksnäringen och ett samlat intryck i form av storumanlapland.se 

Den nya hemsidan gör det enkelt för besökaren att hitta samlad information, vare sig det handlar om aktiviteter, mat eller boende. Förutom att förenkla och tydliggöra för besökaren är det även en viktig plats där områdets näring och företagare kan växa. Sidan är översatt till engelska och förberedd för att hantera flera språk.

Tillsammans med hemsidan lanserades också ett nytt Instagramkonto för turism och besöksnäringen. Gå gärna in och följ @storumanlapland Om du har förslag på innehåll till Storuman Laplands hemsida eller instagram är du välkommen att kontakta madeleine.rinman@storuman.se 

After School lockade många företagare men få ungdomar 
Årets After School genomfördes som förra året torsdag kväll innan Storumandagarna. Vi hade en trevlig kväll där våra kompetensbehov nu och i framtiden diskuterades. En sak vi måste bli bättre på att marknadsföra är hur intressant och omväxlande det är att jobba i en liten kommun. Hos både företagare och offentliga arbetsgivare måste du kunna väldigt många olika saker och lösa olika typer av problem. Här kan du utveckla en bredare kompetens inom olika områden och få värdefulla erfarenheter som du inte kan få på större ställen. 

Förra året kom 19 ungdomar och 17 arbetsgivare. I år kom en ungdom och 17 arbetsgivare. Vi konstaterade att det är svårt att nå ungdomarna och diskuterade olika möjligheter att göra det mer attraktivt för ungdomar att välja arbetsgivare i Storuman. Innan kvällen var slut bestämde vi att nästa år kommer vi att genomföra träffen i april för att bättre kunna påverka våra gymnasieungdomar och samtidigt kunna få sökande till sommarvikariat.
Information om upphandlingar
Storumans kommun har nu ute en upphandling avseende leasingfordon. Information om upphandlingen hittar ni här: https://www.opic.com/org/storumans_kommun/

Vi har även upphandlingar på gång inom turistinformation, m
arkarbete för överföringsledning av vatten, Klippavan – Hemavan samt skogsförvaltare och krossning av massor. 

Kom ihåg att det finns möjlighet att ställa frågor i systemet, begära ut handlingar från tidigare avtal/upphandlingar och ni är välkommen att kontakta upphandlare Anton Stenvall anton.stenvall@storuman.se  tel. 0951-140 79 om ni vill veta mer om upphandlingen. Vi på näringslivskontoret finns självklart också till hands om ni har några övriga funderingar.


This email was sent to <<Email Address>>
why did I get this?    unsubscribe from this list    update subscription preferences
Storumans kommun · Blå vägen 242 · Storuman 923 81 · Sweden

Email Marketing Powered by Mailchimp