Copy
View this email in your browser
SWEA Atlanta Nytt, januari 2019

Ordförandes rader

Gott nytt År 2019 alla trevliga vänner i vårt fina SWEA Atlanta!

Ett nytt år står för dörren och vi hoppas alla att det ska bli frid, fred och harmoni på det lilla och stora planet i våra familjer och i världen.

Vi tackar alla som på olika sätt har bidragit med tid och energi  till att göra vårt SWEA varierande och levande under 2018.  Nu laddar vi batterierna för ett ännu bättre SWEA år 2019 och börjar med årsmötet den 2 februari  hemma hos Erica Baker i Cumming.  Smörgåstårta, lotterier och garanterat trevligt sällskap utlovas.   Evite har redan skickats ut. Det är också alla medlemmars tillfälle att betala medlemsavgiften ($50) för 2019 (eller vinna den som första pris i lotteriet  :)  ) och att ge synpunkter och ideer på intressanta program för oss alla.  Vi vill gärna ha fler medlemmar i bl a programkommitten.

Vi ses den 2 februari!!!!!

Många varma hälsningar Lisbeth.

PS. Ni har väl sett vårt inslag om curlingevenemanget i sista FORUM upplagan?

Välkommen till årsmötet den 2:a februari, 12:00, 2019!

6095 Polo Club Drive Cumming, GA 30040

Vi träffas hemma i Ericas trevliga hus och äter goda smörgåstårtor och pratar om året som gått  och diskuterar vad vi vill SWEA ska innehålla i år och vilka aktiviteter vi gärna vill ha. Som vanligt har vi många  finfina lotterivinster också. Du får även  tillfälle att köpa smörgåstårta med hem om det blir något över. Du kan också passa på att betala årsavgiften (om du inte vinner den i lotteriet ) idag.

Kostnad är $15.

Det är fint om du kan anmäla dig senast 26 januari  så vi vet hur många som kommer. Se evite.

Om du inte kan komma på årsmötet så går det bra att betala medlemsavgiften med PayPal eller skicka en check till vår kassör. Länk finns på hemsidan här: https://atlanta.swea.org/bli-medlem/

Varma hälsningar från  SWEA Atlantas Styrelse

Julmarknaden 2018

SWEA Atlantas julmarknad gick av stapeln söndagen den 2 december på Dorothy Benson Center i Dunwoody. Julmarknaden gav väldigt bra resultat i år igen! Vi hade en jämn ström av totalt över 500 besökare och den slutliga vinsten blev runt $4,200 vilket är något bättre än förra året. Kafeet och bakbordet är de två största inkomstkällorna med nettoinkomst på respektive omkring $1,500 och $1,100. Vi hade underhållning av två fina Luciatåg under ledning av Mia Peters, och förutom barnens Luciatåg, så bidrog Svenska Skolan med ett uppskattat pysselbord. "Pippi Långstrump" vandrade också omkring och underhöll barnen.

Tack till Julmarknads kommittén, alla volontärer, bagare och alla andra som gjorde det möjligt att genomföra den här lyckade dagen. Ett speciellt tack till Annika Hanrahan som organiserade allt så väl!

Julmiddagen

Den 6 december samlades vi i vår ordförande Lisbeth Bolis trevliga och julpyntade hem för att för tredje året i rad spisa en traditionell svensk julmiddag hemma hos henne och avnjuta hennes hemlagade glögg! Vi var 30-talet SWEor som kom, och det var knytkalas som gällde. Alla tog med sej något till julbordet och det var inget som fattades när vi väl hade dukat upp allt! Skinka, köttbullar, lax, sill, rödbetssallad, rödkål, Janssons, Ris al la Malta och mycket annat gott. Andaktigt intagande av "den goda julmaten" och trevlig konversation följde. Vid vårt bord "bekände" vi vad för "idolaffischer" vi hade haft uppsatta i flickrummet... Carola, bröderna Herreys, Boy George och söta kattungar var några av svaren!

Efter vi hade klämt i oss efterrätten och kaffet också, var det dags att rulla in i stora rummet för att byta julklappar och dra vinnarna i kvällens lotteri. Lotterivinsterna var på det hela inte så stora, men många! Ett praktiskt sätt för SWEA att göra sej av med t.ex. överblivna burkar med "stekt lök" från julmarknaden, nog kvällens favoritvinst ;) Men, det är ju inte värdet av lotterivinsten som gäller, utan mest att det är roligt att vinna något, och att ha en trevlig kväll ihop med andra SWEor. Och trevligt hade vi! Ett stort tack till vår snälla ordförande Lisbeth Boli som åter igen öppnade upp sitt hem för en härlig SWEA Atlanta julmiddagkväll!

