Copy
 
icon-world
Facebook.com/j70swe/
set6-icon-phone
 
 
logo-topNR 1 - 2017

 
 
 
 
 
Nyhetsbrev till
Svenska J/70-communityn
 
J/70 säsongen 2018 är nu spikad, det finns arrangörer och det finns datum satta för de regattor vi tänkt oss. Från J/70 förbundet är vi nöjda och ser med tillförsikt fram mot en ny spännande J/70 säsong.
 
 
image
 
GRUNDIG SAILING CUP 2018

J/70 förbundet går nu in på en 3:e säsongen med Grundig som huvudsponsor, vilket också är sista året i det 3-årsavtal som skrevs. Grundig vill dock fortsätta att vara med och profilera sig med J/70 klassen i Norden och allt talar för att vi seglar Grundig Sailing Cup även efter 2018. 

Under hösten har det diskuterats med övriga nordiska förbund, ambitionen är att få till ett ökat samarbete och utbyte. Det gäller dels Grundig Sailing Cup, där vi stämmer av kalendrarna för att undvika att stora J/70 regattor hamnar samtidigt.  Sedan ställer sig vi i de nordiska förbunden gemensamt bakom en ansökan om att segla EM i Köpenhamn 2019 alternativt 2020 med KDY (Kongelig Dansk Yachtklub) som arrangör. 

Det har diskuterats ett nytt poängsystem för Grundig Sailing Cup, där planen är att det skall bli en nordisk cup. Det innebär att man kommer kunna räkna Grundig-regattor även från de övriga länderna. Hur det kommer se ut kommer presenteras i början på det nya året 

De svenska regattorna i Grundig Sailing Cup för 2018 är:

  • Svenska Mästerskapen 11-13 maj Halmstad
  • Nordiska Mästerskapen  9-11 augusti Sandhamn
  • Oktoberpokalen 29-30 september Saltsjöbaden

Samtliga nordiska regattor kommer presenteras på hemsidan, men bra att hålla koll på kan vara:

  • Norska Mästerskapen 28 juni - 1 juli Hankö
  • Danska Mästerskapen 22-23 september Köpenhamn
 
 
 11-13 MAJ 2018 - HALMSTAD
Internationella Svenska Mästerskapet 2018
image
 
Halmstad kommer den 11-13 maj att arrangera Internationellt SM, vilket gör att även utländska deltagare kan bli mästare. Det blir en tidig säsongsstart för att hinna bli varm i kläderna till SM. Föranmäl er redan idag och ta del av Notice of Race nedan.
 
FÖRANMÄLAN
NOTICE OF RACE
 
image4
 
BOKA BOENDE
I HALMSTAD SNARAST
 
Halmstads Segelsällskap kan erbjuda boende under SM till mycket förmånligt pris hos centralt belägna Clarion Collection Hotel Norre Park. Kostnaden är 600 kr/person och natt i dubbelrum. Det är dock först till kvarn som gäller och antalet rum är begränast. Boka via mail eller telefon +46 (0)35-218555. Uppge kod "J/70" vid bokning.
INFO OM HOTELLET
image5
 
J/70-CLINIC 21-22 APRIL I
HALMSTAD
 
SM kommer att gå i Halmstad, och Halmstads Segelsällskap kommer i samarbete med North Sails att arrangera en J/70-Clinic på samma vatten i Laholmsbukten som SM seglas. Det är mycket meriterade Staffan Lindberg från North Sails som håller i Clinicen. Ta chansen att värma upp ordentligt inför SM!
LÄS MER
image4
 
NORDISKT MÄSTERSKAP
I SANDHAMN
 
Det Nordiska Mästerskapet går den 9-11 augusti i Sverige i Sandhamn och KSSS har lovat ett bra arrangemang. För att underlätta deltagande tittar man ett antal åtgärder, sjösättning kommer erbjudas så nära Sandhamn som möjligt, mest troligt på Bullandö, man kommer kunna få bogsering från både Saltsjöbaden och Bullandö, samt för att kunna erbjuda ett utökat utbud av boende i Sandhamn kommer man kunna bo på Lökholmen.
image5
 
