Copy
Beste <<Voornaam>>,

Deze Coronacrisis laat zien hoe lastig het is tijdig het gevaar te onderkennen en daar adequaat op in te spelen. En de Coronacrisis is nog maar het begin. Want we zitten op ongelooflijk veel terreinen op een kantelpunt.

Hoe blijf je betrokken zonder in verzet te gaan, af te haken of je gek te laten maken door alles wat op ons afkomt? Wat vraagt deze tijd van ons? Dat staat centraal in deze nieuwsbrief. Met mijn recentste blogs en links naar interessante artikelen. 

Ook wijs ik je graag op mijn aanbod voor gratis coaching t.w.v. €700,- en een workshop waarin je leert online vergaderen zonder daarop leeg te lopen. Wel zo handig in deze tijd ;-)

Hier de inhoud van deze nieuwsbrief: Hartelijke groet,

Lars Lutje Schipholt
De Katalysator

integrale doorbraak coach & spaceholder • bevrijd jezelf van ondermijnende overtuigingen & patronen • met hoofd & hart ondernemen • minder stress, meer verbinding
“Lars heeft me geleerd om patronen te herkennen en te doorbreken, waardoor ik gegroeid ben als mens en als ondernemer! Wat een bevrijding! Ik gun elke ondernemer Lars.”
 

Kosteloze diepte coaching t.w.v. €700,-

Ik coach veel mensen die gebruik maken van de subsidie regeling NL leert door. Ze willen graag een stap maken maar hikken aan tegen de kosten van coaching. 

Met mij als integrale coach leer je geen tructjes. Ik ga dieper dan gebruikelijk is bij loopbaancoaching. Je bevrijd jezelf van ondermijnende overtuigingen of patronen en realiseert een doorbraak. Je krijgt meer zicht op je blinde vlekken en gewoontes die je tegen dezelfde blokkades doen oplopen en onzeker maken. Structureel, voorbij een fix. Zodat je met plezier en zelfvertrouwen dóór kunt.

Met de subsidieregeling van het Ministerie van SZW kan ik jou (opnieuw) kosteloos coachen. In tegenstelling tot de eerdere Loopbaancoaching 45+ regeling kan nu iedereen vanaf 18 jaar gebruik maken van deze regeling. Vanaf 1 december zijn er weer in totaal 50.000 adviestrajecten beschikbaar. 
 

Het vorige aanbod in augustus was uitverkocht binnen een paar weken weken. Zorg daarom dat je er op tijd bij bent en meld je nu vast aan!

Klik hier voor gratis coaching

Hoe constructief om te gaan met een kantelende wereld?

Op ongelooflijk veel terreinen zitten we op een kantelpunt. De Coronacrisis laat zien hoe lastig het is tijdig gevaar te onderkennen. Dit komt door het exponentiële karakter van veel ontwikkelingen. Je ziet het ziet het pas als het te laat is.

Voor je het weet reageer je op hierop met verzet, afhaken of door jezelf gek te laten maken door alles wat op je afkomt. Hoe voorkom je dat je jezelf verliest en je uit contact gaat met jezelf en de realiteit? Opdat je betrokken blijft én in je eigen flow?

De sleutel is groeien in systemisch bewustzijn, waardoor je organische samenhang en dynamieken meer gaat zien en begrijpen. Jij zelf bent daar de toegangspoort toe. 

Met zelfbewustzijn kun je dan vanuit een volwassen perspectief gezond reageren op hetgeen in het heden plaatsvindt, in plaats van gefrustreerd, passief of bang te worden. Je eigen energie blijft beschikbaar voor een constructief antwoord op ontwikkelingen. Je krijgt helder wat jij hierin te doen en laten hebt!

Lees hier mijn blog

Online vergaderen vanuit je buik

Loop jij leeg op al die online meets? Mis je spontane koffiemomenten? Dan ben je niet de enige. Toch kan een online meet wel degelijk energie geven en tot hele mooie dingen leiden. Maar dat gaat niet vanzelf. Wil je leren meer verbonden en afgestemd online te vergaderen?

Samen met Rozemarijn Kats heb ik een een workshop ontwikkeld waarin je ervaart hoe je meer verbonden online kunt vergaderen. Met deze inzichten kun je vervolgens zelfstandig en concreet aan de slag in je eigen online bijeenkomsten. Om met meer energie en plezier effectief via een scherm te vergaderen! 

