Copy

NIEUWSBRIEF 2 september 2018

nummer 1, met o.a.:
  • afscheid Hans en Ferdy
  • uitnodiging inloopavond
  • informatie over stagiaires
  • agenda
Beste ouder(s) / verzorger(s),

De eerste week zit er alweer op. In deze week is er veel aandacht uitgegaan naar het leren kennen van de nieuwe groep en leerkracht(en). Dit is een belangrijk begin van het nieuwe schooljaar wat betreft de groepsbinding. Daarnaast hebben de kinderen geleerd wat afspraken en verwachtingen zijn op school, binnen de unit en in de groep. Een mooie basis om het schooljaar verder vorm te geven.

Vorige week zijn er ook een aantal nieuwe gezichten begonnen bij Oersprong. Kim Weijl (unit 4/5) en Koen Ros (unit 6/7/8) zijn nieuwe gezichten van het leerkrachtenteam. Zij maken tijdens de inloopavond nader kennis met u. Nolly van Aalst ondersteunt de directie 1 dag in de week op administratief gebied. Naast Johan Hamer, kan het dus zijn dat u Nolly tegenkomt, aan de telefoon krijgt of een mail van haar ontvangt. Nolly zal er met name op dinsdag zijn. Daarnaast beginnen er tevens een aantal stagiaires. Een aantal stagiaires stellen zich in deze nieuwsbrief vast voor.

De nieuwsbrief zal eens per 2 weken verschijnen. Dit zal steeds rond de 1e en 15e van de maand zijn. Hiermee hoop ik u zo goed mogelijk op de hoogte te houden van schoolse aangelegenheden. 

Ik kijk terug op een fijne start op Oersprong en heb vertrouwen in een verdere prettige samenwerking met het team, ouder(s) / verzorger(s), en natuurlijk de leerlingen. 

Met vriendelijke groet,
Sandra Giesen
Directeur (a.i.) Oersprong

Afscheid meester Ferdy Wissing en meester Hans Epping

Na heel veel jaren in het onderwijs gaan Ferdy en Hans genieten van de vrije tijd die komen gaat. Vrijdag 7 september zal in het teken staan van hun afscheid.

De kinderen nemen 's ochtends afscheid van hen en de ouders zijn van harte uitgenodigd om samen met hen herinneringen op te halen op vrijdagmiddag 7 september van 12.45 uur tot 14.00 in onze gymzaal. Wij hopen op uw komst!

 

Contactpersoon: Meester Engelbert (06-12452274)

Beste ouder(s)/ verzorger(s) van de leerlingen van de Oersprong,
 
Middels deze uitnodiging in de nieuwsbrief willen wij u informeren over de ouderavond die genoemd staat in de schoolkalender. 

De informatieavond zal dinsdagavond 11 september tussen 17.00 en 19.00 uur plaatsvinden. De leerlingen van groep 1 t/m 8 zijn welkom om met hun ouder(s) en verzorger(s) mee te komen. U kunt dan met uw zoon / dochter samen kijken wat er in de betreffende groep allemaal te doen is. Er is geen gezamenlijke start in de groep. Niet iedereen zal dus op hetzelfde moment in de klas aanwezig zijn. Juist enige spreiding geeft meer mogelijkheid voor interactie. U krijgt op deze wijze gelegenheid om uw vragen over de werkwijze van de groep te stellen aan de leerkracht. Korte algemene informatie krijgt u op papier mee van de leerkracht. Dit alles zal plaatsvinden onder het genot van een kopje koffie of thee.

Voor de groepen 3 en 8 is er een extra informatiemoment tijdens deze inloop. Om 18.30 uur worden de ouders zonder hun kinderen verwacht in hun eigen groepslokaal.  Als de informatie van de desbetreffende leerkrachten is gestart is het niet meer mogelijk om aan te sluiten. Het is belangrijk dat er van elke leerling tenminste 1 ouder is.
 
