Copy
Het Vrijwilligerscentrum Haarlem & omgeving verbindt mensen en organisaties door het matchen van vraag en aanbod van vrijwilligerswerk. Daarnaast adviseren en ondersteunen we organisaties bij een professionele aanpak van vrijwillige inzet. Via de Vrijwilligersacademie Haarlem bieden we vrijwilligers en professionals diverse workshops en trainingen aan op het gebied van vrijwilligerswerk. 


 Haarlemse Helden in de race voor de Nationale Vrijwilligersprijzen 2020


Het Vrijwilligerscentrum en de gemeente Haarlem hebben verschillende Haarlemse organisaties en vrijwilligers voorgedragen voor de Nationale Vrijwilligersprijzen 2020. Deze nationale prijzen zijn bedoeld om bijzondere organisaties en vrijwilligers in het zonnetje te zetten. Vanuit  Haarlem zijn hiervoor de volgende organisaties voorgedragen: Stichting De Baan (vrijetijdsbesteding, sport en vakanties voor mensen met een verstandelijke beperking), Het Badhuis (activiteiten voor en door de Leidsebuurt) en Museum Haarlem (het stadsmuseum van Haarlem en Zuid-Kennemerland). Voor deze organisaties zijn dagelijks tientallen vrijwilligers in touw. De genomineerde voor de VriendenLoterij Passieprijs (voor bevlogen vrijwilligers) is Willemien Ruygrok. Zij zet zich met hart en ziel in voor statushouders en nieuwe Haarlemmers. Voor de Gouden Venus van Milo-prijs (voor een vrijwilliger met een verstandelijke, psychische of lichamelijke beperking) is Danny van Bakel genomineerd. Hij is heel actief als ambassadeur voor de toegankelijke stad en lid van de Paticipatieraad Haarlem.
Op 28 maart reikt minister Hugo de Jonge de Nationale Vrijwilligersprijzen uit op het ‘We doen het samen!’ Festival in Amersfoort. We wensen onze genomineerden heel veel succes!

Stemmen op onze Haarlemse toppers kan vanaf 18 februari tot en met 22 maart via deze link: https://www.vrijwilligerswerk.nl/nationalevrijwilligersprijzen/kandidaten/default.aspx
Meer informatie over de Nationale Vrijwilligersprijzen 2020 vind je via deze link: https://www.vrijwilligerswerk.nl/nationalevrijwilligersprijzen/default.aspx

 


 Vrijdag 31 januari: Ontmoetingscafé Goede voornemens en Beweging


Het begin van het nieuwe jaar is natuurlijk een prima moment voor goede voornemens! Daarom staat het eerste Ontmoetingscafé van dit jaar helemaal in het teken van gezonder eten, meer bewegen en omkijken naar elkaar. Een 96-jarige BUUV komt stoelmassages geven en vertellen hoe ze zelf gezond en fit blijft. SportSupport is aanwezig om voorlichting te geven over sport en het belang daarvan. En tussen al het sporten en bewegen door heb je tijd om anderen te ontmoeten en staan er gezonde snacks en drankjes voor je klaar! Wil je met een ander gaan sporten, voor iemand koken of je aanmelden als vrijwilliger bij een sportclub? De medewerkers van BUUV Haarlem en VWC kunnen jullie vertellen wat er allemaal mogelijk is.

Ontmoetingscafé Goede voornemens en beweging
Vrijdag 31 januari van 15.00 tot 18.00 uur
Locatie: Haarlem Sámen!
Gedempte Oude Gracht 20 in Haarlem
 


 Gluren bij de Buren bij Haarlem Samen!
 

Ook wij doen mee met Gluren bij de Buren. In ons gezellige informatiepunt presenteert het duo Snietsel op zondag 9 februari een korte geschiedenis van de popmuziek. Van Slash tot Clapton, je hoort het bij ons. Zing, kijk, leer en doe mee! En uiteraard staan er ook een hapje, drankje en lekkere soep voor je klaar!

Aanvangstijden
12.00 uur Optreden Snietsel
13.30 uur Optreden Snietsel
15.00 uur Optreden Snietsel
16.00 uur Afterparty! Ontmoetingen met muziek op de achtergrond.
 
 


 Open dag Vrijwilligersacademie in teken van de Geluksroute


De open dag van de Vrijwilligersacademie Haarlem staat op zaterdag 1 februari helemaal in het teken van de Geluksroute. Er worden leuke ‘snuffelworkshops’ gegeven zoals 'Helpen maakt je Happy' en 'De kracht van de gedachten'. Verder kun je informatie krijgen over het complete en diverse scholingsaanbod van de Vrijwilligersacademie en staan er diverse versnaperingen voor je klaar. Daar word jij toch ook helemaal Happy van?

Kom zaterdag 1 februari naar Haarlem Sámen! aan de Gedempte Oude Gracht 20. De open dag is van 13.00 tot 17.00 uur. Onze collega Chris heeft er nu al zin in en sprak een blije boodschap in!
 


 Gezellige nieuwjaarsborrel Gilde SamenSpraak


Meer dan zeventig taalcoaches togen donderdag 23 januari naar boekhandel De Vries voor de jaarlijkse nieuwjaarsborrel van Gilde SamenSpraak. Er werden ervaringen en tips uitgewisseld en natuurlijk ook uitvoerig bijgepraat. Linda Wegman, directeur van het VWC, dankte alle coaches voor hun inzet en boekhandel De Vries organiseerde een quiz waarbij een fraai boekenpakket kon worden gewonnen.
 
De vrijwillige taalcoaches van Gilde SamenSpraak Haarlem helpen anderstaligen bij het leren van de Nederlandse taal. Het gaat daarbij vooral om het oefenen van de spreekvaardigheid. Dit gebeurt op een informele manier in de huiselijke omgeving. Heb je interesse om taalcoach te worden? Bekijk dan de vacature op Haarlemvoorelkaar.nl.

Foto: In the Picture


 Scholingsaanbod Vrijwilligersacademie Haarlem


Gebruik je talent en maak het verschil! De winter is een perfecte tijd om je hersenen aan het werk te zetten en je kennis wat bij te schaven. En dat komt goed uit want er staan de komende maanden weer heel veel interessante workshops en bijeenkomsten op het programma van de Vrijwilligersacademie. Bijvoorbeeld de informatiebijeenkomst Facebook Vraagbaak of de workshops Presenteren kun je leren of Time Management.

Heb je een gezonde dorst naar kennis en wil je het complete scholingsaanbod bekijken? Ga dan naar www.haarlemvoorelkaar.nl/cursusaanbod.
 


 De vijf trends voor vrijwillige inzet in 2020

Wat voor vrijwilligerswerk willen mensen anno 2020 nog doen? Waar liggen kansen voor meer vrijwilligers ‘energie’ en hoe pak je dat aan? Deze en nog veell meer vragen worden behandeld in het jaarlijkse trendrapport van NLvoorelkaar en de Erasmus Universiteit. Een big data analyse over meer dan 200.000 platformactiviteiten en een grootschalig vrijwilligersonderzoek (7.341 respondenten) leverde vijf grote trends op. Meer weten over deze trends? Download dan het Trendrapport Vrijwillige Inzet 2020.
 

Deel Deel

Wilt u uw e-mail gegevens aanpassen?
U kunt uw gegevens aanpassen of uitschrijven uit deze lijst.