Copy
Bekijk de mail in je browser

Natuurpunt Hobokense Polder vzw

11 maart 2018

In deze flits:

  • Geocaching in de Hobokense Polder
  • Doe mee aan de Grote Lenteschoonmaak
  • Natuurbeheer in de Hobokense Polder
  • Paddenalarm
  • Slaapplaatstelling halsbandparkieten
  • Steun Expeditie Natuurpunt

Zo 25 maart van 14 u tot 17 u

Geocaching in de Hobokense Polder

Geocachers hebben reeds lang de Hobokense Polder ontdekt. Wekelijks krijgen we enthousiaste reacties. Op onze website kan je onder de rubriek “Activiteiten” lezen over deze ervaringen met geocaching in ons natuurgebied. Om onze leden kennis te laten maken met deze moderne manier van natuurbeleving nodigen we jullie uit samen met ons op tocht te gaan. Wij zorgen voor een aantal draagbare gps-toestellen. Heb je zelf een wandel- of fiets-gps, breng die dan zeker mee. Na een kleine inleiding in gps-gebruik en geocaching trekken we de natuur in.

Praktisch: Afspraak om 14 u op de parking aan de Schroeilaan (ter hoogte van Hoboken Station). Meebrengen: waterdicht schoeisel, warme kledij, papier en schrijfgerei en indien mogelijk: gps-toestel. Einde omstreeks 17 u.
Graag inschrijven bij Luk Smets, ten laatste dinsdag 20 maart.
Melden: eigen gps: ja of neen

za 17 maart van 9.30 u tot 13 u

Doe mee aan de Grote Lenteschoonmaak

Ook in het voorjaar van 2018 zullen vele duizenden vrijwilligers de handen uit de mouwen steken om het zwerfvuil in hun buurt op te ruimen en zo het straatbeeld van hun dorp, gemeente of stad mooi te maken. Op zaterdag 17 maart zal Natuurpunt Hobokense Polder ook deelnemen aan deze actie.

Waar: Afspraakplaats Zwembad van Hoboken om 9.30u tot 13u  We gaan de Jozef Leemanslaan opruimen (groene strook). Wij zorgen voor grijpstokken en vuilzakken.
Meebrengen: werkhandschoenen; gesloten schoeisel (of laarzen)
Contactpersoon: Eva Suls

za 17 maart van 9 u tot 13 u

Natuurbeheer in de Hobokense Polder

Wil je in de natuur samen met anderen de handen uit de mouwen steken en daarmee zorgen voor een gezonde leefomgeving? Kom dan bij de weekend-vrijwilligersploeg van de Hobokense Polder.

Maaien, rakelen, wandelpaden fatsoeneren, … er is voor iedereen wel een taakje. Kom jij ook eens een keer mee helpen?

Afspraak: om 9 u aan de containers achter United Caps. Geef een seintje aan Wim of Danny dat je komt. Voor ieder voorzien we een lekkere koffiekoek en een bakje koffie of thee.

Dagelijks

Paddenalarm

De aanhoudende winter hield amfibieën dit jaar lang in winterslaap. Dit weekend is daar verandering ingekomen. België zit niet langer in de greep van de poolwervel. Met dagmaxima rond 10 °C, geen nachtvorst meer en een zachte lenteregen, ontwaken tienduizenden padden, kikkers en salamanders uit hun winterslaap. De grote paddentrek is eindelijk begonnen. En massaal!

Wij helpen de amfibieën in Polderstad en aan Fort 8. Kom je ook eens helpen? Graag afspreken met Danny Jonckheere (0478 33 24 27). 

za 24 maart van 16.30 u tot 18.30 u

Slaapplaatstelling halsbandparkieten

De halsbandparkiet wordt meer en meer waargenomen in onze regio. Voor de ene is het een prettige ontmoeting, maar voor de tuinliefhebber met fruitbomen is deze exoot een minder graag geziene gast. Ook heeft de holenbroedende halsbandparkiet een invloed op onze inheemse holenbroeders zoals spechten, boomklever en kauwen. Op vraag van NP Studie werkt ARDEA mee om de grootte van de halsbandparkietenpopulatie in kaart te brengen. Dit kan door de slaapplaatsen van de vogels op te sporen en daar 2 x per jaar een telling uit te voeren: in het begin en op het einde van het jaar. Alle info over nieuwe slaapplaatsen is welkom via mail naar ardea@hobokensepolder.be
ARDEA trekt naar het Kielpark, waar we al enkele jaren de halsbandparkietslaapplaats monitoren met steeds toenemende aantallen. Iedereen is welkom om die avond mee te tellen.

Praktisch: Afspraak om 16.30 u Hoofdingang Kielpark, St-Bernardsesteenweg, Antwerpen-Kiel. Einde rond 18.30 u. Aanmelden voor 10 maart: via ardea@hobokensepolder.be of telefonisch bij Walter (0495 23 77 10). Bij slecht weer wordt de telling verplaatst. Meebrengen: wandelschoenen, verrekijker

Steun Expeditie Natuurpunt 2018

75 teams zetten zich in voor de natuur. Ze zamelen minimum 1500 euro in voor hun favoriete natuurgebied. Op 23 en 24 juni trekken ze er zelf op uit in de Vlaamse wildernis. Twee dagen lang. Al wandelend, fietsend of kanoënd. Een fantastisch avontuur!
Twee teams schreven zich in om sponsorgelden voor de Hobokense Polder te verzamelen. Moedig deze teams aan met een gulle gift.
Voor elke gift van 40 euro ontvang je een fiscaal attest. Daarmee recupereer je 45% van het bedrag. Handig, niet?

Team Nello & Patrasche

Koen, Raf, Lieve en Marnix, begeleid door coach Luk, stappen en kanoën van Meerhout naar Mechelen, een tocht van 70 km. Moedig je hen aan? Natuurbeheer vergt gereedschap en machines, zoals een zitmaaier. Daar gaan we dit jaar voor.
Elke euro steun van jou betekent een stapje dichter bij hun droom en uw natuurbeleving.

Steun ons

Team Hoofd boven Water

Met het hart op de juiste plaats en het hoofd boven water peddelen Imke, Bart, Jolijn en Joe, met coach Celine, van Lummen naar Mechelen (60km) de ziel uit hun lijf voor de groene long van Hoboken, een prachtig, veelzijdig gebied, waar we geregeld gaan wandelen, uitblazen, meewerken aan het natuurbeheer, tot rust komen,  ... 

Steun ons
Nog geen lid? Sluit je snel aan bij de grootste natuurfamilie van Vlaanderen en geniet van de vele voordelen!
Facebookpagina
website
Copyright © 2018 Natuurpunt Hobokense Polder vzw, Alle rechten voorbehouden.

Van tijd tot tijd brengen we je via e-mail op de hoogte van dringende berichten, die via ons tijdschrift niet tijdig kunnen meegedeeld worden of als herinnering. 

Wil je wijzigen hoe je deze mails ontvangt?
Je kan uw voorkeuren wijzigen of uit deze lijst uitschrijven.

Email Marketing Powered by Mailchimp