Copy

FSC-certifieringens krav går ofta längre än lagstiftningen

Hur mäts FSC-certifieringens bidrag till biologisk mångfald i skogen? Det har en studie nyligen undersökt och resultatet finns nu publicerat i Journal of Environmental Management.
Läs mer

FSC-certifierade skogsägare ska precis som tidigare identifiera och avsätta sina nyckelbiotoper

Enligt FSC-standarden ska nyckelbiotoper även i fortsättningen undantas från alla skogsbruksåtgärder förutom åtgärder som krävs för att bevara eller främja biotopens biologiska mångfald. Det gäller både registrerade och oregistrerade nyckelbiotoper. 
Läs mer

Nu är det officiellt – FSC öppnar kontor i Norge

FSC Norge blir Forest Stewardship Councils trettionde nätverkspartner. Etablerandet av det norska kontoret, som drivs av intressenter på plats, kommer att stärka landets arbete för att skydda sin vackra och unika natur.

Läs mer

"Fashion Forever Green Pact" lanseras för att främja ansvarsfullt inköp av förnybar fiber bland globala varumärken

FSC lanserar ett upprop riktad till mode- och textilföretagen för att stävja industrins inverkan på avskogning och förlust av biologisk mångfald. Bland företagen som redan skrivit under finns H&M Group, Masai Clothing Company, JBS Textiles Group, Aditya Birla Group, Bitte Kai Rand och Bravo World.
Läs mer

Snart är det dags för FSC-veckan 2022

I år lanseras FSC-veckan i Sverige. Det gör vi med temat ”biologisk mångfald” och med ett genomtänkt koncept. Sätt ett kryss i kalendern och var med under vecka 14.
Läs mer

Nu gäller den nya varumärkesstandarden för certifierade företag

Den 1 januari 2022 trädde FSC:s standard för certifikatsinnhavares användning av FSC:s varumärken (Requirements for use of the FSC trademarks by certificate holders, FSC-STD-50-001 V2-1) i kraft.
 
Läs mer

Vad betyder FSC-märkningen på en produkt?

FSC-märkningen kan ses på miljontals produkter över hela världen – oftast på trä, förpackningar och pappersprodukter, men även skor tillverkade av naturgummi, kläder gjorda av träfibrer, vinkorkar med mera.

Ta en titt på vår senaste film!

 
Läs mer

Zandra Martinez ny ordförande för FSC International

FSC kan stolt meddela att Zandra Martinez, från Oaxaca, Mexiko, har utsetts till ordförande för den internationella styrelsen för Forest Stewardship Council (FSC).
 
Läs mer
Följ FSC Sverige på LinkedIn för att ta del av aktuella nyheter och händelser.
Facebook
Link
Website
Copyright © 2022 FSC Sverige, All rights reserved.


Vill du ändra dina användaruppgifter eller din prenumeration?
Ändra användaruppgifter  Avsluta din prenumeration

Email Marketing Powered by Mailchimp