LOKALA
REGATTOR
 
Självklart kommer det under 2018 även att bli lokala J/70 regattor. På Västkusten blir det J/70-klass på Apply Emtunga Marstrand den 16-17 juni och på Ostkusten startas säsongen med Vårrullen den 29e april, för att senare följas upp med Sandhamn Open den 9e-10e juni. All information om regattorna kommer upp på förbundets hemsida, http://j70.se
LÄS MER
image4
 
J/70 AFTER WORK
I STOCKHOLM
 
Ett annat datum att sätta upp i J/70 kalendern blir tisdagen den 30:e januari. Då blir det J/70 After Work på Queens Head på Drottninggatan 108 i Stockholm. Från kl 17:00 står entrén öppen. Vid ca kl. 19:00 inleder vi ett enklare program där vi dels tittar tillbaka på föregående säsong och dels tittar framåt på 2018. Vi återkommer med ett mer detaljerat program i januari. Självklart är alla som är J/70 intresserade välkomna denna kväll. Inbjudan kommer på Facebook! 
 
image5
 
RONNY HAR PLANER I
STOCKHOLM
 
I Stockholm har Ronny Gustavsson tagit över ansvaret för den lokala verksamheten i framförallt Saltsjöbaden. Ronny har ambitiösa planer och kommer längre fram presentera ett upplägg för träning och "OneDay" regattor.
image4
 
CHRISTMAS SALE
FÖR UTLÄNDSKA DELTAGARE
 
Fram till den 31:a december 2017 har vi julrea med 50% rabatt på anmälningsavgiften till SM för våra utländska gäster. Anmäl er på länken nedan för att senare betala endast 1000 SEK för SM mot normalpriset 2000 SEK.
ANMÄLAN TILL SM
 
22-29 SEPTEMBER 2018
VM J/70 Marblehead, MA, USA
image
 

I september seglas 2019 års VM i Marblehead, USA. Inbjudan för VM är nu klar och all information hittar man på https://yachtscoring.com/emenu.cfm?eID=4512

Det finns en stor nyhet, då man från det internationella förbundet och arrangören har man satt ett tak med max antalet deltagare till 118 båtar, delvis beroende på att det inte får plats fler båtar i hamnen och därefter han man gjort  en tilldelning hur många besättningar per nation som får delta. För Sverige har vi tilldelats 2 stycken platser. Hur denna tilldelning har skett, hittar man här; http://www.j70ica.org/class-office-rules.

I samband med att Grundig Cup presenterades till 2016 togs också ett kvalificeringspolicy fram för om det skulle bli nationsplatser till VM, denna säger att det nationella mästerskapet + bästa övriga segling i Grundig Cup skall räknas och att mästerskapet har prioritet vid lika poäng. Det gör att de som är kvalificerade från Sverige är;

SWE 716 Mattias Hermansson 37p

SWE 1213 Oscar Lundqvist 36p

Om de inte vill åka, står näst på tur

SWE 713 Magnus Tyreman 32p

SWE 994 Tom Löfstedt 30p

För att anmäla intresse att segla VM gör man det till svenska J/70 förbundet på mail jan.bjornsjo@gmail.com.

För VM 2019 i England har man gjort en preliminär nationstilldelning och då har vi i Sverige 4 platser, denna är dock inte fastslagen ännu, kanske blir det ingen begränsning alls. Kvalificering till VM i England kommer baseras på resultaten på SM i Halmstad och NM i Sandhamn. Vid lika poäng har SM högre prioritet. 

 
 
 
 
Tack för säsongen 2017
&
God Jul & Gott Nytt År
 
önskar svenska J/70 förbundet
 
 
 
 
 
Svenska J/70 förbundet
 
Visionen för J/70-förbundet är att skapa en livaktig J/70-klass i Sverige med många aktiva seglare i olika åldrar, där nya besättningar känner sig välkomna samtidigt som de etablerade får möjlighet att segla med andra duktiga seglare för att nå topplaceringar i nationella och internationella J/70-regattor. 
 
KONTAKTA OSS
 
Svenska J/70 förbundet
jan.bjornsjo@gmail.com

 
 
 

logo
facebook youtube
 
 
© 2017 SVENSKA J/70 FÖRBUNDET | AVPRENUMERERA
 


This email was sent to <<E-postadress>>
why did I get this?    unsubscribe from this list    update subscription preferences
J70 förbundet Sverige · Seglarvägen 1 · Stockholm 110 10 · Sweden

Email Marketing Powered by Mailchimp