Copy
View this email in your browser

Onze deuren blijven nog even gesloten. Geen lessen, geen contact, geen nieuwe inspiratie? Niet als het aan ons ligt! 

In dit bulletin weer nieuwe tips en inspiratie op het gebied van kunst en cultuur. Bewegen hoort daar natuurlijk ook bij. Zolangzamerhand zijn we allemaal toe aan wat extra buikspieroefeningen. Danique geeft je in drie minuten aanwijzingen. Ditmaal een klassieke muzikale Tip van Ton en Karlijn geeft weer theaterles! Heb je zin gekregen om ook kunstzinnig bezig te zijn? Ook nu staan we klaar voor je!

BUIKSPIEROEFENINGEN MET DANIQUE, GOED VOOR IEDEREEN!
THEATERLES: EMOTIES
TRAILER: DOOD IN VENETIE

LUISTERTIP VAN TON
LIEFDESVERKLARING OF AFSCHEIDSMUZIEK?

•De eerste cd die ik kocht in de jaren tachtig was een klassieke en wel de vijfde van Mahler. Vermoedelijk had ik toen zojuist de film ‘Dood in Venetië’ gezien. Het boek, van Thomas Mann, las ik later. In elk geval zijn zowel het boek, als de film, als de muziek prachtig. 
•De Vijfde Symfonie is met name vanwege het Adagietto (Sehr langsam) populair geworden dankzij de filmmuziek in De Dood In Venetië, maar ook omdat dit muziekstuk gespeeld werd tijdens de begrafenis van president Kennedy. 
•Volgens een getuigenis van Willem Mengelberg, zou Mahler deze muziek rond 1901 als een soort aanzoek geschreven hebben voor zijn geliefde Alma.
•Fantaseer zelf welke emoties hier vertolkt worden op muziek. 

MAHLER: ADAGIETTO 
KUNST EN QUARANTAINE

GROEPSKNUFFEL VOOR EEN WERELD IN NOOD

"Toch was One World gedenkwaardig, vooral ook vanwege de twee mooiste optredens in het laatste kwartier van de show, van twee nieuwe popgrootheden. Billie Eilish probeerde de moed erin te houden met een intiem gezongen Sunny, van de soulzanger Bobby Hebb. En Taylor Swift gaf een vervolg aan die boodschap van hoop met haar puntgaaf gezongen liedje Soon You’ll Get Better, alleen achter de piano. Daarmee werd One World precies wat initiatiefneemster Lady Gaga had gehoopt: een groepsknuffel voor een wereld in nood. " CITAAT ROBERT VAN GIJSSEL, VOLKSKRANT 18-04-2020

ONE WORLD: TOGETHER AT HOME

ONE WORLD: TOGETHER AT HOME

In de nacht van 18 op 19 april is er een benefietconcert gehouden vanuit de huiskamers van muzikanten wereldwijd. Bedoeld om de wereld een hart onder de riem te steken en geld op te halen voor de WHO. Een initiatief van Lady Gaga. Alles is terug te zien via deze link, op youtube staan de losse performances van de verschillende artiesten.

Twitter
Facebook
Website
Copyright © 2020 het Pieck, All rights reserved.


Want to change how you receive these emails?
You can update your preferences or unsubscribe from this list.

Email Marketing Powered by Mailchimp