Klik hier als je geen afbeeldingen ziet
Lieve lezers, dierenvrienden, supporters, fans,
 
Samen met Zoran's oude hondjes en Sasha hebben we jullie ontzettend droevig nieuws te melden.  Even staat de tijd stil voor ons, ons hart is bij oude Zoran die onverwacht overleden is. Maar ook bij zijn oude hondjes en vriend Sasha, die verweesd achter blijven.
Lezers die ons nog niet zolang volgen, weten misschien niet goed wie Zoran is: hij is vanaf het begin verbonden met Sasha's asiel, bekend als Zoran, de "dakloze oude man". Voor jullie, maar ook voor de peters en meters en diegenen die oude Zoran kennen van onze nieuwsbrieven en Facebook, vonden we een aangrijpende tekst uit 2015 die we hieronder publiceren met wat sprekende foto's als eerbetoon.

We zijn diep bedroefd om dit verlies. De leegte die "dakloze oude Zoran" achter laat is groot, ondanks zijn teruggetrokken bestaan. Moge zijn toewijding en inzet voor de meest verworpenen in Servië, de kansloze straathonden, altijd een voorbeeld voor ons blijven, om ons blijvend in te zetten voor hen.
Team Dog Happiness Be vzw
Tekst van 2015 :
 
“ Er is niets spannends of mysterieus aan dakloos zijn... Maar dakloos zijn met huisdieren is een heel ander niveau, want is een huis écht jouw thuis zonder je honden?"

Sasha en Zoran ontmoetten elkaar op een van hun “hond”-reddingsmissies. Vanaf het eerste moment was het duidelijk dat hun leven met elkaar verbonden zou zijn. Sasha had een vriend en wat hulp nodig, terwijl Zoran zin wou geven aan zijn eenzame leven. En de thuisloze honden waren blij dat ze beide hadden. Zoran en Sasha vormden een team en hielpen elkaar waar ze konden.
Samen hadden ze een stuk niemandsland gevonden en omheind. Zoran stemde ermee in om 24/7 voor de honden te zorgen in ruil voor een kleine vergoeding die Sasha uit eigen zak betaalde. Destijds was er nog geen dierenwelzijnswet in Servië, dus elke hond die op straat werd gevonden, kon gemakkelijk worden gevangen en gedood op de meest brutale manier, zonder enige controle. Sasha en Zoran hadden eindelijk een plek waar de honden veilig konden zijn. En beiden waren blij met deze nieuwe regeling. Het asiel was geboren! En Zoran vond een thuis!
Omdat er zoveel honden waren die dringend gered moesten worden uit de dodencel, nam het aantal honden in het asiel snel toe. Honden overlaten aan hondenvangers was geen optie. Al snel werd het asiel te klein voor al deze honden. Na weken zoeken vond Sasha eindelijk een oude manège, met verlaten paardenstallen die al snel een thuis werd voor onze viervoetige vrienden.
Samen herstelden Zoran en Sasha het beschadigde dak, maakten ze een omheining en bouwden ze 70 slaapkennels voor de honden. Zoran, die al meer dan 70 jaar oud was, bleef op zijn oorspronkelijke niemandsplaats wonen met ongeveer 40 honden. Hij sprak niet veel met mensen, stond nog steeds niet graag op foto's en was nog steeds enkel geïnteresseerd in dieren. Hij had nog steeds geen eigen kamer, geen eigen bed, en alles wat hij had, deelde hij met de honden. Met dingen die hij vond maakte hij maakte hij speelgoed voor de honden, hondenhokken, etc..... En hoewel er geen elektriciteit en geen drinkwater was, kon zijn plaats een paradijs voor honden worden genoemd. “

Tot zover de tekst uit 2015.
Update:
Zoran's "Niemandsland", paradijsje voor honden, was een goede plaats voor de oude(re) honden die het jonge geweld in het grote asiel niet meer aan konden. Zo ontstond het idee van "Zoran's oude-honden-asieltje" dat door peters en meters gesteund werd - waarvoor onze warme dank! Het was uiteraard onze innigste wens dat dat nog jaren zou duren...

Lees ook de bijdrage in onze Nieuwsbrief van Juni 2019: "Oude Zoran - een bijzondere man" (< klik op de onderlijnde link en scroll naar beneden in de nieuwsbrief).
Helaas, naarmate de jaren verstreken, kloegen de omwonenden over dit stukje "Niemandsland": Zoran kreeg meermaals politiebezoek, uiteindelijk het bevel zijn zelf-gebouwde paleisje te verlaten. Het stadsvoorstel was om Zoran in een door de staat beheerd bejaardentehuis te plaatsen. Maar Zoran wilde zijn vrijheid en een leven met honden behouden, de oude boom wou niet verplaatst worden.
Sasha bood een alternatief: we lieten - mede dankzij jullie, lieve lezers- de aftandse wooncontainer in het puppy asiel renoveren (zie nieuwsbrief september 2020). Zodoende werd deze plek de nieuwe thuis van Zoran met zijn oude hondjes. Hij was er 24 uur omringd door honderden fluffies. Hij genoot van Milena's geweldige kookkunsten.
Recentelijk echter werd Zoran geheel onverwacht ziek en 10 dagen later ontving Sasha het bericht dat Zoran in het ziekenhuis overleden was aan kanker.

We zijn allemaal een beetje de weg kwijt op dit moment, maar we zullen blijven doen wat Zoran het liefste had gewild: proberen een weg te vinden naar een beter leven voor vele dieren.

IN MEMORIAM
Rust zacht : °1947 - †2021
Team Dog Happiness Be en vaste sponsors
Copyright © 2021 Dog Happiness Belgium vzw, All rights reserved.

Our mailing address is:
Dog Happiness Belgium vzw
De Paallanden 33
8310 Sint Kruis Brugge
info@dog-happiness.be

Bankaccount
IBAN BE22 0018 1853 1647 (BIC/SWIFT) : GEBABEBB


This email was sent to <<Email Address>>
why did I get this?    unsubscribe from this list    update subscription preferences
Dog Happiness BE vzw · De Paallanden 35 · Brugge 8310 · Belgium

Email Marketing Powered by Mailchimp