Copy
View this email in your browser
Nieuwsbrief
Juli-Augustus 2021
De Stichting Cultuur aan de Dommel verbindt beoefenaars en liefhebbers van (podium)kunsten en cultuur. Ze verweeft waarden, kwaliteiten, professie, hobby en passie met beleving. Met als doel aangenaam vermaak voor iedereen. Meer over ons: klik hier.
Beperkende maatregelen RIVM vallen mee
Stichting Cultuur aan de Dommel anticipeerde op de mogelijkheid van een snelle start van het post-corona concertseizoen. We organiseerden een zangersworkshop (26 juni) en een fraai kasteelconcert (1 juli). Inmiddels heeft onze overheid beperkingen opgelegd i.v.m. nieuwe corona uitbraken. De meeste hebben betrekking op massa-evenementen en evenementen 'binnen'. Voor activiteiten 'buiten' met een vaste zitplaats geldt vooralsnog de 1,5 meter regel.
Het aangekondigde tuinconcert op zaterdag 24 juli kan dus gewoon doorgaan. Het weer is het enige dat ons voor de voeten kan lopen.... Maar we hebben droge plekken achter hand!
-- Tuinconcert, Za. 24 juli, Pastorietuin Gemonde, 15:00 uur --

Tullia Melandri (piano) en Evan Buttar (cello) verzorgen een openluchtconcert in de pastorietuin van de St.Lambertuskerk in Gemonde (St. Lambertusweg 122, postcode 5291 AD). 

Op het programma staan werken van Felix Mendelssohn, R. Schumann en Ludwig van Beethoven. Meer over het programma en over Tullia Melandri en Evan Buttar: klik hier.

Misschien wilt u van de lokale horecafaciliteiten (restaurant de Schuif) gebruik maken. Info: klik hier.

Toegangskaarten à € 9,- bestelt u via het 'Ticketkantoor' of via Museum Geelvinck, partner van Stichting Cultuur aan de Dommel. Het beste neemt u uw eigen tuinstoel mee!

Toegangskaartjes
--- Kasteelconcert op donderdag 1 juli goed ontvangen ---
Het bezoekersaantal was gemaximeerd op 30 personen. Toch was het weer even wennen: uitgaan. Met een 20-tal bezoekers was de trouwzaal van Kasteel Geldrop goed bezet. Sophie Wedell en Pieter Jan Belder verrasten de belangstellenden met prachtig samenspel en virtuoos gespeelde solo's. Ook de korte uiteenzetting over de instrumenten die ze bespeelden als antwoord op vragen uit het publiek, werd zeer gewaardeerd. 
--- Voor de agenda ---
Zondag 5 september, Hofdael Open, Geldrop
Kort optreden (14:00 -14:30 uur) van een strijkkwartet van Haydn Orkest Brabant. Het precieze programma zal na de eerste repetities bekend zijn. In elk geval zal muziek van Haydn vertolkt worden. Toegang is gratis. Alle info over het Hofdael Open: klik hier.

Zondag 12 september, Monumentendag, Mierlo en Geldrop
Naast activiteiten staan ook muzikale optredens gepland:
12:00 uur            't Patronaat Mierlo: Haydn Orkest Brabant met Eva Zuidervaart (piano).
13:00 uur            Heilige Luciakerk Mierlo: Brabants Barok Consort, orgelconcert.
13:30-16:00 uur  Weverijmuseum: regelmatig 15 min. klarinettrio El Viento.
14:30 uur            Centrum Hofdael Geldrop: Haydn Orkest Brabant met jonge getalenteerde solisten Eva                               Zuidervaart (piano), Julia Nefedov (piano), Florine Haagh (viool), Axel van de Sluis                                     (saxofoon), Birgit van de Eijnden (piano), Brennan de Graaf (klarinet) en Thijn Mariman                               (trombone). Aansluitend een 'after party': muziek door het Brabants Barok Consort.
16:00 uur            St. Brigidakerk Geldrop, orgelconcert door Willem Hormann.
Toegang is overal gratis, mogelijk moet nog gereserveerd worden (RIVM regels). In onze volgende nieuwsbrief staat het gehele programma.

