Copy
Beste <<Voornaam>>,

Het bruist van de activiteiten bij De Katalysator. Ik krijg de smaak van ondernemerschap weer te pakken. Anders dan voorheen, dichter bij mijzelf. En dat werkt!

Naast mijn coachpraktijk ontstaan allerlei interessante samenwerkingen en initiatieven met in deze nieuwsbrief een voorproef daarvan. Met 2 verse blogs, 2 nieuwe super-/intervisiegroepen, 3 interessante workshops, 2 aanbevelenswaardige trainingen en een coachaanbod: Groet,
Lars Lutje Schipholt

Blog

Durf jij te leren?


Doen, gewoon handelen, en daarop reflecteren, daar leer ik het meeste van en daar bereik ik ook het meeste mee. De verleiding is groot om daarbij een shortcut te nemen en resultaten te bereiken door trucjes van anderen te kopiëren. Als ik dat toch doe, kom ik er telkens weer achter dat dat niet werkt als ik trouw wil blijven aan mijzelf en anderen niet wil manipuleren.

Authentiek, integer en intuïtief ondernemerschap vraagt erom dat ik het niet buiten mijzelf zoek, maar in mijzelf. En iets in mij wil daar helemaal niet aan, want dat leidt voor je het weet tot het voelen van een innerlijke pijn. Zoals ik mijn laatste blog Stressss al schreef, heb ik in tegenstelling tot Baron von Münchhausen die zichzelf uit het moeras trok, anderen nodig om stappen te zetten.


Welke teachers brengen jou dichter bij jouw kern?


Een wijsheid is dat je nooit dieper kunt gaan dan waar diegene die je begeleidt 'zit' en zich bewust van is. En dat komt steeds nauwer naarmate je dichter bij je diepste pijn en eigen kern komt. Ik heb ervaren dat ik vooral stappen in mijn eigen proces zet als er dieperliggende veiligheid wordt geboden.

Met dank aan inspirerende en ervaren teachers en therapeuten laat ik me steeds minder leiden door (onbewuste) dieperliggende innerlijke angsten en onzekerheden en kom ik steeds meer in mijn authentieke kracht. Rode draad is dat mijn teachers veel aanwezigheid, bewustzijn, congruentie, integriteit, sensitiviteit en zachtheid laten zien. (*) 

Dat zie ik ook bij samenwerkingspartners die mij groter maken. Zij stimuleren mij ook deze kwaliteiten te leven. Want die zitten natuurlijk ook in mij, anders kon ik ze bij hen niet eens zien! Zo maken we elkaar dus groter.
 

Aantrekkingskracht door het met jezelf aan te gaan


Sinds 5 jaar ben ik bijna fulltime op een innerlijke reis. Van alles wat ik daarbij leer en geleerd heb, pluk ik steeds meer de vruchten. Reacties en resultaten sterken mij in dat ik mijzelf steeds meer kan en mag vertrouwen en minder mijn best hoef te doen. Met meer 'zijn' en minder 'doen'. Het leven wordt zoveel leuker en voller als je de confrontatie met jezelf aandurft en er 'doorheen' gaat. Ik kan het iedereen aanraden om die stap te zetten en niet op te geven!

Mijn persoonlijke ontwikkeling heeft niet alleen mijzelf enorm geholpen, ik kan nu ook mijn bewustzijn, diepte en presence gebruiken om een ander aan te reiken wat die  nodig heeft om stappen te zetten. En dat krijgt steeds meer vorm. Als coach, supervisor, door workshops te geven of als samenwerkingspartner.

Ik ben niet ‘klaar’ (dat ben je nooit). Mijn eerstvolgende stap is een mooie uitdaging die ik aanga met mijzelf door eind februari een week alleen in de Marrokaanse woestijn te bivakkeren. Een soort vision quest. Spannend én ik heb er zin in. Naar binnen gaan wordt steeds leuker ;-)

Hartelijke groet,
Lars Lutje Schipholt

(*) Mijn referentie is de opleiding Integrale Coaching van Marinet Ritz en Shanta Baan. Ik ervaar hier veel integriteit en veiligheid, met grote diepte. Daarom maak ik graag reclame voor hun meerjarige coachopleiding en het overige aanbod.

Workshop

Stappen zetten vanuit wie je werkelijk bent

persoonlijk en in je werk

zaterdag 16 maart 

Sta je gepassioneerd in het leven en:

 • wil je je manifesteren op een manier die voor jou klopt?
 • loop je telkens tegen obstakels aan en maakt dat je soms moedeloos?
 • weet je dat de wijsheid van je lichaam onontbeerlijk is om echt verder te komen?
 • ben je ervan bewust dat jij zelf de sleutel in handen hebt om dit patroon te doorbreken?
 • en ben je bereid je te openen voor de spiegel en support van anderen?
Verlang je naar meer flow in het leven? Wil jij helderheid krijgen over wat jouw volgende stap is en kijken naar wat écht bij jou past? Kom dan zaterdag 16 maart naar de workshop die ik samen met Nathasja Gootjes faciliteer. 
 

