Copy
Beste <<Voornaam>>,
 

Wat heb jij je eigen gemaakt in 2018?

Deze nieuwsbrief gaat over mij. Ben tenslotte deze week jarig, mag best. En jij hebt er ook wat aan! Wat ik van mijzelf laat zien, zegt alles over waar ik zit in mijn ontwikkeling en wat ik dus voor jou kan betekenen. Ik kan je namelijk niet méér bieden dan ik ben. 
 

Je biedt wat je bent

Otto Scharmer (bekend van o.a. van Theory-U) zei het 24 november jl. in Amsterdam zo: “What gives you the legitimacy to teach others? Your lived through experience". Een sessie gaat nooit dieper dan de drager van een bijeenkomst aankan. Of het nu een coaching, intervisie, teamsessie of lezing is. En omdat het afgelopen jaar mij weer groei heeft opgeleverd (niet altijd leuk, wel nuttig…) kan ik dus ook weer wat meer bieden aan mijn coachees en deelnemers aan de bijeenkomsten die ik faciliteer.
 

Van concept...

In 2012 schreef ik een nog steeds actuele blog over de IESberg (Iq-Eq-Sq-berg). Ik liet zien dat we naast onze IQ ook onze emotionele EQ-intelligentie en spirituele SQ-intelligentie moeten benutten om stappen te zetten die beklijven.

Dat blog is nog steeds actueel, ik verwijs je er niet voor niks tot vervelens toe naar, maar ik verhoud me zelf heel anders tot de materie dan destijds. Toen was het grotendeels nog een concept in mijn hoofd. Ik was zelf niet congruent en vond vooral dat anderen niet Practice what you preach waren...
 

...naar praktijk

Na jaren van werken aan mijzelf merk ik dat dát veranderd is. Perfect ben ik heus nog niet, maar aan alles merk ik dat ik nu wel toe ben aan de toets van de practice, dat ik eraan toe ben om wat ik ‘preach’ in praktijk te brengen. Niet meer vanuit krapte of onzekerheid maar omdat het nu klopt en het zich ontvouwt. Dankzij hoogte- én dieptepunten, voldoende stilstaan bij wat er gebeurt en dit bewust 'innemen'.

Ik word daarin gesterkt door spiegels van inspirerende en krachtige persoonlijkheden die op mijn pad zijn gekomen. Zij zien een krachtige en gevoelige man met veel doorleefde diepte en presence waar ze graag mee willen samenwerken. Lees meer verderop in mijn oogst van 2018 en intenties voor 2019.
 

De toets: reacties op blogs

Wat verrassend veel reacties kreeg ik op mijn recente blogs. Voor mij ook een signaal dat het 'klopt' wat ik nu doe. Lees meer over die laatste 3 blogs en reacties hierop verderop in deze nieuwsbrief:

En graag laat ik je ervaren wat de kracht is van presence en ervaringsgericht leren. Op 9 januari ben je van harte welkom bij de workshop leer je gevoeligheid in te zetten als kracht. Hieronder lees je er meer over.
 

Aanbod voor jou

Na dit intensieve jaar heb ik meer te bieden dan een jaar geleden. Meer scherpte, meer zachtheid. Meer zelfacceptatie en daardoor ook heel veel ruimte om mijn coachees te zien in hun kwaliteiten en in hun uitdagingen, en om ze te begeleiden om te realiseren wat ze in de wereld te zetten hebben. Elk op zijn eigen manier, dus met elk zijn eigen vorm van begeleiding. Als je in het hart geraakt durft te worden, hoop ik je komend jaar te ontmoeten.
 

Oogst jij ook?

En hoe kijk jij terug op dit jaar? Wat heb jij geleerd? Doe je wat klopt? En klopt ook hoe je het doet? En als je het oude aan het loslaten bent, ontvouwt zich een nieuwe werkelijkheid? Ik hoop dat deze nieuwsbrief je inspireert ook dieper de IESberg in te gaan!


Ik wens je fijne feestdagen toe en een doorleefd en (zelf)bewust 2019!

