Copy

Sveriges första FSC-märkta byggnad!

Nu står utsiktstornet i Siljansnäs färdigt och är därmed Sveriges första FSC-märkta byggnad. Förväntningen är att fler följer efter och väljer klimatsmart och mer hållbart byggande.
Läs mer

Icebug nya medlemmar i FSC Sverige

Den svenska skotillverkaren Icebug satsar på hållbarhet och vill vara föregångare inom sin bransch. De har under flera år arbetar med att utöka sitt hållbarhetsarbete och nu senast blivit medlemmar i FSC Sverige.

 
Läs mer

Snart rullar världens första FSC-märkta däck

Pirelli är det första företaget i världen att producera FSC-certifierade däck. Denna milstolpe för hållbarhet visar att det är möjligt att certifiera en hel värdekedja för naturgummi, från små lokala gummiplantager till konsumenter som använder bildäck.

Läs mer

Ny rekommendation till FSC standarden för svenskt skogsbruk publicerad

Den nya rekommendationen gör det möjligt att lämna färre träd vid avverkning i ek- och bokskogar under vissa förhållanden. 
Undantaget till skogsbruksstandardens regel publiceras som en rekommendation men kommer att skickas in till FSC International för tolkning, som efter godkännande får samma status som FSC-standardens riktlinjer.
Läs mer

Guider om EU:s timmerförordning

Certifieringsorganisationen Preferred by Nature publicerade nyligen en guide om hur certifierat material hanteras inom EU:s timmerförordning (EUTR). FSC har tidigare tagit fram en implementeringsguide om EU:s timmerförordning för företag som handlar med FSC-certifierat material inom EU, och den är fortfarande aktuell. Du hittar den på vår hemsida - FSC:s guide till EU:s timmerförordning.
Läs mer

Södra samarbetar med Lenzing för en mer hållbar textilindustri

Idag återvinns endast en liten del av de kläder och textilier som produceras, det är något som Södra och Lenzing vill ändra på. Nu tar de nästa steget för en mer hållbar och cirkulär textilindustri.
Läs mer

Nystartade SEOSE erbjuder certifieringsstöd till företag i leverantörskedjan

SEOSE ska få virkesköpande och träförädlande företag att känna sig trygga i handeln med produkter från certifierat ansvarsfullt skogsbruk genom att erbjuda olika lösningar för att uppfylla kraven i spårbarhetsstandarderna.
Läs mer
Semesterstängt 17 juli till 8 augusti
Under sommaren stänger vi kontoret under tre veckor!

Om du behöver kontakta oss under denna tid vänligen skicka e-post till kontakt@se.fsc.org

 
Glad sommar önskar FSC Sverige!
Nu finns FSC Sverige på LinkedIn! Följ oss för att ta del av aktuella nyheter och händelser.
Facebook
Link
Website
Copyright © 2021 FSC Sverige, All rights reserved.


Vill du ändra dina användaruppgifter eller din prenumeration?
Ändra användaruppgifter  Avsluta din prenumeration

Email Marketing Powered by Mailchimp