Copy
View this email in your browser
Nieuwsbrief
Juli 2021
De Stichting Cultuur aan de Dommel verbindt beoefenaars en liefhebbers van (podium)kunsten. Ze verweeft waarden, kwaliteiten, professie, hobby en passie met beleving. Met als doel aangenaam vermaak voor iedereen. Meer over ons: klik hier.
Programma 2021 bijna compleet
Stichting Cultuur aan de Dommel anticipeert op de mogelijkheid van een snelle start van het post-corona concertseizoen. De Zangersworkshop op 26 juni was het startsein. En in juli hebben we nog twee mooie concerten op de agenda gezet. Dit was mogelijk met de hulp van het Fonds Podiumkunsten en onze vaste partner, het Geelvinck Fortepiano Museum. Voor beide concerten zijn nog plaatsen beschikbaar.
Vanaf sptember staan drie concerten per maand gepland.
- Zomerse avondidylle. Do. 1 juli, Kasteel Geldrop, 19:30 uur -
Sophie Wedell (barokviool) en Pieter Jan Belder (klavecimbel en kistorgel) verzorgen een idyllisch avondconcert in Kasteel Geldrop. De zaalinrichting voldoet aan de geldende RIVM regels.
Meer info over Kasteel Geldrop: klik hier.

Op het programma staan werken van Heinrich Ignaz von Biber, Jan Pieterszn Sweelinck, Arcangelo Corelli, Domenico Scarlatti, Francesco Maria Veracini en Johann Sebastian Bach. Meer over het programma en over Sophie Wedell en Pieter Jan Belder: klik hier. 
Toegangskaarten à € 12,50  (incl. koffie en thee)  bestelt u via Museum Geelvinck, partner van Stichting Cultuur aan de Dommel. De betaallijn is tot 18:00 uur geopend. Anders contant bij de entree.
Toegangskaartjes
-- Tuinconcert, Za. 24 juli, Pastorietuin Gemonde, 15:00 uur --

Tullia Melandri (piano) en Evan Buttar (cello) verzorgen een openluchtconcert in de pastorietuin van de St.Lambertuskerk in Gemonde (St. Lambertusweg 122, postcode 5291 AD). 

Op het programma staan werken van Felix Mendelssohn, R. Schumann en Ludwig van Beethoven. Meer over het programma en over Tullia Melandri en Evan Buttar: klik hier.
Toegangskaarten à € 9,- bestelt u via Museum Geelvinck, partner van Stichting Cultuur aan de Dommel.

Toegangskaartjes
--- Zangersworkshop 26 juni, geslaagd evenement ---
Zaterdag 26 juni was het dan eindelijk zover: de workshop voor zangers. Waar we maanden op gehoopt hadden werd waarheid. 26 juni was ook de dag van de versoepelingen; het kon bijna niet mooier! Er waren tien enthousiaste deelnemers: twee solisten en vier duo’s.
De nadruk lag op de uitvoeringspraktijk van de oude muziek en het plezier in het samen musiceren. Er werd hard gewerkt aan schitterend repertoire. Voor sommigen was het aanvankelijk best spannend, maar coaches Ien en David waren gelukkig goed in staat om de deelnemers op hun gemak te stellen en te laten schitteren. Het was echt een feest.
Dat smaakt naar meer; plannen voor de nabije toekomst zijn al in de maak….
--- Voor de agenda ---
Zondag 5 september, Hofdael Open, Geldrop
Kort optreden van een strijkkwartet van Haydn Orkest Brabant. Het precieze programma zal na de eerste repetities bekend zijn. In elk geval zal muziek van Haydn vertolkt worden. Toegang is gratis.

Zondag 12 september, Monumentendag, Mierlo en Geldrop
Naast activiteiten staan ook muzikale optredens gepland:
12:00 uur 't Patronaat Mierlo: Haydn Orkest Brabant met Eva Zuidervaart.
13:00 uur Heilige Luciakerk Mierlo: Brabants Barok Consort, orgelconcert.
14:30 uur Centrum Hofdael Geldrop: Haydn Orkest Brabant met Eva Zuidervaart, Julia Nefedov en Florine Haagh. Aansluitend een 'after party' met een optreden van het Brabants Barok Consort.
16:00 uur St. Brigidakerk Geldrop, orgelconcert.
Toegang is gratis, mogelijk moet nog gereserveerd worden (RIVM regels).

Overzicht reeds geplande concerten:
Concertagenda
--- Diorama Geldrop 1921 ---

In 1921 werd een deel van de gemeente Zesgehuchten bij Geldrop gevoegd. Het westelijke deel ging naar Eindhoven. Op initiatief van Cultuur aan de Dommel wordt nu een diorama gebouwd dat een beeld geeft van de gemeente in 1921. Eind december moet het klaar zijn voor publiek.

Naar aanleiding hiervan zullen leden van de Heemkundekring in december een tweetal lezingen verzorgen.

Het Weverijmuseum plant een tentoonstelling met stalen die 100 jaar geleden in Geldrop werden geweven.

--- EEN BEETJE HULP ---
We hopen altijd dat we u interessante informatie hebben toegestuurd en de toezending ervan op prijs stelt.
U kunt ons helpen door onze nieuwsbrief door te sturen aan mensen die wellicht ook belangstelling hebben voor de programma's die we aanbieden.
Bedankt alvast, want alle hulp is welkom!
Website Stichting Cultuur aan de Dommel
Contact
Copyright © 2021 Stichting Cultuur aan de Dommel, All rights reserved.
U ontvangt deze e-mail omdat u zich daarvoor heeft aangemeld. Wilt u liever uit onze verzendlijst, laat het ons svp weten of schrijf u uit via onderstaande link.

Ons contactadres is:
caddgeldrop@gmail.com

Wilt u iets wijzigen m.b.t. de ontvangst van deze emails?
U kunt uw voorkeur aanpassen of u uitschrijven van de verzendlijst.

Email Marketing Powered by Mailchimp