Klik hier als je geen afbeeldingen ziet
Lieve lezers, dierenvrienden, supporters, fans,
Élke dag brengt nieuwe problemen en kansen. Obstakels zijn er om te overwinnen en dus zijn we elke dag druk bezig.
Zo verdween onze website uit de ether ten gevolge van een grote brand in de server-locatie van onze provider. Ramp oh ramp, àlles ging verloren, we moesten vanaf 0 opnieuw beginnen. Maar... het biedt ook kansen: hoewel de nieuwe website helemaal nog niet terug op punt staat, het is wél zo dat jullie er nu alle nieuwtjes kunnen op lezen die met regelmaat van de klok op onze Facebook-pagina verschijnen. Neem zeker eens een kijkje via de link onderaan deze nieuwsbrief.
Naast alle lopende en nieuwe projecten voor Sasha's asiel, zijn we sinds december vorig jaar ook zelf gestart met adopties: dat is bijzonder intensief en tijdrovend. Want we willen adopties goed doen: de juiste match, de juiste hond bij het juiste baasje in de juiste situatie. Dàt vergt immens veel tijd, pré- en post-adopties, waarbij we adoptanten na adoptie ook helpen met raad, tips, adviezen en aan-huis-consulten indien nodig.
Ook proberen we meer medische controles in het asiel te bewerkstelligen, niet evident in een cage-free asiel en honderden honden. Maar wel nodig, vermits vele honden de status van "senior" bereiken.
We zijn dus druk, druk bezig, non-stop eigenlijk. En laat Servië, als niet EU-land, alles nog 100 X moeilijker maken om allerlei geregeld te krijgen. Slapeloze nachten nemen we erbij.  Maar we zijn immens dankbaar dat jullie in ons geloven, dat jullie ons jullie vertrouwen geven om, ondanks alle obstakels, problemen en hindernissen toch in Sasha's asiel te kunnen helpen.
Warme dank daarvoor 💖
Team Dog Happiness Be vzw
"Volkswagen Caddy Maxi" it is
 
Héhé ..... hoe zat dat ook alweer met die auto waarvoor we in 2020 zoveel centjes hadden opgehaald? HET IS EINDELIJK GELUKT❗🙏💞
Het heeft bloed, zweet en tranen gekost, geloof ons. Maar het asiel beschikt nu over een jonge tweedehands auto 😍 Goed voor héél wat kilometers en de garantie om dagelijks te starten. Een ideale shelter-auto, een écht werkpaard. Gedaan met auto’s duwen en te voet gaan, dagenlang wachten op wisselstukken om de oude auto's weer te herstellen.
 
Het vroeg véél doorzettingsvermogen én flexibiliteit én onvoorziene kosten om tijdens een pandemie -verbod op niet-essentiële reizen in EU- dan toch een auto te exporteren uit de EU en te importeren in Servië. Het werd daarom een Belgische occasie en onze Ivan, die ook hondjes naar België brengt, kwam de auto oppikken.
Dit maakt een enorm verschil voor de shelter ! Wederom een stap vooruit !
 
ONZE IMMENSE DANK AAN ALLE ORGANISATIES EN SCHENKERS DIE HIERTOE BIJGEDRAGEN HEBBEN ❗🙏💞

ADOPTIES

EEN WERELD VAN VERSCHIL
Sinds medio 2020 is Dog Happiness Be vzw zelf gestart met adopties. Omdat er alsmaar honden in het asiel bij komen, de langzitters ouder worden én de organisaties die adopties deden om diverse privéredenen gestopt zijn.
Adopties doen is bijzonder intensief, zowel pre- als postadoptie: we zoeken de juiste match tussen hond en baasje/familie in hun eigen situatie, zodat iedereen er blij en happy van wordt. Vragenlijsten, huisbezoeken, transporten regelen, mails, chats en telefoons beantwoorden, tips en adviezen geven... En een hele administratieve molen ook: we danken 2 bijzondere vrijwilligers, An en Inge van het adoptieteam om dit in goede banen te leiden
🙏 Na adoptie hebben we ervaren hondenkenners ter beschikking als het niet helemaal loopt zoals verhoopt.

