Copy

Välkommen till Näringslivsnytt mars 2018

Här berättar vi om vad som händer på i Storumans näringsliv. Följ med oss under året, vi har många spännande nyheter att berätta för er! Den här månaden provar vi ett annat upplägg för att nyhetsbrevet ska bli enklare att läsa. Vi vill gärna veta vad du tycker så tveka inte att höra av dig till oss med synpunkter eller tips på saker vi borde ha med i våra nyhetsbrev. 

Mona Olofsson, näringslivssekreterare
0951-141 05
070 547 60 80
mona.olovsson@storuman.se

Hållbara arbets- och tjänsteresor

Region Västerbotten arbetar just nu med ett projekt som heter Hållbara arbets- och tjänsteresor. De håller på att kartlägga aktuella företag att kontakta. De är ute efter medelstora till stora företag med minst 20 anställda som eventuellt skulle vara intresserade att delta i ett sånt här typ av projekt.
Har du ett företag med minst 20 anställda och är intresserad av att vara med i detta?
Hör av dig till Mona Olofsson på näringslivskontoret i Storuman via mail: mona.olovsson@storuman.se eller tel: 0951-141 05.

Återblick på Storumandagen på Grand Hôtel

Här har vi sett människor mötas och erfarenheter utbytas. Många är där får första gången. Vår ambition är att alla lämna som en ambassadör oavsett hur kopplingen ser ut till vår kommun. Några av de satsningar och investeringar som vi sett och ser i vår kommun har tagit sin början Grand. Som exempel kan vi nämna etableringen av omlastningsterminalen, vi har mött investerare som nu satsar i vår kommun samt ett antal utflyttade har flyttat hem.
 
I kommunens arbete med att knyta kontakter och stärka relationen med inflytelserika människor med koppling till Storuman så är "Västerbottensdagarna på Grand” betydelsefull.
 
Långsiktigheten har varit den enskilt största framgångsfaktorn.  Det tionde året är genomfört, nätverket utvecklas varje år, upplägget utvärderas och förnyas. Vi har haft väldigt nöjda deltagare som vi nu har personlig kontakt med och det kommer att ge vår kommun nytta både nu och i framtiden.
 
-Storumandagen på Grand Hôtel har under de 10 år som Storumans kommun deltagit utvecklats till en viktig mötesplats för de som vill se en positiv utveckling för Storumans kommun, säger kommunstyrelsens ordförande Tomas Mörtsell
 
-Jag gillar sättet ni jobbar på i Storuman, efter en dag med intressant information och en trevlig middag är jag nu en ambassadör för er kommun. Jag har knappt varit där men kommer på mig att prata mig varm över Storumans kommun, säger Frank Olofsson, flygplatschef Sundsvalls flygplats vid ett möte med näringslivschef Johan Duvdahl.
Vi önskar vår nya ICA-handlare Emil Eriksson stort lycka till! Vid årsskiftet bytte ICA Supermarket Storuman ägare och vi tackar Toni med personal för fina år här i Storuman. 

Är du redo för de nya dataskyddsreglerna?

Den nya Dataskyddsförordningen berör alla företag och börjar gälla 25 maj 2018. 
Svara ja eller nej på nio snabba frågor. När du har svarat får du ett resultat som visar vad du behöver göra för att följa de nya reglerna. Läs mer på www.verksamt.se/driva/gdpr-dataskyddsregler/gdpr-guiden
Guiden är framtagen tillsammans med Datainspektionen. 

I december bytte Utrustad ägare. Vi tackar Simon Kristoffersson för fina år med butiken och önskar de nya ägarna Kalle och Ulla-Maria Åkerblom lycka till!

Grattis till Stensele Vård 

I början på december blev Stensele Vård AB utsedd till Västerbottens 3:e snabbast växande företag med en omsättningsökning på över 400 procent. Almi utser varje år Västerbottens 10 snabbast växande företag utifrån procentuell ökning av omsättningen.
Stensele Vård AB är ett socialt företag utan privata aktieägare och driver verksamhet utifrån samhälleliga och sociala mål där eventuella vinster återinvesteras i verksamheten. Totalt jobbar tio personer på HVB-hemmet.
- Fantastiskt roligt. Att vårt arbete uppmärksammas av ALMI är hedrande för oss och för hela Storuman, säger Andreas Johansson, ordförande för Stensele Vård AB.
Under mars månad öppnar Bosaker i nya lokaler i Hemavan. I lokalen bredvid Meca på vägen mot flyget kommer vi återigen kunna shoppa fina inredningsprylar. Tony Stenvall och Madeleine Marklund kommer att driva Bosaker.

Framgångsrika par-rekryteringar

100 procent av de par-rekryteringar som publicerats i Näringslivsnytt har lett till jobb. Fyra av sex inom kommunförvaltningen, en inom landstinget och en hos ett företag. Har du tips på  någon som kan vara intressant? Känner du någon som borde matchas ihop med ett företag här i Storuman? Hör av dig till oss på näringslivskontoret.
 


This email was sent to <<Email Address>>
why did I get this?    unsubscribe from this list    update subscription preferences
Storumans kommun · Blå vägen 242 · Storuman 923 81 · Sweden

Email Marketing Powered by Mailchimp