Copy
View this email in your browser

Onze deuren blijven nog even gesloten. Geen lessen, geen contact, geen nieuwe inspiratie? Niet als het aan ons ligt! 

Op deze regenachtige zaterdag een nieuw kunstbulletin met inspiratie op het gebied van kunst en cultuur. Een editie gemist? Alle vorige edities zijn terug te lezen via onze site. Deze editie staat in het teken van terugblikken en herdenken. Muzikaal neemt Ton ons mee naar Berlijn ten tijde van het interbellum. We herhalen de oproep voor de blazers onder ons om op 4 mei vanuit huis het signaal van de Taptoe te spelen en Remco zorgt voor de bewegingsles in dit bulletin. Heb je zin gekregen om ook kunstzinnig bezig te zijn? Ook nu staan we klaar voor je!

QI GONG LES VAN REMCO
HERINNERING
OPROEP AAN ALLE TROMPETTISTEN.
Op 4 mei a.s is het idee dat alle trompettisten in Nederland om 19.58u het onderstaande signaal uitvoeren. In je tuin, in de straat, op een plein, bij een verzorgingshuis, ziekenhuis of op een kerktoren. Laten we 75 jaar vrijheid zo gedenken en ondanks de crisis invulling geven. Deel en zeg het voort. Doe mee. Succes!
CABARET: WILKOMMEN

LUISTERTIP VAN TON
TERUGBLIKKEN 

Berlijn in het interbellum. Een bewogen tijd. Met boeiende films, liedjes en romans. Ooit deelde ik de kamer met een collega die dikwijls deze zin met Duits accent citeerde uit de film Cabaret en het openingslied ‘Willkommen’: 

“In here life is beautiful
The girls are beautiful
Even the orchestra is beautiful”.

Ich bin von Kopf bis Fuß auf Liebe eingestellt‘ van Marlene Dietrich uit de film ‚Der blaue Engel‘ in de Engelstalige variant heb ik een  zwak voor de versie van Kevin Ayers .

The Comedian Harmonist’, die prachtige liedjes zongen, waar Goebels maar weinig waardering voor had, werden door het Nazi-regime gedwongen te stoppen. Drie van de zes waren Joods en hun liedjes te zoet.

De roman ‘Wat nu kleine man?’, van Hans Fallada, geeft je een schitterende inkijk in deze periode.

Deze tips gaan vooraf aan de driedelige serie ´Unsere Mütter, unsere Väter’ die vanaf vandaag te zien op NPO3. Een heusche aanrader!

THE COMEDIAN HARMONIST
LUISTER NAAR HET HOORSPEL (VIA SPOTIFY)
Begin volgende week staat in het teken van de viering en herdenking van de bevrijding en 75 jaar vrijheid. Dit jaar thuis, helaas zonder de ceremonies en feestelijkheden zoals we die eerder met elkaar bedacht hadden. In november heeft de Bibliotheek Heusden het indrukwekkende verhaal van Hans van Alphen omgezet in een hoorspel. Sinds kort is dit ook beschikbaar gemaakt om vrij te delen via de bekende kanalen Spotify en Soundcloud. Gebaseerd op dit verhaal is er bij het Pieck het 'Tweedehansje" ontwikkeld.
LUISTER NAAR HET HOORSPEL (VIA SOUNDCLOUD)
Twitter
Facebook
Website
Copyright © 2020 het Pieck, All rights reserved.


Want to change how you receive these emails?
You can update your preferences or unsubscribe from this list.

Email Marketing Powered by Mailchimp