Adopties betekenen dus écht ontzettend veel extra werk achter de schermen. Maar hoe mooi is het om een hondje uit het grote asiel, helemaal te zien openbloeien na adoptie
😍
Zoek je zelf een hondje of weet je iemand die er ééntje zoekt 🐶🐶🐶
Kijk zeker eens
- op onze website: https://dog-happiness.be/nl/sashas-shelter/ter-adoptie/
- of Facebook: https://www.facebook.com/Sashasshelterhondjesteradoptie


We zoeken nog goede, kwaliteitsvolle organisaties die kunnen helpen met adopties: momenteel worden we geholpen door een klein asieltje in Duitsland dat fantastische adopties en herplaatsingen doet van Duitse én buitenlandse hondjes. Misschien volg je organisaties op social media, kan je ons tips geven... dan horen we het graag op: info@dog-happiness.be

Hoe méér hondjes we aan een fijne thuis kunnen helpen, hoe méér we het asiel ontlasten en een wereld van verschil kunnen maken voor élk geadopteerd hondje 
💞 Alle betouwbare hulp is welkom 💞 Contact: adopties.doghappiness@gmail.com
De foto's zijn maar enkele van de vele geweldige adopties 💖 Onze warme dank aan de adoptanten om voor een adoptiehondje te kiezen 🐶🐶🐶 

Aan onze adoptanten vragen we om ons regelmatig op de hoogte te houden, hetzij via adopties.doghappiness@gmail.com, hetzij via de besloten facebookgroep "DogHappyHome", waar ook de Servische helpers hun geadopteerde beschermelingen kunnen volgen,

Lief en leed, jawel, er zijn ook al een paar Servische adoptiehondjes die hun warme mandje geruild hebben voor een plekje in de hemel, tot groot verdriet van hun baasjes.  Ze staan vereeuwigd in het album "Regenboog🌈hondjes" (doorklikken op het woord) 💔

🐶 Allerliefste Meters en Peters 🐶


We hopen dat jullie allen in goede gezondheid zijn ! Graag zouden we jullie dikwijls een briefje sturen, liefst nog met een fotootje. Maar als we aan de pijpen hangen van onze verzorgers, hebben ze geen tijd voor fotootjes, want er moet eten gekookt worden, kakjes opgeruimd, hokjes proper gemaakt, vers hooi gezet, ... ze zijn té druk bezig, maar we krijgen zeker wel een aai of een knuffel tussendoor.
En vorig jaar kon er ook niemand op bezoek komen vanuit België, Corona of zoiets... ze mochten in elk geval "niet uit hun kot" komen, zo werd ons verteld. Anders hadden we wel een briefje geblaft om jullie door te sturen. Blaffen wij Servisch? Ja en nee: de helpers spreken Servisch tegen ons, maar wij blaffen in universele hondentaal, dàt verstaan de Belgische helpers van Dog Happiness Be wel.
Wat we blaffen? Dat we jullie ontzettend dankbaar zijn: dankzij jullie krijgen wij én onze hondenvriendjes genoeg te eten, kunnen we de hele dag vrij rondrennen of bankhangen, waarna we kunnen wegdromen in onze warme hokjes vol heerlijk hooi. We krijgen op tijd en stond een spuitje of een pil, dàt vinden we niet leuk, maar het schijnt nodig te zijn om gezond te blijven.
Er zijn ook mensen die ons helpen met reisklaar maken, dat zijn niet échte peters of meters maar toch ook een beetje, want zo krijgen we een kansje om een warm mandje te vinden: daar dromen we stiekem allemaal van. Maar allemaal een échte thuis vinden, dat gaat niet lukken, dus zijn we jullie ontzettend dankbaar om ons leven in het asiel zo aangenaam mogelijk te maken.
We hopen dat dat Corona-dinges gauw weer verdwijnt, zodat er terug wat Belgen op bezoek mogen komen. Dat missen we eerlijk gezegd wel: extra knuffels zijn altijd welkom :).
Intussen sturen we jullie toch alvast héél véél pootjes en likjes, dankjewel om onze peter of meter te zijn.