Lees meer hierover en schrijf je in voor de workshop ‘online vergaderen vanuit je buik’!
Lees meer en meld je aan voor workshop

Psychische gevolgen van de Corona crisis


In NRC stond recentelijk een voor mij aansprekend artikel van Hans Steketee over wat ons door de ‘mentale crisis’ kan helpen. De Belg Demiaan Denys stelt dat we ons idee moeten bijstellen van wat we als ‘beloning’ beschouwen.

„Vergeet het maar als je denkt dat we ooit weer zullen vliegen en snacken en feesten zoals we gewoon waren. Maar een beloning kun je ook vinden in een ander perspectief kiezen en je gedrag veranderen: minder individualistisch geluk najagen en maatschappelijker worden, wel contacten aanhouden, maar dan meer als intensere vriendschappen in kleinere kring, meer in de natuur verkeren. Je ziet het nu al gebeuren: we beginnen het idee van een sociale gemeenschap meer te waarderen. Omdat het moet.”

Dit is iets waar ik zelf al zo'n zeven jaar mee bezig ben. Ik heb door mijn eigen bewustzijnsproces en naar binnen te gaan ervaren dat ik mijn bevrediging en zingeving steeds minder buiten mezelf hoef te zoeken. Mede geïnspireerd door ruim twee jaar te wonen in de Venwoude community voor bewustzijn, een nieuwe relatie, minder vakanties en minder spullen. Kortom, ik heb een nieuw perspectief. En jij?

Zitten we in een nare droom?

Mijn favoriete NRC journalist Wouter van Noort schrijft regelmatig over de technologische, maatschappelijke en psychologische onderstroom. Nu weer een interessant artikel, ook met een Belg, over een gevaarlijk en vreemd psychologisch fenomeen dat een rol lijkt te spelen bij onze Coronacrisis, maar bijvoorbeeld ook in de VS: massavorming.

Mattias Desmet: „Bij massavorming zorgt massale angst in een samenleving ervoor dat er een soort hypnose-achtige staat optreedt. Het collectieve bewustzijn kan dan volledig worden overgenomen door één verhaal, in dit geval het verhaal van het virus. Omdat het bewustzijn zich zo vernauwt op één onderwerp, raakt het zicht op andere aspecten van de realiteit zoek.”

Het is net als de heerlijke film Groundhog Day, waarin Bill Murray elke dag wakker wordt op dezelfde dag. Deze reactie op bovenstaand artikel vond ik in dit verband wel treffend: "Murray slaat door, slaat alles kort en klein en pleegt zelfmoord. Het helpt niet. Door niet meer bang te zijn voor zijn angst doorbreekt hij de loop."
 

Covid-19 als katalysator voor je eigen gedragsverandering


Welke bewustzijnssprong heb jij afgelopen jaar gemaakt, mede gekatalyseerd door de Coronacrisis? En hoe ben je hiermee omgegaan? 
 
Lees mijn blog over mijn ‘reis’ dit voorjaar met vijf stappen die ook jou kunnen helpen hardnekkige patronen of gewoontes te doorbreken:
 1. waar ben jij je bewust van geworden door de Coronacrisis? 
 2. aan welke gewoonte of patroon ben jij verslaafd?
 3. hoe doorbreek jij deze gewoonte of patroon?
 4. wat doe jij om af te kicken?
 5. en durf je de stap te maken voorbij symptoombestrijding of quick-fix, en dieper te kijken naar de wortel van je verslaving?
Dan weet je gelijk waarom het zo'n 8 maanden heeft geduurd voordat ik weer een nieuwsbrief heb verstuurd ;-)
Lees hier mijn blog

Ben jij je bewust van jouw verleden?

Op 15 augustus werd het einde van de 2e WO tegen Japan herdacht. Premier Mark Rutte sprak tijdens de Indië-herdenking over zijn vader, die net zoals mijn vader als krijgsgevangene in een Jappenkamp terecht kwam. Dat wist ik helemaal niet.

