Copy
Cultuurmenu Update #2 - september 2018
Hallo!
Het schooljaar is alweer een tijdje van start en het W&T Menu heeft niet stilgezeten. Alles wat je moet weten staat in onderstaande nieuwsbrief. Voor vragen en/of opmerkingen zie de contactsectie.
Nieuwe Positie W&T Menu
Zoals misschien bekend is het W&T Menu een spin-off van het Cultuurmenu.
Omdat Cultuureducatie wat verder is ontwikkeld dan W&T-educatie gaan we ons niet pur sang richten op alleen aanbod maar gaan we het W&T Menu neerzetten als spin in het web voor al uw vragen aangaande W&T. Hierdoor kunnen we zorgen dat Wetenschap en Technologie niet alleen de verantwoordelijkheid is van de scholen maar van ons als hele maatschappij.

Zoekt u verbanden met ondernemers, onderzoek, onderwijs of de overheid ben u bij ons aan het juiste adres. Wij moedigen niet alleen scholen maar ook ondernemers, onderzoekers en ouders aan om ons te bereiken zodat we concreet mensen aan elkaar kunnen koppelen.

Heeft u ideëen en/of heeft u interesse kunt u altijd via mail of telefoon op 06-51961308
Aandacht vanuit het W&T Menu

Hulpmiddelen

Het W&T Menu kent een kopje Hulpmiddelen op de website waar handige links staan met tips voor W&T Onderwijs. Heb je zelf suggesties voor een goede link of interessante organisatie laat het ons weten. Gedurende het jaar zullen nieuwe links worden geplaatst

Jouw account

Het W&T Menu en het Cultuurmenu draaien op één en hetzelfde systeem. Wil je dus inloggen bij het W&T Menu kan dat ook via het account van de ICC-er bij jou op school. Heb je nog geen account? Stuur dan even een mailtje en het is zo geregeld.
Photo by Josh Riemer on Unsplash
Hulp in de Spotlights

Kenniscentrum Wetenschap & Technologie Oos

Het KWTO is een belangrijke aanjager van W&T in geheel Oost Nederland.

Speerpunten daarbij zijn schoolbeleid en professionalisering van schoolteams, netwerken en kennisdeling, en samenwerking met bedrijven. Bij dit laatste is de verbinding met het onderwijscurriculum essentieel.

Samen met onze partners geven wij ook uitvoering aan het Techniekpact 2020 waarin is vastgelegd dat in 2020 alle basisscholen W&T structureel aanbieden en dat leerkrachten hiervoor voldoende zijn toegerust.

Voor meer informatie klik hier.
Landelijke agenda

07-11 November InScience Festival

Van 7 t/m 11 november vindt de vierde editie van InScience, hét Nederlands film festival voor de wetenschapsfilm, plaats in Nijmegen. Speciaal voor basisscholen (groep 6 t/m 8) organiseert het festival schoolvoorstellingen met een bijbehorend educatieprogramma zodat leerlingen met hun klas het festival kunnen bezoeken. Lees hier meer

20 November Webinar Techniektalent.nu

Na een succesvolle reeks webinars in het voorjaar start in oktober een nieuwe serie webinars Wetenschap & Techniek voor schoolleiders in het primair onderwijs. Tijdens deze webinarreeks, een initiatief van TechniekTalent.nu, ontdekken schoolleiders onder andere hoe zij een visie kunnen ontwikkelen op W&T-onderwijs en op welke manier ze het een vaste plek kunnen geven in hun onderwijsprogramma. Het tweede gratis webinar staat gepland op 20 november van 09:00-10:00. Lees meer hier

26 November Expertmeeting Cultuur en Technologie

Hoe maak je technologie toegankelijker voor de toepassing in kunst of kunstonderwijs? Om die vraag te kunnen beantwoorden, organiseert LKCA een speciale expertmeeting. Lees meer hier

Contact
Voor vragen over het W&T Menu kun je altijd bij mij terecht!

Hartelijke groet,
Vincent Verhagen
Projectleider W&T Menu

e) v.verhagen@concordia.nl
t) 06 51 96 13 08
w) www.w-t-menu.nl
Copyright © 2018 - W&T Menu Enschede

Mailadres
v.verhagen@concordia.nl

Wil je deze W&T Menu nieuwsbrief op een ander adres ontvangen of wil je je uitschrijven?
Je kunt je voorkeuren doorgeven of uitschrijven van deze lijst

Email Marketing Powered by Mailchimp