Lars Lutje Schipholt
Coach & facilitor | raakt je in het hart | leef je authentieke kracht | balans tussen yang en yin ☯

Mijn oogst van 2018

Wat vliegt de tijd zeg, 2018 is weer bijna voorbij. Zoveel gebeurd, zoveel gegroeid. Je trekt aan wat je nog te leren hebt, zeggen ze. Ik had nog een hoop te leren. Dit jaar heb ik mijn portie wel gehad ;-) 

Ik ben blij met alles wat dat leerproces heeft opgeleverd. Nu, aan het eind van dit jaar, ben ik meer aanwezig en afgestemd, in het nu. Ik voel meer balans in mijzelf en leef mijn mannelijke kracht zonder mijn zachtheid te verliezen. 

Trefzeker weet ik een voorwaartse kracht aan te boren die van binnenuit komt. Vooral bij zelfbewuste en (hoog)sensitieve mensen die de wereld iets te brengen hebben. Ze komen steeds vaker op mijn pad, en steeds vaker weten ze met mij als spiegel hun angsten te overwinnen en samen te vallen met zichzelf, om zich van daaruit te manifesteren. Yin én yang dus!
 

Mijn intenties voor 2019

Wat doe ik met mijn verworvenheden? Ik pak door in 2019 en: 
  • ga staan voor wat ik te bieden heb (omdat ik erop mag vertrouwen dat ik meer dan voldoende kwaliteiten heb om het verschil te maken)
  • ben een liefdevolle spiegel die anderen in het hart raakt (waardoor er echt iets verandert)
  • ben congruent en integer in datgene wat ik anderen leer (en werk samen met anderen die dat ook nastreven en verantwoordelijkheid nemen voor hun eigen bewustzijnsontwikkeling)
  • bundel de krachten met gelijkgezinden (om mensen, organisaties en maatschappij te ondersteunen en te faciliteren in hun vindtocht).
Wat zijn jouw voornemens voor 2019? En hoe pak jij door?

Workshop

Leer je gevoeligheid in te zetten als kracht

Wil jij ervaren wat de sleutel is tot flow en presence? Wil jij vanuit gemak werken? Doen wat klopt voor je in plaats van doen wat ‘moet’? Leren aanvoelen wat de volgende stap is? Je gevoel volgen, maar niet opgeslokt worden door gevoelens? 

Kom dan 9 januari naar de workshop "Leer je gevoeligheid in te zetten als kracht" die ik samen met Annelita Reinders organiseer. Daar leer je hoe je zulke patronen kunt doorbreken. Met ervaringsgerichte oefeningen ‘by-passen’ we je hoofd en leer je echt wat nieuws. Op een manier die beklijft.

Meer info en aanmelden

Blog

Hoe ga jij om met hooggevoeligheid?

Wat een verrassing, zoveel mooie reacties op mijn blog over hooggevoeligheid naar aanleiding van de uitgebreide aandacht in de Volkskrant voor dit thema.
 
"Fijne persoonlijke blog Lars. Ben net zoals jou benieuwd naar waar de herkenning is! Ik herken me in het onderdrukken."

"Heel herkenbaar Lars, zowel qua onveiligheid als qua onderdrukking om er dan maar mee om te leren gaan. Minder voelen hielp lang."

 
Mij viell op dat vooral vrouwen reageren. Ook wel logisch in onze cultuur waarbij je als man vooral niet zwak moet overkomen. Ik zie veel mannen die of onbewust zijn van hun hooggevoeligheid of dit onderdrukken. Zoals ik ook lange tijd heb gedaan... De hartverwarmende reacties helpen mij om nog meer mijn gevoeligheid te accepteren en in te zetten als kracht, in plaats van het als een handicap te zien. Dankjewel!

Lees hier het blog, de LinkedIn reacties en een link naar het Volkskrant artikel.

Blog

Ware authenticiteit bestaat wel!

In NRC stond recentelijk een pagina groot artikel 'Je ware zelf? Dat bestaat niet'. Mijn aandacht ging hier gelijk naar uit omdat ik de laatste jaren op zowel persoonlijk vlak als in mijn werk veel bezig ben met dit thema.