Mijn vader die toen heel jong was heeft weinig herinneringen uit die tijd. Dat is ook het mooie van het menselijk functioneren, dat je een trauma wegstopt omdat het anders te heftig is om verder te leven. Ik moet denken aan dit interview met Leo Neijenhuis in NRC die in hetzelfde kamp heeft gezeten als mijn vader (en op vergelijkbare jonge leeftijd). Het artikel laat zien welke sporen zo’n kampverleden kan nalaten en hoe heftig de reacties kunnen zijn als je hier weer contact mee maakt.

Waar nog relatief weinig aandacht voor is, is de doorwerking van zo’n oorlogsdrama op volgende generaties. Ook ik heb als 2e generatie oorlogsslachtoffer het nodige meegekregen. Het is een belangrijke oorzaak van mijn vastlopen in het verleden.

Juist doordat ik veel heb ‘doorgewerkt’, weet ik nu hoe belangrijk het is dat de aandacht voor ons (oorlogs)verleden blijft bestaan. Én dat er meer bewustzijn komt van hoe het verleden doorwerkt op volgende generaties en hoe je jezelf daarvan kunt bevrijden. 

Het is misschien dan ook geen toeval dat ik veel mensen in mijn coachpraktijk krijg die ook 2e generatie oorlogsslachtoffer te zijn...

Zit jij in een vicieuze cirkel?

Heb jij een mooie onderneming, een leuke baan of ben je toe aan een volgende stap? Krijg je het gevoel stil te staan? Loop je telkens tegen dezelfde blokkades op die een recept zijn voor stress, frustratie of onzekerheid? Bijvoorbeeld:
 • Gebrek aan focus en niet helder hebben wat je ten diepste drijft (je Why)
 • Vastlopen in hoe je onderneming op een hoger plan te tillen
 • Samenwerkingen of relaties die geen stand houden
 • In contact gericht zijn op de ander en neiging tot pleasen
 • Je onzeker voelen door je hooggevoeligheid en/of hoogbegaafdheid
 • Last hebben van energielekken, stress of burn-out verschijnselen.
Grote kans dat jij vooruit probeert te komen vanuit niet meer functionerende overlevingsmechanismen. Wil jij stappen zetten zonder nog harder te gaan werken of meer je best te gaan doen? 

Jíj bent de sleutel

Besef jij dat jouw persoonlijke groei de sleutel is voor de verandering waar jij naar verlangt? Dat alleen jij jezelf kan bevrijden van ondermijnende overtuigingen of patronen.

Richt de spiegel op jezelf en ga zien wat er werkelijk, in de onderstroom, gebeurt in interactie met je omgeving. Bevrijd je van je conditioneringen en identificatie met je afweerpatronen. Slijt nieuwe paden in en kom weer in je natuurlijke, authentieke staat. Structureel, voorbij een fix of trucje. 

Haal het meeste uit jezelf


Met mijn openheid en aanwezigheid voel jij je helemaal gezien en gehoord. Vanuit deze afstemming is alles welkom en komen we met hart en hoofd snel tot de kern. Je gaat meer omarmen wie je werkelijk bent en van daaruit je authentieke vrije stroom volgen. Resultaat: met zelfvertrouwen en plezier je verlangens leven, in verbinding met jezelf en anderen. 

Dankzij een grote carrière switch zo’n 7 jaar geleden leef nu veel zelfbewuster en ben daarin een inspiratiebron voor anderen. Het coachen vervult me, geeft energie en het kost me nu vaak weinig moeite een doorbraak te katalyseren bij de ander.
Lees hier meer over wat ik je kan bieden >

Begeleide intervisie

Zoek je een laagdrempelig alternatief voor coaching? En wil jij groeien in je werk? Regelmatig op een verdiepende manier stilstaan bij hoe jij het doet? Wil jij ook oefenen met aanwezig zijn en bewuster worden van wat in de onderstroom gebeurt in jou en in interactie met anderen? Waarbij jij je voldoende op je gemak voelt om jezelf bloot te geven? Dan ben je welkom bij mijn begeleide intervisie groep.

>> meer informatie >>
LinkedIn LinkedIn
Twitter Twitter
Website Website
Email Email
Copyright © 2020 De Katalysator, All rights reserved.


Want to change how you receive these emails?
You can update your preferences or unsubscribe from this list.

Email Marketing Powered by Mailchimp