Woensdag 22 september, Midweekconcert, Kasteel Geldrop
Op het programma staat muziek van 'Beethoven en Tijdgenoten', ten gehore gebracht door het duo Ursula Dütschler (forte piano) en Tal Canetti (cello). Zij spelen werken van Beethoven, Dussek en Boccherini. Dit concert is het tweede van een maandelijkse cyclus ‘midweekse kasteelconcerten’. Het concert begint om 20:00 uur. Toegangsprijs: € 15,-- Ventilatie en stoelopstelling zijn volgens RIVM richtlijnen. Kijk in onze concertagenda voor alle details m.b.t. dit concert.

Zondag 26 september, Matineeconcert, 't Patronaat Mierlo
Inge Frimout-Hei zingt liederen uit Ierland, Schotland en Wales, waarbij zij zichzelf op de harp begeleidt. Daarnaast zingt Inge Nederlandstalige liederen van o.a. Herman van Veen en laat ze in een aantal solostukken van G.F. Händel en John Thomas horen wat er mogelijk is op een harp. Het concert begint om 14:30 uur. Toegangsprijs: € 7, 50. Ventilatie en stoelopstelling zijn volgens RIVM richtlijnen. Kijk in onze concertagenda voor alle details m.b.t. dit concert.

Overzicht reeds geplande concerten:
Concertagenda
--- Zangliefhebbers opgelet ! ---
Workshop door
Ernst Daniël Smid


Wil je graag een keer gecoacht worden door een topzanger?

Op zaterdag 30 oktober komt Ernst Daniël Smid naar 't Patronaat in Mierlo om coaching te geven aan amateurzangers en startende professionals. De workshop richt zich op opera-, operette-, musical- en liedrepertoire (zowel Romantisch als Nederlandstalig).

Solisten, duo’s en trio’s kunnen zich aanmelden.

De muzikale begeleiding wordt verzorgd door Rob Mennen.
Kosten €35,-- per performance;
toehoorders €10,--

Informatie en voorinschrijving: caddgeldrop@gmail.com
--- Diorama Geldrop 1921 ---

In 1921 werd de gemeente Zesgehuchten bij Geldrop gevoegd. Op initiatief van Cultuur aan de Dommel wordt nu een diorama gebouwd dat een beeld geeft van de gemeente in 1921. Eind december moet het klaar zijn voor publiek. Op Monumentendag (12 september) kunt u al een 'preview' zien.

Leden van de Heemkundekring zullen in december verschillende lezingen verzorgen. Het Weverijmuseum plant een tentoonstelling met stalen die 100 jaar geleden in Geldrop werden geweven. De Wiele creatief organiseert vanaf Monumentendag een fotowedstrijd. Meer info: klik hier.

--- EEN BEETJE HULP ---
We hopen altijd dat we u interessante informatie hebben toegestuurd en de toezending ervan op prijs stelt.
U kunt ons helpen door onze nieuwsbrief door te sturen aan mensen die wellicht ook belangstelling hebben voor de programma's die we aanbieden.
Bedankt alvast, want alle hulp is welkom!
Website Stichting Cultuur aan de Dommel
Contact
Copyright © 2021 Stichting Cultuur aan de Dommel, All rights reserved.
U ontvangt deze e-mail omdat u zich daarvoor heeft aangemeld. Wilt u liever uit onze verzendlijst, laat het ons svp weten of schrijf u uit via onderstaande link.

Ons contactadres is:
caddgeldrop@gmail.com

Wilt u iets wijzigen m.b.t. de ontvangst van deze emails?
U kunt uw voorkeur aanpassen of u uitschrijven van de verzendlijst.

Email Marketing Powered by Mailchimp