De oude hondjes van Zoran, Belo Belo, Burleigh, Helga, Isadora, Joe, Kucka, Majka & Aleksandra, Marie, Mikki, Peter, Saphira, Simba, Teri, Thor, Tumba, Zak, Ziggy en àl onze hondenvriendjes in het asiel


🐾🐾🐾🐾🐾🐾🐾🐾🐾🐾🐾🐾🐾🐾🐾🐾

🐶 Peter- & meterschap 🐶


Een peter- of meterschap is eigenlijk een vorm van virtuele adoptie waarbij je 1 hondje steunt maar die steun komt ten goede aan de hele gemeenschap.
Voor 10€ (of meer) per maand word je peter of meter van een hondje naar keuze. Een hondje om te steunen kan je kiezen op

- op onze website: https://dog-happiness.be/nl/sashas-shelter/ter-adoptie/
- of Facebook: https://www.facebook.com/Sashasshelterhondjesteradoptie
Jouw naam komt dan bij het hondje te staan. Wordt het hondje geadopteerd, word je daarvan verwittigd en kan je voor een ander hondje kiezen. Sommige mensen steunen oude Zoran zijn 29 oude hondjes die nu mee op de puppy area wonen.
Stort maandelijks 10€ (of meer) op rekening van Dog Happiness Be vzw:
IBAN: BE22 0018 1853 1647 (BIC : GEBABEBB) mét vermelding: "Peter of Meter + naam van het hondje dat je gekozen hebt.
Wil je een hondje reisklaar laten maken: een bloedtest kost 55€, met vaccinaties 77€ eveneens te storten op bovengenoemde rekening met vermelding: "reisklaar maken + naam van het hondje).

Lieve Peters en meters, virtuele adopters, onze warme warme dank voor jullie maandelijkse steun: Adam N., Baecke C, Borhagen A., Claus A., Collart T.-Durdu M., De Backer E., De Coninck F., Desmet L., Broos V., Geerolf R., Goossens G., Joye-Vanden Bogaerde, Boeckx K., Landuyt L., Leroy A., Mesrar O., Nayeri S., Paijmans E., Penninkhof T., Schepens S., Schotel B., Sticht A., Stuurman E., Szylhabel S., Tomlinson L., Anoniem, Anoniem, Van Der Raaij C., Van Laecke C.

💦  Zwembadjes-actie  💦

In de winter is het hooi en hout voor warmte, in de zomer is het zaak om af te koelen. Dus deden we een oproep voor zwembadjes waarop enthousiast gereageerd werd. Super, dankjewel lieve schenkers ❤  We konden goedkope zwembadjes aankopen en meegeven op transport vorige maand.
"Huh? Wat is dat?" dachten de jonge hondjes. Eerste kennismaking met zwembadjes onder het veilig toeziend oog van pleegmama Milena en helper Milan. Helaas zijn de zwembadjes ook een geliefd "kauwmateriaal" voor de hondjes. We zoeken dus naar stevigere alternatieven. Wie tips heeft, laat het ons zeker weten !
  💦
 

Mimica - Silke

Het verhaal van oud herdertje Mimica heeft vele mensen beroerd. Na een helleleven van vele jaren aan een ketting, vond ze plots haar gouden mand… Ze kreeg de naam Silke en na lang wachten en met jullie hulp en steun mocht ze op gezegende leeftijd onverwacht de shelter verlaten.
Van bij haar aankomst was het genieten met volle teugen, ze voelde zich weer jong, ze speelde met balletjes, een klein of liefst nog de reuzebal van de paarden. Ze leerde zoveel nieuwe dingen kennen, werd liefdevol opgenomen door een nieuwe roedel en de meest fantastische baasjes.
Ze werd verwend, ze kreeg supplementjes om haar ouderdomskwaaltjes te helpen en zie, ze maakte vooruitgang, ze begon spiertjes op te bouwen, was vrolijk en zeer gretig in haar nieuwe leven.

