Copy

Yes, we're open!

Na bijna een jaar van stilte en gesprekken met de gemeente kunnen we melden dat een toekomst permanente broedplaats in het Creative District weer in zicht is! Met vol vertrouwen gaan wij weer open voor maker en publiek; borrels, expo's en events gaan weer van start en de eerste vacatures staan binnenkort online. 
 

Terugblik

Door gebrek aan perspectief moest broedplaats Electron haar activiteiten staken per 1 januari '22. Na ingrijpen van de gemeenteraad vond een aantal gesprekken plaats met de gemeente. Inmiddels kunnen we spreken van voldoende zicht op de toekomst. Het is geen eenvoudig verhaal, maar we zullen het voor je proberen te verduidelijken. Een greep uit de meest gestelde vragen:
 

Is er perspectief voor de broedplaats?

Ja en nee: zonder beleid is het voor een gemeente lastig toezeggingen te doen. Wel heeft het nieuwe college het behoud van broedplaats Electron opgenomen in haar coalitieakkoord. Wat ook meewoog om open te gaan, is landelijk groeiende erkenning voor zelfstandige broedplaatsen. Stadsmakers uit heel Nederland weten elkaar steeds beter te vinden en helpen. Perspectief kun je zelf maken.
 

Wat gaan jullie doen dan?

Naast exposities, optredens en social events, kunnen we dankzij een impulsbijdrage van Kunstloc professionaliseren en doorontwikkelen. Doel is om zelfstandige broedplaats in het Creative District te worden - met behoud van betaalbare atelierruimte, werkplaatsen en culturele ontmoeting -, horeca- en eventruimte. De broedplaats is er in de eerste plaats voor zelfstandige vrije creatieve makers, onze eigen buurt en eigen stad. 
 

Reden voor feest?

Ook ja en nee: we hebben alle vertrouwen in de goede uitkomst! Maar, met het huidige culturele klimaat en de economische crisis is het ook weer niet bepaald joepie-de-poepie in cultureel Breda. Culturele en maatschappelijke ruimte groeien al jaren niet meer mee met de stad. Sterker nog: ze nemen af. Daar moeten we wat aan doen.
 

Waarom gaan jullie dan juist nu open?

Culturele ruimte kun je beter verdedigen als je meedoet. En we hebben sterke partners... Daarover binnenkort meer!
 

Wanneer kan ik bij jullie terecht?

We starten deze week met de vrij-mi-bo's. Nieuwsgierig naar welke kunst er weer te koop gaat zijn? Weer connecten met eigenzinnige creatieven? Wil je onze nieuwe Stan-de-barman met de tap van Ramses uitproberen? Of wil je zelf praten over te gekke plannen in Electron? Kom dan iedere vrijdag mee babbelen & borrelen! 
 

Wat valt er allemaal te doen?

Scroll snel door voor de eerste activiteiten deze maand:

 

Agenda

Donderdag 17 november 19:30 - 22:00

Symposium CrossArts

Deze avond gaat over 'menselijke duurzaamheid': kunnen wij onszelf veranderen voor een beter klimaat? Drie sprekers en een expositie beloven een avond vol hoop en een beetje brutaliteit: Koop je ticket hier >

Locatie: MotMot gallery, belcrumweg 19

Vrijdag 18 november 19:00 

Expo: Human Kind, Kind Human

Deze nieuwe tentoonstelling van Electron is een drieluik van kunstenaars die elk een ander perspectief op de 'uitstervende mens' geven. De mens is namelijk niet meer wat hij was. Is hij het ooit wèl geweest...?
Kunstenaars: Pascal Bastiaenen, Joop Bongaerts, Mel Chan.

Gratis toegang, zien we je dan? Meer over deze expo >
Locatie: MotMot gallery, belcrumweg 19

Woensdag 23 november 19:30 uur 

Stadsgesprek: De stad en de stenen

Ateliers, expositieruimtes, culturele hotspots en broedplaatsen houden groeiende steden en wijken levendig. Ook Breda groeit. Maar culturele en maatschappelijke ruimte groeien al jaren niet meer mee. Sterker nog: ze nemen 'keihard' af... 

Gratis toegang, Schrijf mee aan de toekomst >
Locatie: MotMot gallery, belcrumweg 19

Maandag 28 november 

Imagineers Inspired

Creatieve ondernemers die met ongepolijste verhalen inzicht geven in hun drijfveren, ambities, successen en mislukkingen. Lees meer > 

Locatie: MotMot gallery, belcrumweg 19

Coming up

17 dec | House of Salvia
TBA | Gallery Session Classic Young Masters / Apvis
TBA | Benefietdiner restaurant de KLOOF / collab Dalila Sayd
TBA | Expo Arts & Humanity St.Joost
 
enne...Wie dit zijn? Je leest er alles over in onze volgende nieuwsbrief... ;-)
FB
IG
WWW
LI
YT
E
Copyright © 2022 Electron, All rights reserved.


Geen mails meer ontvangen (is ook beter voor het milieu, maar stiekem ook een beetje jammer) ?
update je voorkeuren of schrijf je hier uit .

Email Marketing Powered by Mailchimp