Wij hopen op een hoge opkomst en een prettige kennismaking.
 
 
Hoofdluiscontrole.

Een aantal keer per jaar worden de leerlingen op school gecontroleerd op hoofdluis door de werkgroep hoofdluiscontrole. Wij zijn heel blij met deze werkgroep, hiermee zijn we er snel bij als er sprake is van hoofdluis. 
 
Op de volgende data is er hoofdluiscontrole op Oersprong: 
26 september
31 oktober
12 december
9 januari
13 februari
13 maart
10 april
8 mei
5 juni
3 juli
Deze data zullen ook op onze kalender van de website komen te staan.

De werkgroep 'hoofdluiscontrole' is op zoek naar nieuwe mensen die willen helpen bij de controles. Wilt u hierbij assisteren, dan kunt u dit aan de groepsleerkracht doorgeven. Zij zullen ervoor zorgen dat de werkgroep hiervan op de hoogte wordt gesteld.

Als er hoofdluiscontrole is, dan is het belangrijk dat de kinderen schone haren, geen vlechten en geen gel in hun haren hebben. Dit maakt het controleren een stuk fijner.
 
Verzoek parkeren fietsen ouders / verzorgers

Wij willen u verzoeken om, als u uw kind(eren) naar school brengt met de fiets, uw fiets op de juiste plek neer te zetten. Deze plek staat aangegeven. Op deze wijze houden we de doorgang voor de leerlingen vrij en overzichtelijk.

Bedankt voor uw medewerking.
Even voorstellen.
Hallo! Ik ben Laura Kobesen en ben dit jaar stagiaire in groep 4/5 op de Oersprong. Ik ben 20 jaar en kom uit Didam. Ik woon nog gezellig bij mijn ouders thuis, samen met mijn broertje Bram en onze hond Sammy. In mijn vrije tijd speel ik klarinet, zing ik in een koor en lees ik graag een boek.

Ik zit momenteel in het laatste jaar van de Academische Pabo van Iselinge Hogeschool te Doetinchem. Dit houdt in dat ik mijn studie aan de Pabo combineer met een prémaster aan de universiteit. Dit jaar hoop ik af te gaan studeren en ben dan een “echte” juf. Ik ben het gehele jaar op maandag en dinsdag aanwezig in groep 4/5. Halverwege het schooljaar ben ik vier aaneengesloten weken alle dagen aanwezig.

Mochten jullie kennis met me willen maken of vragen hebben, dan weten jullie me te vinden… in groep 4/5 dus 😉! Ik heb erg veel zin in het aankomende schooljaar en wens jullie allemaal een goed schooljaar toe.

Geachte ouders/verzorgers, 

Mijn naam is Jordy Bussink. Ik ben 23 jaar oud en woon in Varsselder. Mijn hobby’s zijn voetballen en drummen. Ik vind het erg leuk om met vrienden af te spreken en actief bezig te zijn. 

Ik volg de opleiding PABO op Iselinge Hogeschool te Doetinchem. Dit jaar loop ik mijn LIO-stage op de Oersprong in groep 6. Hierbij zal ik elke maandag en dinsdag aanwezig zijn. Daarnaast sta ik in november vier weken aaneengesloten voor de groep. In deze periode zal ik zelfstandig de groep draaien. Samen met juf Marloes en juf Yvette hoop ik er een leuk en leerzaam jaar van te maken. 

Wanneer u nog vragen heeft, kom gerust even langs voor een praatje!

Groeten Jordy Bussink. 

Belangrijke data

vrijdag 7 september: afscheid Hans en Ferdy

dinsdag 11 september: inloopavond gr. 1 t/m 8 van 17.00u tot 19.00u

vrijdag 21 september: studiedag team. Alle leerlingen vrij

woensdag 26 september: hoofdluiscontrole
 
ADRES:
Wilgenstraat 6, 7071KS, Ulft
wijzig uw gegevens | uitschrijven

email: oersprongulft@essentius.nl