Ärtsoppa och Punch och Pannkakor!

En regnig och ruggig torsdag i november var vi ett gäng Sweor som träffades hemma hos Tricia Dittlau för att avnjuta ärtsoppa och punch. För de flesta av oss var det evigheter sen vi hade ätit ärtsoppa, och visst smakade det så gott! Den varma och goda punchen slank lätt ner den med, och alla pannkakor som Camilla McKinney hade stekt försvann också. Vi fick även beundra Tricias fina samling av Svenskt glas, som hon har fint upplyst i sitt kök. Tusen tack till Tricia för den goda soppan och en trevlig kväll, samt till Camilla för alla pannkakor! 

- Annika Knocke

Höstvandring vid Kennesaw Mountain

En glad grupp SWEor samt 3 hundar träffades och gick en promenad utmed Kennesaw Mountain Trail i mitten av Oktober.  Vädret var helt underbart, en av dom första dagarna när vi äntligen kunde känna lite kyla i luften, men ändå soligt och fint.  Efter vandringen satte vi oss ner tillsammans och åt vår medhavda matsäck.  Det här måste vi göra om varje höst!

Kanelbullens Dag

Vem visste att en kanelbulle skulle få sin egen dag. Inte när jag var barn i alla fall även fast jag proppade i mig mormors goda bullar. Vår moderna kanelbulle, eller kanelsnurra, uppfanns omkring 1920 då socker, mjöl, smör och kryddor släpptes lösa efter första världskriget. Snart blir bullen 100 år! Med kanelbulle associeras kaffe, läs fika, men det går bra med mjölk eller te för en del som inte dricker kaffe. Kaffet fick vi förresten från Turkiet genom Karl XII har jag hört och sen har det bara rullat på.

SWEA Atlanta firade Kanelbullens Dag med bravur den 4e oktober. Vi träffades hemma hos Elisabeth Bergöö. Tack Elisabeth för att vi fick komma och njuta av allt gott i ditt fina och trevliga hus. Först fick vi lite vin – naturligtvis – och lite att knapra på. Eftersom kvällen var ljum och vacker förflyttade vi oss utomhus med quiche, käx, ost, tomater och mer vin. Lisbeth Boli, vår ordförande, berättade mycket intressant om Regionmötet som hon och Agneta Mimms just har kommit tillbaks ifrån. Mötet hölls i Dallas, TX med både östra och mellersta regionerna. Nytt för i år och kanske fortsätter så i framtiden. Det verkade som om det blev ett lyckat möte med många frågor som avhandlades.

Som vanligt när Sweor kommer tillsammans blir stämningen hög och det pratas och skrattas. Jag tror nog inte att vi störde några grannar, men vi flyttade i alla fall tillbaks in i huset för att avnjuta kvällens höjdpunkt. Stina och Malin hade bakat jättefina kanelbullar. Kaffebordet var dukat, överallt ljus och höstdekorationer, allt såg så fint ut. Bullarna var jättegoda, det var svårt att bara äta en, men jag höll igen. Det blev mer prat och skratt runt kaffebordet med väldigt intressanta diskussioner. En mycket trevlig kväll och jättejättegoda bullar. Inte precis grammatiskt korrekt sagt, men det säger allt.

- Monica Eklund

SWEA Internationals 40-årsfest!

Alla SWEA-avdelningar ska ha ett evenemang lördagen den 11 maj, alternativt den 10 eller 12 maj. Valfritt format, picnic, brunch, knytkalas, galamiddag.... Men, vi ska klä oss i VITT och duka i blå-gult och med svenska flaggan! Som "gåva" är det meningen att alla avdelningar ska filma en liten "Grattishälsning" från våra respektive evenemang och skicka in till SWEA Internationals 40-årskommitte. Mer information kommer ut i april.

https://swea40.swea.org/2018/inbjudan-40arsfest/

Copyright © 2019 SWEA Atlanta, All rights reserved.


Want to change how you receive these emails?
You can update your preferences or unsubscribe from this list.

Email Marketing Powered by Mailchimp