Wat kan de workshop je opleveren?

Je maakt stappen in bewustzijn. Je wordt je bewuster van jouw sterke punten, onderliggende drijfveren en patronen en gaat bijvoorbeeld inzien:
 • wat veel energie kost en wat je energie geeft
 • wat je onbewust doet en tegen obstakels aanloopt 
 • dat je andere keuzes kunt maken waardoor je toekomt aan wat je echt wilt
 • hoe je je mannelijke en vrouwelijke kwaliteiten kunt inzetten.

Je krijgt inzichten waarmee je zelfstandig en concreet aan de slag kan gaan. Je leert bijvoorbeeld hoe je je gevoeligheid kunt inzetten als kracht en wat jij kunt doen en laten om je verlangens te realiseren.

Lees meer >>

Blog

Stressss

Heb je veel op je bordje en geeft dat onrust? Slaap je slecht of heb je lichamelijke klachten? Pieker je veel? Of ben je snel geïrriteerd? Zie je op tegen alles wat je allemaal moet doen? Weet je niet waar je moet beginnen? En is je neiging bijvoorbeeld alles los te laten of in de actiemodus te schieten? Dan ben je - misschien zonder dat je het beseft - gestrest. Je bouwt veel spanning op die je vroeg of laat opbreekt. 

Hoe kun je de spanning en stress verminderen zonder alles uit je handen te laten vallen? In mijn coach praktijk heb ik vaak de volgende inzichten gebruikt om anderen te helpen de vicieuze cirkel te doorbreken.

Lees blog >>

Super- en intervisie

Groeien door spiegel van anderen

Wil jij groeien in je werk? Regelmatig op een verdiepende manier stilstaan bij hoe jij het doet, waarbij jij je voldoende op je gemak voelt om jezelf bloot te geven? En zoek je een laagdrempelig alternatief voor coaching?

Dan is een super- of intervisie misschien wel jouw antwoord. Het geeft je support op wat er bij jou speelt. Je krijgt dus vaak precies de steun, adviezen en inzichten die je op dat moment nodig hebt. Bovendien leer je niet alleen door wat anderen teruggeven op wat je zelf inbrengt, maar ook door wat anderen delen. En óók nog eens – en dat is een heel krachtige – doordat jijzelf feedback geeft op de vragen van anderen. 

Een zelfbewuste professional die wil groeien kan wat mij betreft niet zonder. Wil jij ook groeien dankzij de spiegel van anderen of de vaardigheden ontwikkelen om zelfstandig zulke bijeenkomsten te organiseren?Lees dan verder!

In maart start ik met twee nieuwe super/intervisiegroepen. Interesse?

Lees verder >>

Training
Verder met de Wereld

Ben jij iemand die de wereld verder wil helpen, en is dat ook te zien in het werk dat je doet? De grote vraag is dan natuurlijk: hoe? Dan kan dit aanbod van Inge Knoope interessant voor je kan zijn.

Ik werk steeds intensiever samen met Inge Knoope en zij inspireert me met haar diepte, helderheid, integriteit en sensitiviteit. Ze heeft de wereld iets te brengen wat gehoord mag worden, iets wat volgens mij verder gaat dan veel ander aanbod. Binnenkort start een training van haar die past binnen haar Leergang Systemische Intelligentie. Ik help Inge met het neerzetten van de training en zal tijdens de training assisteren.

Ben jij een verkenner die daarin nieuwe sporen trekt, nieuwe mogelijkheden zichtbaar maakt? Wil jij leren over:

 1. Een nieuw paradigma
 2. Cultuurontwikkeling
 3. Hindernissen en de vrijheid van handelen
 4. Handelen vanuit de bron. 
Dan is nu het moment om in actie te komen. Op vrijdag 5 april start namelijk een eerste run van de training met 6 à 10 deelnemers waar je na een intake voor een speciale prijs aan kunt deelnemen. Je bent ook welkom op de proeverij op 8 maart. 

Lees verder >>
Doe je ook mee?

Workshop

Leer je gevoeligheid in te zetten als kracht

dinsdag 26 maart
 
Maandag jl. heb ik op Samaya samen met Annelita Reinders voor de 2e keer een workshop gegeven over presence en sensitiviteit. Voor mij een mooie testcase om te onderzoeken of ik bij mijzelf kan blijven met een grotere groep van bewuste ondernemers. En dat is zeker gelukt. Ik kreeg veel positieve reacties en ben zelf ook tevreden.

Op dinsdagmiddag 26 maart herhalen we de workshop.
 • Wil jij ervaren wat de sleutel is tot flow en presence?
 • Wil jij vanuit gemak werken?
 • Doen wat klopt voor je in plaats van doen wat ‘moet’?
 • Leren aanvoelen wat de volgende stap is?
 • Je gevoel volgen, maar niet opgeslokt worden door gevoelens? 
Kom dan ook naar de workshop "Leer je gevoeligheid in te zetten als kracht". Daar leer je hoe je zulke patronen kunt doorbreken. Met ervaringsgerichte oefeningen ‘by-passen’ we je hoofd en leer je echt wat nieuws. Op een manier die beklijft.