Toch plots kwamen er verontrustende signalen, het begon klein maar aan een razendsnel tempo vrat de ziekte haar op. Geen pillen of operatie of wat dan ook kon helpen, in recordtempo ging het bergaf. Het heeft niet mogen zijn.
 
Slaapzacht lieve Silke,
Dankbaar dat we je hebben mogen leren kennen, dat we jou in onze hartjes mochten sluiten.
Je vrolijke blaf, jouw grompies, jouw, ... We gaan je missen, maar de herinneringen houden we in leven.
De kanker heeft de strijd gewonnen, je kon niet meer, dat liet je ons duidelijk merken.
Slaap zacht lieve meid"

Onverwachte hulp in het asiel

 
En plots kregen we hulp. "Wandering vets" noemen ze zichzelf.  Twee jonge dierenartsen hadden over Sasha's shelter gehoord en wilden gratis komen helpen. Klein probleempje, ze wilden de volgende dag al komen 🙂 🙂 Ingrid trok alle registers open: dankzij social media en Google translate kregen we het geklaard. Met steun van Dr. Rados -de vaste dierenarts van het asiel-, konden de jonge dierenartsen een 6-tal hondjes onderzoeken, bloed afnemen en ons verzekeren dat alle honden er echt wel goed en blij uitzagen. Ze waren zeer onder de indruk van hoe  goed het georganiseerd is om voor zoveel (teveel) honden te zorgen. Ze kennen de situatie in Servië zeer goed.
Gezien deze dames al in vele shelters overal ter wereld geholpen hebben, deed het toch wel deugd om dit te horen. Zonder jullie hulp en steun zouden we dit allemaal niet kunnen verwezenlijken.
Hondjes Lepa, Maks, Dragan, Isidora, Maca en nog wat kregen een check up en ook bloedafname.
Maar alle hondjes wilden maar wat graag even in de geïmproviseerde check-up container komen kennismaken.
 

STERILISATIES
       
voorkomen ongewenste pups
en immens dierenleed


Na de winterstop zijn we in maart weer volop van start gegaan met sterilisaties van zwerfhonden en honden van burgers die de ingreep niet kunnen betalen. Sterilisatie is hét enige structurele middel om de zwerfhondenpopulatie onder controle te houden en de instroom in het asiel te beperken. Het is zo ontzettend hard nodig.  Wil je meehelpen in de strijd tegen dierenleed?

Sterilisatie : 30€ - castratie : 20€
IBAN: BE22 0018 1853 1647 (BIC: GEBABEBB)
PayPal : info@dog-happiness.be
aub vermelding "sterilisaties"
Blijf ons volgen en steunen :
Facebook Facebook
Website Website
💌 Deel deze Nieuwsbrief met je vrienden  💌
HARTELIJK DANK AAN ONZE VASTE SPONSORS
Copyright © 2021 Dog Happiness Belgium vzw, All rights reserved.

Our mailing address is:
Dog Happiness Belgium vzw
De Paallanden 33
8310 Sint Kruis Brugge
info@dog-happiness.be

Bankaccount
IBAN BE22 0018 1853 1647 (BIC/SWIFT) : GEBABEBB


This email was sent to <<Email Address>>
why did I get this?    unsubscribe from this list    update subscription preferences
Dog Happiness BE vzw · De Paallanden 35 · Brugge 8310 · Belgium

Email Marketing Powered by Mailchimp