Daarom ben ik blij met de aandacht die de NRC-redactie aan dit thema besteedt. Helaas is er nogal wat aan te merken op het artikel in NRC. Dat vind ik jammer. We hebben authenticiteit hard nodig in deze tijd van polarisatie en manipulatie. Een duurzame samenleving kan niet zonder. Dus schreef ik een blog als reactie en aanvulling op het NRC-artikel.

Wederom - meer dan voorheen – kreeg ik mooie reacties. Authentiek zijn werkt ;-)
 
"Mooi stuk! Mijn ervaring is dat de negatieve gevoelens mijn grootste leermeesters zijn op mijn weg om steeds authentieker te leven. De kunst voor mij is om me daar elke keer weer bewust van te zijn ;)"

"Over verbinding en de diepe wens tot verbinding. De ont-moeting met je zelf is voorwaarde voor de ont-moeting met de ander. Lees hierover eens het prachtige gedicht van Brigit Rozestraten. Als iemand de ontmoeting met zichzelf niet op orde heeft is inderdaad de neiging om een ‘handige sociale identiteit’ aan te nemen groot. Kijk om u heen."

Lees hier het blog, de LinkedIn reacties en een link naar het NRC artikel.

Blog

Samen leren in bijeenkomsten

Naast coach ben ik ook ervaren begeleider en facilitator van bijeenkomsten en aanjager van samenwerkings-, intervisie- of verandertrajecten om vernieuwing te brengen waar meer van hetzelfde niet (meer) werkt. Ik heb daarover een blog Samen leren in bijeenkomsten geschreven waarin ik laat zien hoe je in workshops, teamsessies of intervisies stappen kunt maken. Voor wie genoeg heeft van die bijeenkomsten waar weinig uitkomt.

Een paar reacties:
 
"Mooi geschreven Lars. Interessant hoe je het toegankelijke concept van verschillende soorten intelligentie gebruikt om te vertellen wat je bedoelt. Inspirerend ☀ Dank."

"Treffend geschreven en mooi hoe je de verschillende bronnen bij elkaar haalt"

"Mooi artikel Lars, fijn dat jij het voor ons allemaal zo mooi op een rijtje hebt gezet. Wij noemden het in het Veerhuis nu het niveau van de kennis, het gevoel en de spirit. En dat we ook aan alle drie de niveaus aandacht wilden besteden. Jouw artikel daarover geeft nog weer meer handvatten daarvoor."

In deze blog laat ik zien dat we naast onze IQ ook onze emotionele EQ-intelligentie en spirituele SQ-intelligentie kunnen benutten om stappen te zetten die beklijven. Lees hier mijn blog en LinkedIn reacties hierop.

Wil jij stappen zetten & dichtbij jezelf blijven?

Ben je gepassioneerd over je werk en wil je dat je initiatief of onderneming gaat stromen? Doe je aan zelfreflectie en bewustzijnsontwikkeling? Wil je je gevoeligheid inzetten als verbindende kracht?

Als je in het hart geraakt durft te worden, help ik je graag verder. Met mijn support zet je grote stappen in een traject dat precies aansluit op wat jij NU nodig hebt. Als ervaren ondernemer en coach voor authentiek en intuïtief ondernemerschap denk, voel en loop ik met je mee. Ik support je in het moment, van praktisch tot strategisch, van inhoudelijk tot persoonlijk. Je gaat de goede dingen goed doen. En dat heeft effect! Best kans dat je jezelf verbaasd doet staan over hoe veel effect jij kunt sorteren.

Interesse? Neem dan contact op. Of kijk op De Katalysator website en lees bijvoorbeeld over het aanbod of wat anderen over mij schrijven.
Of je nu zelfstandig ondernemer bent of onderneemt in een organisatie, De Katalysator biedt je een scala aan mogelijkheden om te groeien in bewustzijn en effect. 
LinkedIn
Twitter
Website
Email
Copyright © 2018 De Katalysator, All rights reserved.


Want to change how you receive these emails?
You can update your preferences or unsubscribe from this list.

Email Marketing Powered by Mailchimp