Lees verder >>

Training

Schrijf je site

 • Laat jouw website nog niet goed zien wat je voor je klanten kunt betekenen
 • Zoek je naar de tijd en inspiratie om hem nou eindelijk eens goed en up to date te krijgen?
 • Of staat de site eigenlijk wel, maar moet je een enorme drempel over om salespagina’s voor je nieuwe diensten te schrijven?
Op 15 en 18 maart is een pilotversie van een training van Paula Brummelkamp. Met als resultaat: je 4 belangrijkste webpagina’s in 2 dagen klaar. 
Ik werk voor langere tijd met haar samen en kan je ook deze training van harte aanbevelen. Er kunnen maximaal 6 mensen meedoen aan de pilot. 
Lees verder >>

Workshop

Heb jij de touwtjes in handen?

Samen met Lotte Hoogers, Marielle Slierendrecht en Henri Boertien van Nieuworganiseren.nu heb ik een workshop ontwikkeld met touw als rode draad. Spelenderwijs word je je bewuster van jezelf en de interactie met anderen, door te ervaren en daar vervolgens vanuit vertraging met talking stick op te reflecteren. Ongelooflijk wat je in 45 minuten allemaal leert!

Deze workshop is ideaal als onderdeel van een festival of congres waarin gedrag en cultuur centraal staan. Zoals het Nieuworganiseren festival van 6 november jl. of het Ministerie van VWS P&O congres op 11 februari. Interesse? Mail ons op contact@hebjijdetouwtjesinhanden.nl.


Coaching
Wil jij stappen zetten & dichtbij jezelf blijven?

Ben je gepassioneerd over je werk en wil je dat je initiatief of onderneming gaat stromen? Of wil je groeien als coach of trainer? En doe je aan zelfreflectie en bewustzijnsontwikkeling?

 • Wil jij helderheid krijgen over wat jouw volgende stap is?
 • De goede dingen goed doen door dicht bij jezelf te blijven?
 • En de samenwerking met anderen soepeler laten verlopen?
 • Of meer omzet maken en nog veel meer superleuke klanten aantrekken?
 • En ben je op zoek naar een goede spiegel die bij jou past?

Als bewustzijnsspiegel en sparring partner voor passiegedreven coaches & ondernemers reik ik - met veel presence & sensitiviteit - precies aan wat jij nu nodig hebt om stappen te maken.

Lees hieronder meer over wat het jou kan opleveren om de stap naar coaching te zetten en neem contact met mij op!

Wat houdt jou tegen om te groeien?


Als ervaren ondernemer en coach voor authentiek en intuïtief ondernemerschap denk, voel en loop ik met je mee. Met mijn support ontmantel je wat jou tegenhoudt om verder te groeien, en we bepalen samen welke stappen je nú kunt zetten om je initiatief of onderneming verder te brengen. Én om er zelf van te groeien. Want voor mij zijn ondernemer en onderneming één. Jouw persoonlijke groei is de groei van je onderneming en omgekeerd.
 

Wat levert mijn support jou op?

Je leert hoe je authentiek, integer en verbonden kunt ondernemen. In het moment, van praktisch tot strategisch, van inhoudelijk tot persoonlijk. Door contact te maken met jouw essentie ga je precies die stappen zetten die passen bij jou, en halen we uit jou en je onderneming wat erin zit. En jij weet het al: er zit méér in.


In een sessie leer je veel over jezelf, over interactie en samenwerking met anderen en over je ondernemerschap. Je gaat zien hoe je ratio (hoofd intelligentie, IQ), je sensitiviteit (voelen, EQ) en je intuïtie (dieper weten, SQ) samenhangen. Je hebt ze  alle drie nodig om in deze nieuwe tijd beklijvende stappen te maken. Vervolgens zul je merken hoe door meer presence (aanwezigheid in het nu) een verbindende en voorwaartse kracht ontstaat.

Lees verder >>

De Katalysator

Mensenkind
Godfried Bomansstraat 2
4103 WR Culemborg

T 06260tweetweetwee82

Mijn sessieruimte is uitstekend bereikbaar met zowel auto als trein. Met de trein bedraagt de reistijd vanaf Utrecht Centraal ruim een kwartier (frequentie 4x/uur). Vervolgens is het drie minuten lopen vanaf station. Je kunt je auto gratis parkeren op locatie.

Interesse? Neem dan contact op. Of kijk op De Katalysator website en lees bijvoorbeeld over het aanbod of wat anderen over mij schrijven.

Of je nu zelfstandig ondernemer bent of onderneemt in een organisatie, De Katalysator biedt je een scala aan mogelijkheden om te groeien in bewustzijn en effect. 
LinkedIn
Twitter
Website
Email
Copyright © 2019 De Katalysator, All rights reserved.


Want to change how you receive these emails?
You can update your preferences or unsubscribe from this list.

Email Marketing Powered by Mailchimp