Copy
Beste <<Voornaam>>,

Hoe blijf jij als ondernemer of leider authentiek en autonoom? Dat verdient aandacht, want 'jezelf zijn' is de beste garantie voor duurzaam succes! Het is dan ook de rode draad in deze nieuwsbrief:
Als jij ook op zoek bent naar duurzaam ondernemen op een authentieke manier kom ik je de komende weken vast tegen. Schrijf je in voor de workshop Ontdek je why, of maak een afspraak!

Lars Lutje Schipholt
 

Succes begint bij jezelf


Ben jij op de goede weg als ondernemer? Die vraag stel ik mijzelf ook regelmatig. Ik heb begin dit jaar een ingrijpende zakelijke beslissing genomen. Ik kon er niet omheen, maar voelde (en voel) ook onzekerheid en kwetsbaarheid. Over de beslissing en de vorm, over de reacties van ‘de buitenwereld’, in de confrontatie met mezelf.

Hoe hangt de vlag er nu bij, een maand later? Heb ik er goed aan gedaan mijn eigen weg te gaan? Klopt het, wat zijn signalen van succes en wat is mijn succesformule?

Lees er meer over in mijn blog Succes begint bij jezelf.
 

Ontdek je Why, je sleutel voor authentiek succes


Herken je dat: op je werk is er weinig ruimte voor jouw idee. Je hebt behoefte aan betekenisvol bezig zijn en je overweegt te gaan ondernemen met jouw idee. Of je bent al ondernemer en je wilt je koers aanscherpen en je positionering verstevigen. Je wilt ondernemen vanuit Why. 

Want Why is wat een nieuwetijdse ondernemer uniek maakt. In deze workshop krijg je scherper wat jouw Why is en waarom je Why de sleutel is tot succes. De workshop maakt je ook bewuster van wat je vooruit helpt en wat je belemmert met (de start van) jouw ondernemerschap. 


Wil jij weten of je een nieuwetijdse ondernemer bent? Kom dan donderdag 19 april of woensdag 16 mei van 19.30 tot 22 uur naar de inspirerende workshop ‘Ontdek je why’ vlakbij station Driebergen-Zeist. Kosten zijn € 15,-. Je wordt ontvangen en begeleid in de workshop door Lars Lutje Schipholt en Kirsten Vonk (zelfstandig marketing-, communicatie- en pr-specialist bij vonkmaaktvuur).

Meer lezen en aanmelden

Kun jij zonder Facebook?


Zelfs de door Facebook overgenomen Whatsapp-oprichter Acton twittert: "It is time #deletefacebook". Wordt het tijd dit voorbeeld te volgen? Die vraag roept nog meer vragen op. Snijd ik mezelf dan niet in de vingers? Is Facebook niet To Big To Fail? Of mijden mensen Facebook echt, en kom ik inderdaad al minder persoonlijke berichten tegen op Facebook? Zo ja, hoe structureel is die verandering?

Om al die vragen te beantwoorden, weeg ik af hoe belangrijk Facebook werkelijk is voor mijn business. Los van opportunisme en commerciële belangen stel ik me de vraag wat klopt voor mijzelf. En wat doe jij als ondernemer? Hoe maak jij de afweging?  

Lees verder >>
 

Schaduwkant van spirituele gemeenschappen


Ben je op het pad van bewustzijn en kom je in aanraking met spirituele gemeenschappen? Dan kan ik je dit artikel aanbevelen: Misbruik in het boeddhisme: egoprojectie, overgave en groepsdynamiek aanraden. Ook interessant voor als je in hiërarchische systemen verkeert, en wie doet dat niet? 
Ik herken veel in het artikel van Kitty Arends, waaraan ook psychotherapeut Linda Graham, gestalttherapeut Tom Hannes, hoogleraar Aziatische studies Paul van der Velde en schrijver Jan Geurtz meewerkten.

Boeiend om te lezen hoe (ook) spirituele leiders de neiging hebben om alles terug te kaatsen en hun eigen schaduw moeilijk kunnen aankijken. Ze komen in de verleiding om ongezonde afhankelijkheid te creëren en misbruik te maken van de kwetsbaarheid van anderen. Ik citeer: "Het is een wet in de systeempsychologie: degene die hoger in rang staat heeft een grotere verantwoordelijkheid in de manier waarop de relatie vorm krijgt".

Die wetten gelden overal. En ook op een plek voor bewustzijnsontwikkeling zoals Venwoude, waar ik vele mensen dankbaar ben voor wat de trainingen en het wonen in de gemeenschap me heeft gegeven. Maar ook daar heb ik de schaduwkanten zien opspelen. Het is goed om je daarvan bewust te zijn als je je in welke spirituele gemeenschap dan ook begeeft. 

Marketing van jezelf

Veel van mijn klanten worstelen met de vraag hoe ze meer of leukere opdrachten binnen kunnen halen. Ik vraag me dan af: doe je de goede dingen goed (genoeg)? En weet je hoe jouw potentiële klanten kiezen en wanneer ze met jou in zee willen gaan? In deze blog laat ik je zien hoe je binnen enkele maanden meer en leukere opdrachten vindt.

Vier simpele stappen wakkeren dat vertrouwen bij jouw mogelijke klanten aan: aanbevelingen, zichtbaarheid, propositie en de klik. Lees verder >>

Schrijf je in

Regelmatig schrijven ik blogs over het werk van de Katalysator, ontwikkelingen, ervaringen en tips. Abonneer je op de nieuwsbrief om geen enkele blog te missen!

MELD JE AAN VOOR NIEUWSBRIEF

Blogs


Lees de laatste blogs:
Of je nu zelfstandig ondernemer bent of onderneemt in een organisatie, De Katalysator biedt je een scala aan mogelijkheden om te groeien in bewustzijn en effect. 
LinkedIn
Facebook
Twitter
Website
Email
Copyright © 2018 De Katalysator, All rights reserved.


Want to change how you receive these emails?
You can update your preferences or unsubscribe from this list.

Email Marketing Powered by Mailchimp